Shadowscapes Gehangene

De Gehangene in de Shadowscapes Tarot offert bewust ‘het zelf’ op

shadowscapes gehangene

Het Verhaal

In de mistige diepten van het bos, doopt hij zijn vingers in de rode klei, en zorgvuldig volgt hij met zijn hand de patronen over zijn huid, borst, armen en gezicht. De spiralen van rood trekken zijn gedachten naar die plaats van diepe meditatie waar het denken actie wordt en waar de stilte spreekt met de stemmen van de goden.
Wanneer de stilte in zijn ziel absoluut is, staat hij op. De geesten van het bos kijken als hij passeert, als stille getuige en met respect. Ze reiken schoorvoetend naar hem om zijn heilige huid aan te raken en, in zijn voetsporen tredend, volgen zij hem. Met plechtige waardigheid, komt de stoet aan bij de grote eik.
De Gehangene maakt zijn keuze voor zelfopoffering. Hij geeft zich gewillig over aan zijn lot, laat zijn greep op controle varen, en verdraagt dit omwille van de beloningen die zo’n bewust offer kunnen brengen. Klimop kruipt langs zijn lichaam, omgeeft hem en bindt hem fysiek aan de boom, tot ze als één zijn. Klimop, symbool van de vastberadenheid en de onbreekbare kracht en de wil van de menselijke geest.
In een echo van deze actie van geloof en opoffering, ontvouwen de Fey hun vleugels en in vrije val verlaten ze hun rustplaatsen in de boom, zich toevertrouwend aan de wind.

Betekenis

Loslaten en overgave om emotionele ontlading ter ervaren. Accepteren wat is en het opgeven van controle. Actie uitstellen. Offer. Zoals Odin aan de de wereldboom Yggdrasil hing, in zijn zoektocht naar kennis, om de grootste beloningen te bereiken, moet men bereid zijn het zelf op te geven. De Gehangene spoort ook aan om je kijk op de wereld om te keren en zaken te zien in een nieuw licht. Soms is een verandering in iemands perceptie van de wereld nodig, een subtiele verschuiving van de geestestoestand.

Vertaling Fey

In de laatste zin van het verhaal worden Fey genoemd. En ik vroeg me af wat nu eigenlijk het verschil is tussen feeën en elfen. Via Google vond ik een antwoord dat mij erg aansprak, vooral in relatie to de betekenis van de kaart de Gehangene.

Je kunt het vinden op shadowlore.proboards.com

Hier vind je dat elfen hun aardse lichamen hebben omarmd en menselijk werden door hun omgeving. Zij kunnen zich aanpassen en hebben controle over hun emoties en acties. De feeën hebben geen menselijk lichaam en zijn daarom nog steeds onderdeel van de natuur en werden de rivieren en de bomen. Zij zijn nog steeds ‘geest’. Zij reageren zoals zij zich voelen. Zij zijn de natuur.

En wat we hier hebben is een verwoording van onze eigen dualiteit. In feite zijn wij ‘geest’, maar we hebben ons menselijk lichaam omarmd en denken dat we dat ‘ik’ zijn waar we het steeds over hebben. Alle verlichte meesters wijzen erop dat dat ‘ik’ in feite niet bestaat, dat dat ‘ik’ een illusie is. Wat de Gehangene doet is vrijwillig dat ‘ik’ opgeven om weer terug te keren in het grote geheel waaruit hij voortkwam, dat hij is. Dit is natuurlijk allemaal heel esoterisch en als je vraagt of je nieuwe werkkring je vreugde gaat geven, je relatie uit het slop komt of wat dan ook, dan is een antwoord als ‘het zelf’ opofferen verwarrend en vaak onbegrepen. We krijgen dan de misvatting dat ‘opoffering’ gewenst is, en vragen ons af wat we dan moeten offeren. Onze tijd, geld, onze waardigheid, eigenheid? Wat voor offers worden bedoeld? In spirituele zin wordt gevraagd om het ‘ik’ op te geven. Maar praktisch gezien draait deze kaart vaker om iets van alle kanten te bekijken, en vooral van de andere kant. Ook het veranderen van je geestestoestand kan bevorderlijk zijn. Als je altijd hebt gedacht dat daklozen waardeloos volk zijn, die hun moeilijkheden over zichzelf hebben afgeroepen en niet willen werken enz., zou een bezoek aan een daklozenopvang heel verhelderend kunnen zijn. Je geestestoestand veranderen van altijd maar het negatieve zien, naar de positieve kant van zaken zien, kan ook een betekenis van deze kaart zijn. Het belangrijkste is misschien wel om je te ontspannen en even helemaal niks te doen.  Dus als je iets wilt opgeven, wilt offeren, geef dan het drukke gedoe op. Door ontspanning ontstaat genezing, kun je afstand nemen en zaken beter overzien en kom je weer terecht in een toestand van harmonie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00