Shadowscapes Tarot – Kelken Acht

Een duik in het diepe met tarotkaart Kelken Acht

tarotkaart shadowscapes kelken 8

Uit het boek

Onderzoeker van de zeeën, duik naar beneden, duik diep. Duik loodrecht door het saffierblauwe water, zo donker, dat het pulseert met de parelmoerglans van zwarte parels. Snijd door het water, o zoeker van de waarheid; glijdt lenig door de stromingen en onderstroom; keer u af van het zonlicht van de wereld boven, dat verblindt met zijn scherpe schittering. Net als het delicate lichtgevende leven van de diepzee, dat enkel kan worden gezien met ogen vergroot in het schemerige licht van de onderwereld. Duik naar beneden, zoeker van de zee!

Kelken Acht nodigt uit om te volgen en naar binnen te keren voor persoonlijke ontdekking en antwoorden. Keer u af en maak u los van de materiële wereld voor het spirituele. Laat achter de scherpe lijnen en randen, de harde geluiden die de droge lucht doorboren met een klaroengeschal. De omhelzing van de zee is veel zachter en sensueler en verbonden door rimpelingen en de stromingen. Het water verzacht de aanvallen op de zintuigen, zodat alles vloeibaar en glad wordt.

Tarotkaart Kelken Acht glinstert door de verre aanraking van de zonnestralen boven, die naar beneden tuimelen de diepte in. De vallende glanzende stralen verzoeken u er één te vangen en vast te pakken. Nu is het tijd om los te laten en alle vermoeidheid toe te staan van u af te glijden en te laten verdwijnen in de golven.

Conclusie
Kijkend naar de afbeelding, zie ik een zeemeermin die met een kelk in de hand naar beneden zwemt. Zeven Kelken vallen achter haar aan, gaan met haar mee. Boven haar, is een werveling van licht. Beneden is ook zo’n werveling maar kleiner. Hoe dan ook, ze duikt de diepte in, op zoek naar zichzelf, naar haar innerlijke bron.

Op de Kelken Acht van Rider Waite zien we dat de Kelken zijn gestapeld in twee lagen. De onderste laag bestaat uit vijf kelken en de bovenste uit drie met een gat er tussen voor een negende kelk. Dit wordt meestal geïnterpreteerd als de zoektocht naar ‘de ontbrekende kelk’; de kelk van de vervulling die beloofd wordt in tarotkaart Kelken Negen. Ook in de Waite Kelken Acht zien we iemand op weg gaan naar een ‘donker oord’.  De nadruk ligt hier meer op het veranderen van zaken, het roer omgooien, en niet zo zeer op zelfontdekking. Dat is namelijk al gebeurd in Kelken Zeven. Anderzijds kan het roer omgooien ook duiden op het spirituele pad in slaan in plaats van de materiële weg te blijven bewandelen.

In feite komen de Rider Waite en Shadowscapes Kelken Acht met elkaar overeen, maar ligt de nadruk bij de Shadowscapes Tarot duidelijk op naar binnen keren en innerlijk tot rust komen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00