Tarot Keizer en wortelchakra

Wortelchakra – voeten op de grond

wortelchakra, tarot keizer, grondingIn het Sanskriet is de naam van het eerste chakra ‘Muladhara’. Deze chakra wordt voorgesteld als een lotus met vier blaadjes. Voor de Tarot denken we dan aan de Keizer. In de numerologie is vier het getal van het fundament, van de aarde. Dit past goed bij dit chakra omdat dit chakra met ons fundament, onze wortels te maken heeft. Daarom wordt dit chakra ook vaak aangeduid als het wortelchakra. Het is gelegen onderaan de ruggengraat, tussen de anus en de genitaliën, met de opening naar beneden gericht. Sleutelwoorden bij dit chakra zijn: overleven, aarde, gronden, materie, je lichaam, thuis, gezin, wortels, discipline, fundament, doorzettingsvermogen, stabiliteit en beweegloosheid. Heb je bijvoorbeeld problemen met dingen afmaken, met stilzitten of chronisch geldgebrek of angst daarvoor, dan zou het kunnen zijn dat je eerste chakra uit balans is.

Oefening:
Het wortelchakra van de Tarot Keizer is in balansGa nu rustig zitten, sluit je ogen, ontspan je en richt je aandacht op je eerste chakra. Wat komt er zoal bij je op? Voel je iets? Of ‘zegt’ dit chakra iets tegen je? Of ‘zie’ je iets. Vraag in gedachte aan deze chakra hoe het met hem/haar gaat. Heb je het gevoel dat dit chakra wel wat energie kan gebruiken, stuur er dan wat rood licht heen om dit chakra op te laden. Voel hoe je wortelchakra daar op reageert. Heb je het gevoel dat je een teveel aan energie hebt in dit gebied, open dan het chakra en voer wat energie af.

Een heel goede manier om je eerste chakra in balans te brengen is je huis opruimen en repareren wat kapot is. Vanuit Feng Shui oogpunt ook een uitstekende manier om de energie weer goed te laten stromen. Dit komt tevens al je andere chakra’s ten goede.

Stenen

Alle rode stenen zijn geschikt voor het wortelchakra. Persoonlijk ben ik dol op bloedjaspis en robijn.


Wil je de stand van zaken van je eerste chakra weten? Trek er een tarotkaart op.

Trek hier je tarotkaart


Verder naar het tweede chakra

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00