shadowscapes Tarot Staven Zeven

Tarotkaart Staven 7 – een heftige strijd

shadowscapes tarot staven 7 strijdvaardig

Tot nu toe vond ik de Shadowscapes kaarten ‘best lief’. Deze vond ik schrikken. Op de Staven Zeven zien we een vrouwtjes vos die haar kinderen beschermt tegen een das. Een behoorlijk uit de kluiten gewassen das! De Staven zijn van bamboe en bamboe symboliseert kracht en standvastigheid. Bamboe buigt in de wind, maar breekt niet.

Staven Zeven duidt op het innemen van een standpunt en verdedigen waar je in gelooft. De wereld is vol van strijd en zware concurrentie en moed is nodig wanneer je geconfronteerd wordt met moeilijkheden. Bezwijk niet onder de hevige wind, maar zwaai zoals de bamboe. Schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden kunnen worden overwonnen met geloof en moed.

Ik vind dat er nogal een verschil is tussen het verdedigen van je nest of het verdedigen van een overtuiging. Het is hier dus van belang om ‘de kleine vosjes’ niet te zien als fysieke vossenkinderen, maar als ideeën en overtuigingen. En wellicht is het ook van belang dat wanneer je overtuigingen worden aangevallen, dat je ziet dat niet ‘jij’ wordt aangevallen, maar een overtuiging die je hebt. Jij bent niet die overtuiging. Je hebt die overtuiging. Dat is toch een verschil en maakt het misschien makkelijker om met de ‘aanval’ om te gaan.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00