Dugan Witches Tarot – Tarotkaart Zwaarden 3

Alles is Liefde

Dugan witches tarot zwaarden 3
Dugan Witches Tarot Zwaarden Drie

Sleutelwoorden uit het boek

Rechtop: Vertraging, persoonlijk verraad, verlies. Een tijd van drama en tranen. Verdriet, conflict. Een spreuk die is mislukt.

Keerzijde: vernietiging, strijd. Het genezingsproces is geblokkeerd. Totdat je door je verdriet heen werkt, kun je niet verder.

Mijn Beelden bij de Dugan Tarotkaart Zwaarden Drie

Hier zien we een groot rood hart met 3 zwaarden erin en 3 kleine fladderende, magische wezens en mooie paarse bloemen. Hoewel de achtergrond grijs, regenachtig en donker is, vind ik het hart mooie verlicht en stralend. De zwaarden zijn mooi versierd zonder overdreven te zijn. Het zijn mooie, bruikbare zwaarden. Het verdriet is op de achtergrond en het mooie, heldere hart straalt op de voorgrond.

Het komt op mij helemaal niet verdrietig over. Er is wel verdriet geweest. We kennen allemaal verdriet, we hebben allemaal verdriet meegemaakt en zullen ongetwijfeld in de toekomst weer te maken krijgen met verdriet. Maar de liefde staat, met dit grote hart, duidelijk voorop. En dat is wellicht ook de beste manier om met verdriet om te gaan.  

Dugan Zwaarden Drie als Dagkaart

Ik heb de Zwaarden Drie ook al vaak als dagkaart getrokken, en nog nooit heeft die kaart te maken gehad met groot verdriet, met in het hard geraakt worden. Meestal wijst het trekken van deze kaart om juist extra liefde te sturen naar mensen om me heen.

Beschrijving uit het boek

Hoewel het hart een symbool is van liefde, waarheid, moed en ethiek, vertegenwoordigen de drie zwaarden die het hart doorboren in deze kaart helaas verraad, hartzeer en vertraging. De zware, donkere regenwolken symboliseren de stormachtige emoties en tranen die op dit moment in je leven aanwezig zijn. In de taal van bloemen betekent de blauwe ageratum vertraging. Deze specifieke kaart illustreert de zwaarste tijden van liefdesverdriet en de angst voor verlies en verraad.

Betekenissen uit het boek

Wanneer tarotkaart Zwaarden Drie in een lezing belandt, veroorzaakt dit een intense reactie. Dit is een wrede kaart; er is geen beleefde of zachte manier om het te zeggen. Deze tarotkaart in een legging is als een stomp in de maag. Het doet zeer. Deze kaart illustreert meer dan welke andere kaart, pijn en verlies die de vraagsteller op dit moment ervaart.

Wat je moet begrijpen, is dat je de pijn in je hart moet nemen, het moet accepteren, je tranen moet laten vallen en daarna verder moet gaan. Als je de pijn eenmaal hebt geaccepteerd en het verdriet hebt ervaren, kun je – en alleen dan – vooruitgaan. Deze kaart kan ook staan ​​voor een vertraging van een project en plannen of de pijnlijke karmische gevolgen die worden ervaren wanneer een manipulatieve spreuk terugkomt bij degene die de spreuk heeft uitgesproken.  

Over het plantje Ageratum

Ageratum houstonianum

Ageratum is een vreemd plantje. Op Wikipedia lees ik dat de naam betekent ‘niet oud’ of ‘eeuwig jong’. Ik vind dat aansluiten bij het idee van Liefde. Als je verbittert door het leven gaat, dan lijk je sneller oud. Door liefde steeds te laten stromen, door je heen te laten stromen en aan anderen te geven, dan word je niet oud, maar blijf je eeuwig jong. Liefde heeft niet met tijd te maken. Liefde is altijd fris en in het hier en nu aanwezig.

Conclusie

Mijn ervaringen en beelden bij de Dugan tarotkaart Zwaarden Drie komen dus niet overeen met de beschrijvingen uit het boek. Voor jou kan dat ook zo zijn, maar dat hoeft niet. Dus bepaal voor jezelf wat deze kaart betekent. Op mij komt het beeld positief over. De Rider Waite Zwaarden Drie heeft vaak genoeg gewezen op in mijn hart geraakt worden. Maar met de Dugan Zwaarden Drie ervaar ik eerder het tegenovergestelde, maar het is altijd wel belangrijk om de liefde in en om me heen te voelen.

zwaarden drie house wives tarot genoeg voor iedereen
Tarotkaart Zwaarden Drie uit de Housewives Tarot

Iets soortgelijks heb ik met tarotkaart Zwaarden Drie uit de Housewives Tarot. Die kaart duidt voor mij eerder op overvloed en samen genieten van een verrukkelijke taart dan op verdriet.

Andere Zwaarden Drie Tarotkaarten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00