Shadowscapes Tarot Zegewagen

tarotkaart shadowscapes tarot zegewagen en overwinning

Het verhaal

Zij is de gevleugelde overwinning, de godin Nike of Maeve. Ze komt uit de hemel gevlogen, vol vertrouwen en zeker van zichzelf. Ze heeft de eenhoorns van de zee opgeroepen uit de schuimende diepten. Ze dienen haar gewillig. Buigen voor haar zuiverheid van intentie, zoals hun aard is. Zelfs de golven van de oceaan worden getemd onder de betoverde wielen van haar wagen. De glinsterende golven beuken en brullen met de kracht van de zee, maar waar ze haar eenhoorns leidt over het glinsterende spoor, vallen de golven voor haar en in een rustig en oplichtend spiegelpad.
Deze stilte in wat er is in eeuwige beweging,  beroert het bewustzijn van de bewoners van de diepten. Vanaf de onderzijde, fluisteren de geesten van de oceaan tegen de zeegod. In een werveling van aquatische kleur, dansen zij naar de oppervlakte om haar te begroeten, wiens wilskracht en meesterschap onmiskenbaar is en in staat is om zelfs de wilde furie van de zeeën te overwinnen. 

Betekenis

Triomf over hindernissen, het bereiken van de overwinning, focus van de intentie en de wil, vaststellen van een identiteit, zelfvertrouwen, discipline vasthouden, de teugels van de macht en gezag op je nemen, en het rijden met de onwrikbare zekerheid over het doel. Controle moet worden uitgeoefend in een voortdurende, veranderende omgeving waarin uitdagingen zich kunnen en zullen presenteren in een landschap van een wereld die voortdurend verschuift met mensen en emoties en omstandigheden rondom. Net als de ijle grens, waar de zee de hemel ontmoet, een constante spanning van duwen en trekken van lucht tegen vloeistof wordt gehandhaafd. En om naar de overwinning te rijden, moet men het vertrouwen en de kennis hebben om over dat fragiele oppervlak te lopen.

In het verhaal en de betekenis wordt in zwevende, poëtische taal neergezet wat eigenlijk heel concreet is. De betekenissen van de genoemde Godinnen, maken het verhaal concreet. Nikè of Nike is in de Griekse mythologie de godin van de overwinning, van zegevieren in welke onderneming dat ook. Kortom, zij past perfect bij de Zegewagen als tarotkaart van overwinning en succes. Bij overwinning hoeven we niet alleen te denken aan het overwinnen of het winnen van anderen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld slechte gewoonten te overwinnen. Deze betekenis wordt benadrukt door de godin Maeve. Maeve is de Engelse naam voor de Keltische godin Medb. Zij staat voor soevereiniteit, voor de opperste macht en heeft daardoor te maken met het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00