Tarot Geliefden en heiligbeenchakra

Heiligbeenchakra – passies

Heiligbeenchakra, Tarot GeliefdenIn het Sanskriet is de naam van het tweede chakra svadhistana wat zoetheid betekent. Symbolisch wordt dit chakra afgebeeld als een lotus met zes blaadjes. Hierdoor is er verwantschap tussen het heiligbeenchakra en de tarotkaarten met het getal 6, zoals de Tarot Geliefden. In de numerologie is het getal zes het getal van harmonie, gezin, keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor de gemaakte keuzes.

Tarotkaarten Rider Waite GeliefdenDe plaats van dit chakra is net boven het heiligbeen, ongeveer tien centimeter onder de navel. Dit chakra heeft te maken met beweging. Het element dat bij dit chakra hoort is water. Symbolisch gezien verwijst water naar de oerzee, de bron van alle leven. Psychologisch duidt water op de onderbewuste, diepere lagen van de persoonlijkheid. Water is een ambivalent symbool. Enerzijds duidt het op leven en vruchtbaarheid, anderzijds op verdrinken en ondergang. De levensgebieden die aan deze chakra worden toegeschreven zijn seksualiteit, emoties, verandering, beweging, polariteit, verlangen, verbondenheid en bezieling. Dit is de plek van de ziel. Veel te vaak wordt de nadruk bij dit chakra gelegd op seks. Dit klopt niet. Het belangrijkste element is ‘passie’. Je kunt hierbij denken aan de passie van een schilder, die hem aanzet tot schilderen, of de passie van een schrijver die hem doet schrijven. Als je bezig bent met het uitoefenen van wat jij als je passie ervaart, brengt dit een transcendente ervaring teweeg, waarbij je tijd en ruimte overstijgt. Je ziel is gelukkig. Wanneer je tweede chakra in balans is, dan weet je wat je doel is in dit leven, en ben je op weg dat doel te bereiken. Je hebt het gevoel in balans te zijn. Je raakt ondanks de dualiteiten in het leven het contact met je eigenheid niet kwijt.

Oefening:
Het dragen van een karneool werkt goed om de energie in je tweede chakra weer goed te doen stromen. Door het dragen van deze steen zul je je op een zachte manier bewust worden van je emoties en gevoelens en je zult van binnenuit de antwoorden aangereikt krijgen die je nodig hebt. Mediteer dagelijks zo’n 10 minuten met de karneool tussen je handen en luister naar je tweede chakra.

Wanneer je enigszins bedreven begint te raken in deze meditatie kun je deze meditatie uitbreiden om er achter te komen wat je doel in dit leven is. Met betrekking tot werk kun je je afvragen wat wilde ik altijd al, als kind zijnde? En er van uitgaande dat alles mogelijk is en je niet zou hoeven werken voor je brood, wat zou je dan het liefste doen?

Stenen

Alle oranje stenen zijn geschikt en met name karneool. Ook maansteen kan een gunstige uitwerking hebben op het tweede chakra.


Wil je de stand van zaken van je tweede chakra weten? Trek er een tarotkaart op.

Trek hier je tarotkaart


Verder naar het derde chakra

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00