Chakra Tarotlegpatroon, hoe te lezen

Tarot en de chakra’s
Tarot is een uitstekend hulpmiddel om inzicht te krijgen in het functioneren van je chakra’s. Voor een chakra-tarotlegging trek je zeven tarotkaarten. Je legt deze uit in een rij van links naar rechts. De eerste tarotkaart heeft te maken met de eerste chakra, de tweede met je tweede chakra en zo verder.

zeven chakra's tarotconsult legpatroon

Aanwijzingen voor interpretatie van verschillende tarotkaarten:

Wortelchakra
Tarot Keizer zit lekker op het wortelchakraHet eerste chakra is rigide en moet dit ook zijn om een goede container voor het water van het tweede chakra te kunnen zijn. Het eerste chakra heeft te maken met je fundament, je wortels en manifestatie in de fysieke werkelijkheid. De keizer is een kaart die goed past bij het wortelchakra en zo ook de 4-kaarten uit de kleine arcana.

Met de keizer mag je aannemer dat deze chakra goed in balans is. Met 4 pentakels ook, hoewel het je misschien wat moeite kost om bij je zelf te blijven, om discipline op te brengen om zaken af te ronden e.d. De vier van staven duidt op succes met betrekking tot het manifesteren van wat jij je wenst. De vier van zwaarden wijst je erop dat het belangrijk is rust te nemen. Richt je op de beweegloosheid van dit chakra en op de realiteit van wat is. De vier van bekers wijst daar eveneens op. Je ziet de aangeboden kansen niet of je gebruikt de energie van je tweede chakra niet voldoende.

Heiligbeenchakra
Tarotkaart De Geliefden en de passie van het tweede chakra, een aardig koppelHet tweede chakra is beweging en verandering. De kaart die hier het best bij past is de Geliefden. De 6-kaarten uit de kleine arcana zijn ook redelijk gunstig en wijzen op een positieve beweging. De 6 van pentakels duidt op harmonie op fysiek niveau. De 6 van bekers is zeer gunstig. Ten eerste omdat dit een beker-kaart is en dus gerelateerd aan water, en ten tweede omdat deze kaart duidt op innerlijke harmonie en emotioneel welzijn. De 6 van zwaarden duidt op het “grote water oversteken”, een belangrijk beeld uit de I-Ching. De 6 van staven duidt op het juiste gebruik van je wil om je verlangens te manifesteren.

Zonnevlecht
Tarot Rad van Fortuin past bij de kracht van je zonnevlechtHet derde chakra heeft te maken met je wil, je vuurkracht en energie. Stavenkaarten passen hier goed bij. Ook het rad van fortuin, maar dan niet in de meest voorkomende betekenis dat je je een speelbal van het lot voelt, maar in de betekenis dat je het heft in eigen handen neemt om invloed te hebben op je lot, je leven. De 10-kaarten uit de kleine arcana zijn ook passend voor deze chakra en met name de 10 van staven, omdat staven het element vuur vertegenwoordigen. Met de 10 van pentakels kan het zijn dat je je macht ontleent aan tradities en gewoonten, maar ook dat je je kracht positief kunt aanwenden om te manifesteren wat jij je wenst. Met die 10 van bekers zit het emotioneel wel goed. Met de 10 van zwaarden heb je de mogelijkheid om een positieve wending te geven aan het levensgebied waar deze chakra mee te maken heeft.

Hartchakra
Tarot Gehangene en hartchakra lijkt een vreemde combinatieHet vierde chakra is het hartchakra. De kaart die hier het meest mee verwant is, is de Gehangene. Dit lijkt vreemd maar dat is het niet. Aan de Gehangene wordt vaak opoffering toegeschreven en onvoorwaardelijke liefde.

De kaart Kracht is in die zin ook gunstig. Met de Keizerin is er duidelijk groei gaande op dit gebied.

De 3-kaarten uit de kleine arcana passen ook goed bij dit chakra, hoewel de drie van zwaarden niet als plezierig wordt ervaren, duidt het wel op een bepaalde groei.

Keelchakra
De Tarot Toren en keelchakra, wat hebben ze gemeen?Het vijfde chakra is het keelchakra. De lotus heeft nu 16 bloembladen. Dit doet onmiddellijk denken aan de Toren, maar ook aan de Zegewagen en de 7-kaarten uit de kleine arcana. De 7 van staven heeft te maken met jezelf verdedigen. De zeven van zwaarden met niet de waarheid spreken of je niet uiten om conflicten uit de weg te gaan. De zeven van pentakels geeft aan dat je niet tevreden bent over je manier van uiten en de zeven van bekers geeft aan dat je niet het gevoel hebt dat je je emoties goed weet te verwoorden. Andere kaarten van belang zijn alle kaarten die naar Hermes/Mercurius verwijzen omdat Hermes/Mercurius in verband wordt gebracht met het vijfde chakra. Mercurius is immers de boodschapper van de goden en heeft derhalve een belangrijke rol in de communicatie tussen goden en mensen.

Voorhoofdchakra
Tarot Hogepriesteres en haar gordijn, symbolisch voor het voorhoofdchakraHet zesde chakra is het voorhoofdchakra en wordt symbolisch voorgesteld als een lotus met twee bloembladen. De Hogepriesteres, de Kracht en de 2-kaarten uit de kleine arcana zijn dus van bijzonder belang voor dit chakra.

Zowel het voorhoofdchakra als de Hogepriesteres hebben te maken met ‘helder zien’, met de dingen zien zoals ze werkelijk zijn en niet gekleurd door een roze bril of anderzijds. Om de werkelijkheid zuiver waar te nemen is het van belang om een gebeurtenis en de betekenis die je aan een gebeurtenis geeft, van elkaar gescheiden te houden en niet te zien als één en hetzelfde.

Kruinchakra
De Tarot Dwaas heeft een lijntje naar 'boven'Het zevende chakra wordt voorgesteld als een lotus met duizend bladeren. Deze chakra heeft te maken met je verbinding met het goddelijke, het hogere, het universum. De kaart die je trekt op deze plek kan het best gelezen worden in relatie tot de andere kaarten en met name de kaarten die op het zesde en het eerste chakra liggen. Van extra gewicht zijn de tarotkaarten De Zon, De Dwaas en de Schildknaap van Staven en ook in lichtere mate de Ridder van Zwaarden. De verbindende link hier is de veer die ze alle drie op hun hoofd dragen en bij de Ridder van Zwaarden uit zijn helm steekt. Op de kaart de Dood is een geknakte veer te zien. Wordt De Dood getrokken voor het zevende chakra, dan kan dit erop wijzen dat het chakra geblokkeerd is. De andere kaarten zullen dan aangeven waar dat aan ligt. Tevens geeft de Dood op het zevende chakra aan, dat er een kans ligt om alles los te laten en samsara te bereiken, of anders gezegd, om de kringloop van geboorte en wedergeboorte te doorbreken.

Je kunt ook het gratis tarotlegprogramma gebruiken voor een tarotbeeld voor je chakra’s. Denk aan je chakra’s en klik dan op de knop.

Verder naar voorbeeld chakra-tarot legging

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00