Tarot Gehangene en Hartchakra

Hartchakra – jezelf liefhebben

Hartchakra, liefhebben, tarot gehangene

Het vierde chakra, ook wel hartchakra genoemd, is het centrum van ons chakra-systeem. Het hartchakra wordt voorgesteld als een lotus met twaalf blaadjes. Van de tarotkaarten wordt de tarot Gehangene in verband gebracht met dit chakra.

In het sanskriet heet het hartcentrum ‘anahata’, wat ‘evenwichtig’ of ‘ongeslagen’ betekent.

Dit vierde chakra bevindt zich ter hoogte van het hart in het midden van de borst. Het element is lucht, de kleur groen.

Rider Waite Tarotkaart De Gehangene

Het hartchakra is het centrum (hart) van ons chakra systeem. Er zitten drie chraka’s onder en drie boven. Het is de verbindende spil. Wanneer we dan kijken naar de Tarot Gehangene, dan zou je kunnen zeggen dat de Gehangene de spil in de Tarot is. En dat kan best kloppen. De eerste serie kaarten, tot en met de 11de kaart of dat nu Kracht of Gerechtigheid is, hebben te maken met gerichtheid op de buitenwereld en reageren op wat er op je pad komt. Terwijl de tarotkaarten na de Gehangene te maken hebben met je binnenwereld en het scheppen van je buitenwereld van binnenuit.

Het hart is ook symbool voor liefde, voor universele, onvoorwaardelijke liefde. Geven zonder daar iets voor terug te moeten krijgen.

Het vijfde Huna-principe “Liefhebben is blij zijn met”past uitstekend bij dit chakra. Het bijbehorende subprincipe is “Liefde neemt toe, wanneer oordelen afneemt”.

Oefeningen:

  1. Uit het Vijfde Huna-principe volgt het ‘zegenen’. Als je iets of iemand zegent, versterk je het goede in een situatie of iemand. Probeer het oprecht te menen wanneer je iemand goede morgen wenst. Ook in gedachten kun je de mensen die je tegenkomt het beste wensen.
  2. Wanneer je problemen hebt met iemand, ga dan eens voor jezelf na, hoeveel negatieve energie je stuurt naar die situatie door je manier van denken over die persoon. Probeer in plaats daarvan iets goeds te vinden en dat te benadrukken. Het doen van de Grondings- en auraoefening is ook een aardig hulpmiddel. Wanneer je kunt spiertesten, zul je ook kunnen testen of je ‘zwak’ test wanneer je negatieve gedachten hebt. Vaak is dat wel het geval. Met de spiertest kun je dus ervaren dat je jezelf verzwakt door negatief te denken over situaties, mensen en dingen!
  3. Unakiet is een uitstekende steen voor het hartchakra.
unakiet voor het hartchakra
Unakiet voor het hartchakra


Wil je de stand van zaken van je hartchakra weten? Trek er een tarotkaart op.

Trek hier je tarotkaart


Verder naar het vijfde chakra

Terug naar het overzicht

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00