Shadowscapes Tarot – Kelken Zes

De fantasierijke wereld van tarotkaart Kelken Zes

Cups-6

Uit het boek

Ze dwaalt langs het pad tot ze haar bestemming bereikt. Een beekje stroomt niet ver van haar gekozen plek. Ze dekt de tafel met theekopjes, klaar om haar bezoekers te ontvangen. Eerst haar vrienden van thuis met hun glanzende kraalogen en opgenaaide glimlach.

En dan komen de schuwere tevoorschijn uit de schaduwen en holten van het bos: de sylfen en nimfen uit het water, de dryaden van de berken, beuken en eiken, en de aardmannetjes van onder de grond. Dit zijn de metgezellen waarop ze heeft gewacht, en ze begroet hen vrolijk. Ze zijn aangetrokken door haar onschuldige gebabbel en door haar geest die nog niet is geketend door begrenzingen van “wat moet” en de definities van onmogelijkheid. In haar wereld, zijn vissen niet gebonden door het water van de kreek – ze kunnen zwemmen door de lucht boven dat glasachtige pad. Het bosgezelschap is net zo welkom aan haar tafel als het gezelschap van stof en vulling.

De koningin van de Feeën stapt naar voren en de fantastische stoet stapt naar achteren, maar het meisje lacht, giet een kopje thee en biedt het aan met een glimlach.

Kelken Zes is een herinnering aan kinderlijke onschuld, goede bedoelingen en nobele impulsen, eenvoudige vreugden en genoegens. Het is niet bedoeld overdreven sentimenteel te zijn, maar meer een aandringen op de onbevangenheid van het perspectief van een kind en het terugdringen van bekrompenheid die in de loop der tijd over je heen komt door de complexiteit van het leven en verantwoordelijkheid.

Conclusie

Schattige tarotkaart! Kelken Zes valt bij mij bijzonder in de smaak omdat ik het fantasierijke dat nodig is om thee te drinken met knuffels en natuurgeesten belangrijk vind. Aanvankelijk had ik als titel boven deze blogpost ‘fantasiewereld’ staan, maar dat is toch niet juist. Het draait niet om fantasie maar om het fantasierijke! Fantasie die nodig is om groots te kunnen dromen dat weer nodig is om, met de Wet van Aantrekkingskracht achter je, een gewenste werkelijkheid te scheppen.

Bij de Rider Waite tarot Kelken Zes ligt de nadruk om het geven vanuit liefde zonder iets terug te verlangen en het herinneren wat je als kind wilde. De Shadowscapes Kelken Zes heeft een soortgelijke betekenis, maar met veel meer nadruk op het herinneren van mogelijkheden, voorbij de begrenzingen die je later zijn opgedrongen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00