Haindl Tarot Zwaarden Acht

Haindl Tarotkaart Zwaarden Acht – Belemmering

Globale betekenissen: Bemoeizucht. Roddel. Hulp of raad.
Keerzijde: Geen belemmeringen. Verantwoordelijkheid uit de weg gaan.

Haindl Tarotkaart Zwaarden 8, Belemmering

Op de Haindl tarotkaart Zwaarden Acht zien we een kale, beetje wazige boom die gevangen wordt gehouden tussen acht zwaarden.

Het hexagram op deze kaart is hexagram 21, Sje He/Het Doorbijten. Dit hexagram duidt erop dat wanneer er een belemmering is, je niet moet opgeven maar moet doorbijten of doorzetten. Hervormingen van misstanden gaan niet vanzelf. Het heeft dus geen zin om daar op te wachten. Je zult zelf actie moeten nemen.

Net onder het getal 8 is een driehoek zichtbaar met een klein rondje in het midden. Dit is een symbolische weergave van het alziende oog van God. Hoewel de situatie er niet rooskleurig uitziet en de belemmering(en) onoverkomelijk lijken, ziet God dit alles en mag je dus verwachten dat er hulp op komst is en de situatie niet totaal hopeloos is.

Indachtig de uitspraak “God helpt hen die zichzelf helpen” kan het zeer belangrijk zijn om actief te zoeken naar een uitweg of een oplossing en je door de belemmering niet te laten weerhouden van je doel.

Wing geeft aan dat het mogelijk is dat ‘rationalisaties of gewoonten’ je belemmeren. Hij zegt ook: “Twijfelachtige of vage principes zullen uw leven als regel reduceren tot een stuurloze, onbezielde, zinloze daad. Weet wat u wilt, weet waardoor u zich goed voelt over uw Zelf, weet wat u in harmonie met anderen brengt. Dit zijn uw richtsnoeren en principes.” Wanneer je je daarop richt kun je jezelf en je omgeving hervormen.

In het creatieve proces zit je nu in de periode dat het belangrijk is om door te gaan om je plannen te laten slagen. Het is een periode van volharden en doorbijten om je visie tot leven te wekken. Dit gaat makkelijker wanneer je in de voorgaande stadia doorlopend op je visie gericht bent geweest.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00