Tarot Hogepriesteres en voorhoofdchakra

Voorhoofdchakra en helder zien

Voorhoofdchakra, tarot hogepriesteres, helderziendeHet zesde chakra wordt in het Sanskriet Ajna genoemd. Dit chakra wordt gesymboliseerd als een lotus met twee bloembladen. Hierdoor heeft het voorhoofdchakra een verwantschap met de Hogepriesteres uit de Tarot.

De twee bloembladen komen overeen met de twee hersenhelften. Twee is numerologisch het getal dat voor intuïtie, conflicten en dualiteiten staat.

Deze chakra bevindt zich op het voorhoofd, een vingerbreedte boven de neuswortel, ongeveer tussen de wenkbrauwen.

De kleur voor deze chakra is indigo (een soort donkerblauw met een paarse gloed).

Tarotkaarten Rider Waite De HogepriesteresHet voorhoofdchakra heeft met waarnemen te maken en wel met het waarnemen op een manier die boven het waarnemen met de andere vijf zintuigen uitstijgt. Hierin herken ik duidelijk de tarot Hogepriesteres. Dit chakra is nooit helemaal gesloten, maar er zijn slechts weinig mensen die kunnen stellen dat het goed geopend is. Je kunt hier de vergelijking maken met een glas-in-lood raam, waarbij voor ieder stukje glas een gordijn hangt. Iedereen heeft andere stukjes gordijn opengeschoven. Daarnaast zien we de werkelijkheid ‘gekleurd’ al naar gelang de kleur van het stukje glas waar we doorheen kijken. Soms waaien stukjes gordijn spontaan open. Door dromen bijvoorbeeld. Ben je je hiervan bewust dan kan je ze openhouden, zo niet dan valt het gordijn weer dicht. Iedereen heeft wel eens van die vlagen van inzicht.

Het draait hier dus om waarnemen maar ook inzicht en dan vooral inzicht in het bestaan. Omdat dit waarnemen op innerlijk en energetisch niveau is heeft het ook met intuïtie te maken. Je verbeeldingskracht neemt toe omdat je door het openen van het derde oog toegang krijgt tot het veld van pure potentialiteit, het grote energieveld. Ook voel je sneller aan wat er bij anderen speelt en weet je bijvoorbeeld of iemand smoesjes ophangt of de waarheid spreekt.

Het willen beïnvloeden van anderen via allerlei vormen van gedachtekracht is een teken van een niet goed functionerend derde oog en tevens een niet goed functionerend derde en vierde chakra. Dit komt helaas veel voor, ook bij ‘spiritueel’ of ‘paranormaal’ geïnteresseerde mensen, die zich op het paranormale pad begeven in de hoop allerlei magische dingen te leren om anderen te kunnen beïnvloeden.

Edelstenen en halfedelstenen

Lapis Lazuli, saffier en sodaliet.  Lapis Lazuli kan ook gebruikt worden voor het 5de en 7de chakra. Goede ervaringen heb ik met saffier en sodaliet voor het zesde chakra.


Trek een tarotkaart om je op weg te helpen met het zesde chakra. De getrokken kaart kan aangeven welke stukje gordijn je nu opzij kunt schuiven.

Trek hier je tarotkaart


Verder naar het zevende chakra

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00