Tarot en Kruinchakra

Zevende chakra, je lijntje naar ‘boven’

tarot en kruinchakraJe zevende chakra, ook wel kruinchakra genoemd, is je verbinding met het universum. Wanneer je eerste tot en met zesde chakra in balans zijn dan is je zevende chakra dat ook.

Kruinchakra en corresponderende tarotkaarten

Het zevende chakra of kruinchakra wordt in het Sanskriet ‘Sahasrara’ genoemd, wat duizendvoudig betekent. Deze chakra wordt afgebeeld als een lotus met duizend bloembladen. Duizend duidt op oneindig veel! Volgens mij zijn er drie tarotkaarten die kunnen worden toegeschreven aan Sahasrara, namelijk De Dwaas, De Zon en ook de Schildknaap van Staven. Alle drie hebben ze een rode veer op ‘t hoofd, die verwijst naar het ‘lijntje naar boven’.

Tarotkaarten De Dwaas, Zon en Schildknaap van Staven

Het zevende chakra bevindt zich boven je hoofd in de buurt van je kruin. De kleuren zijn wit en/of paars.

Het kruinchakra wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de zetel van verlichting, het centrum en de bron van het bewustzijn. Het gaat alle denken te boven en overstijgt de zintuigen en grenzen van de omringende wereld. Dit wordt bevorderd door middel van meditatie.

Door het zevende chakra komen impulsen vanuit het universum binnen om je wakker te krijgen. Zoals het wel eens uitgelegd wordt, zijn we in een diepe slaap gevallen en het leven zoals we het nu beleven, wordt vaak voorgesteld als een droom. Het is de bedoeling dat we weer wakker worden en ons realiseren dat we goddelijke wezens zijn en nog steeds in het paradijs verblijven.

Hoe ontwikkel je het zevende chakra?
Werken aan je bewustwording, meditatie, het werken aan de zes lagere chakra’s, het spreken met je Hoger Zelf zijn methoden om je zevende chakra goed te laten functioneren. Je zult merken dat het ‘betekenisvolle toeval’ in je leven toeneemt. Je krijgt vanzelf allerlei inzichten om je op weg te helpen. Boeken en mensen komen als vanzelf op je pad.

Halfedelstenen

Bergkristal en Amethist zijn mooie stenen voor het kruinchakra.


Wil je de stand van zaken van je kruinchakra weten? Trek er een tarotkaart op.

Trek hier je tarotkaart


Tarot en de Chakra’s
Wanneer je wilt weten hoe het is gesteld met je chakra-systeem dan kun je dit zelf bekijken met tarotkaarten. In de volgende twee artikelen zal ik het chakra tarotlegpatroon toelichten en een voorbeeld geven van een chakra tarotconsult.

Verder naar het chakra-tarotlegpatroon

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00