Shadowscapes Tarot Staven Drie

Tarotkaart Staven Drie als brug die dromen draagt

shadowscapes tarot staven 3

Over Staven Drie zegt de ontwerpster dat de afgebeelde vrouw op een brug staat. Dit komt op het eerste gezicht vreemd over, omdat de vermeende brug nergens naartoe gaat.

Het begin van de brug is niet zichtbaar, maar je kunt je voorstellen dat het er vanaf beneden uitziet als een goed begaanbare brug, niet te steil, lekker breed. En gaandeweg kom je erachter dat het toch allemaal niet meevalt en dan stopt de brug! De staven links van de dame duiden op de staven van de mensen die voor haar de brug beklommen en het wellicht hebben opgegeven en teruggekeerd zijn.

De afgebeelde vrouw, staat op de rand en vraagt zich af waar ze naartoe wil. Ze realiseert zich dat deze brug is gebouwd door de stappen en dromen van anderen. Dapper zet ze een stap in het luchtledige en onder haar voeten ontstaat spontaan een brug. Ze zet nog een stap en de brug groeit onder haar voeten.

Betekenis

Staven Drie vraagt je om nieuw, onbekend terrein in kaart te brengen, om je horizon te verbreden. Het is van belang om te denken in termen van de lange termijn en om leiderschap te ontwikkelen.

Toelichting

De visie van Stephanie Pui-Mun Law op Staven Drie is zeer beslist interessant en waardevol als aanvulling op de betekenis op de Rider-Waite Staven Drie. De brug hangt hoog in de lucht, waar de lucht zuiver is. Je kunt dit zien als heldere gedachten. Ook duidt deze brug op een visie, op een droom en nog niet op iets dat reeds concreet bestaat in de werkelijkheid van de persoon die deze kaart getrokken heeft. Wel zijn anderen hem al voorgegaan, maar hebben de brug niet verder afgemaakt, de droom niet in de realiteit weten te brengen. Je kunt hierbij denken aan ouders die een studie beginnen, maar afhaken en kinderen die wel een studie voltooien. Of dat één van de ouders graag een roman had willen schrijven, maar het heeft opgegeven na een paar hoofdstukken en een kind schrijft wel een roman. Of Thomas Edison met zijn gloeilampje. Die droom is nu werkelijkheid en maakt het voor anderen mogelijk om dat pad te belopen en het idee van de gloeilamp verder te ontwikkelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00