Dugan Witches Tarot – Tarotkaart Zwaarden 8

Dugan witches tarot zwaarden 8
Zwaarden Acht

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Zwaarden 8

Rechtop: Beperking, zich gevangen voelen. Overdreven reageren op de situatie. Dingen zijn niet zo erg als ze lijken; je kunt hier uitkomen. Angst voor inwijding of ritueel.

Keerzijde: Volledig hulpeloos, overweldigd voelen. Milde situationele depressie. Een coven verlaten uit angst voor het onbekende.

Mijn beelden bij de Dugan Zwaarden 8

Als ik deze kaart zie, dan denk ik als eerste dat ze misschien wel vast zit, maar ze heeft wel een mooie jurk aan. Op een of andere manier is dat geruststellend. Hoe erg kan het zijn als je er goed uitziet?

De jurk van de dame op de Waite Zwaarden Acht kan ik me niet eens voor de geest halen! Die heeft totaal geen indruk op mij gemaakt.

Zit je niet lekker in je vel? Trek je mooiste kleding aan. Het zou kunnen helpen om je beter te gaan voelen en ook op hoe je overkomt op anderen.

Dugan Zwaarden 8 als Tarot Dagkaart

Trek ik deze tarotkaart als dagkaart, dan kleed ik mezelf iets netter aan dan normaal en heb ik er alle vertrouwen in dat het met deze dag wel goed komt. Ik ervaar wel momenten waarop ik het gevoel heb dat ik een beetje vastloop in mijn werk, en dan kijk ik even naar het geheel. Dat is mijn interpretatie van het advies om de blinddoek af te doen. Bijvoorbeeld als ik een stuk aan het schrijven ben en het wil niet vlotten dan schrijf ik op wat ik wil communiceren, want is de invalshoek en maak ik een puntsgewijze, korte outline. Dat verhelpt meestal het probleem van vastzitten op een Zwaarden 8-dag.

Dugan Zwaarden Acht als aanwijzing overgangsfase

Tarot kaart Zwaarden Acht als dagkaart, geeft me meestal het gevoel dat ik vastgelopen ben. Gisteren niet. Gisteren had ik een bevrijdend inzicht. Zwaarden Acht kan erop wijzen dat je in een overgangsfase zit en die periode kan aanvoelen als een achtbaan van gevoelens waar hoog en laag zich in snel tempo afwisselen en wanneer je in een dal zit, je de sterke neiging voelt, om het maar op te geven. Ik was zo blij met dat inzicht. Het gevoel is normaal! Niks opgeven, gewoon dapper doorgaan.

Beschrijving uit het boek

Een vrouw in een paarse jurk is gebonden en geblinddoekt. Een briesje blaast haar bruine haar en de slierten van de blinddoek opzij en weg van haar gezicht. Om haar heen zijn acht zwaarden op verschillende punten in een losse cirkel in het gras gestoken. Op de achtergrond zien we een rivier en de contouren van een kasteel in de mist. De rivier illustreert de emoties die door het tafereel stromen, terwijl het in mist gehulde kasteel doelen vertegenwoordigt die misschien moeilijk te realiseren lijken.

Rond de zwaarden, in het gras, groeit bloeiende nachtschade. In de betoverende taal van bloemen symboliseert de nachtschade foutieve (onware), donkere gedachten. De vrouw op deze kaart kan zich gemakkelijk een weg banen door en uit de cirkel van zwaarden – ze heeft wel opties – maar angst heeft het overgenomen. Ze lijkt bevroren en haar onware, donkere gedachten, of haar overactieve verbeelding, heeft dingen erger gemaakt dan ze werkelijk zijn.

De lucht boven haar laat zien dat de zon opkomt en er een rooskleurig ochtendlicht doorbreekt waardoor de mist begint op te lossen. Ze moet die blinddoek afdoen, voorbij alle waargenomen beperkingen kijken, en zich omdraaien en de nieuwe dag tegemoet te zien.

Betekenissen uit het boek

Wanneer deze kaart in een lezing opduikt, spreekt het van beperkingen en van het gevoel gevangen te zitten en bedroefdheid op dit moment. Als deze dame echter zou stoppen met overdreven reageren en met medelijden met zichzelf te hebben en die emotionele blinddoek zou wegnemen, zou zij een uitweg zien. Dingen zijn niet zo erg als ze lijken. Geluk is mogelijk, de zon breekt door en er kunnen nieuwe kansen ontstaan.

Deze kaart kan ook een heks voorstellen die bang is voor ritueel of voor haar eigen initiatie. Denk aan de klassieke uitdaging die de meeste geblinddoekte ingewijden wordt gegeven: ‘Het is beter om je dit mes te storten, dan de cirkel met angst in je hart binnen te gaan. Hoe ga je naar binnen?’

Je moet antwoorden zonder angst of je krijgt geen toegang tot de coven.

Wat kun je van deze kaart leren? Kijk nog eens naar de beschrijving en symboliek en vind je eigen antwoorden. Angst hoort niet thuis in hekserij.

Conclusie

Rider Waite Smith Zwaarden 8

Ik heb de Waite Zwaarden 8 er ook even bij gepakt om de jurken te kunnen vergelijken. Deze jurk is meer een hobbezak. Maar wat ook opvalt is dat de zwaarden achter haar staan. De Waite Zwaarden 8 is zich misschien niet bewust van de beperkingen en dat maakt het moeilijker om die te doorbreken.

Mijn tip voor het doorbreken van gedachten die stress geven is om er The Work van Byron Katie op los te laten. Klik hier voor een handleiding voor The Work met persoonlijk voorbeeld.

Andere Zwaarden Acht tarotkaarten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00