Dugan Witches Tarot – De Magiër

De Magiër – Iedereen kan toveren

Witches Tarot – De Magiër

Sleutelwoorden uit het boek

Zo boven, zo beneden. Vaardig, vastberaden, verbinding, vertrouwen. Wilskracht. Magie bedrijven met de vier elementen en de elementaire geesten. Het Hermetische Correspondentieprincipe. Elementaire magie en persoonlijke kracht.

Keerzijde: Gebrek aan vertrouwen, slechte communicatie met anderen, manipulatieve magie.

Gebruik voor de Dugan Magiër gerust de betekenissen van de Rider Waite Magiër en gebruik daarnaast ook wat de afbeelding bij je oproept.

Mijn beelden bij de Dugan Magiër

Deze Magiër komt op mij een beetje sullig over, maar ik denk dat ik dit moet zien als ‘intens’. Hij gaat helemaal op in zijn werk. Interessant is dat zijn toverstok door het eeuwigheidssymbool boven zijn hoofd steekt, en misschien wijst dit erop dat hij met zijn toverstok dit symbool tekent. Een ander interessant aspect is zijn neerwaarts gerichte rechterhand die stiekem vanonder zijn cape vandaan lijkt te komen. Het schetst het beeld van de illusionist die wil dat je je aandacht richt op wat hij doet met linksboven zijn hoofd en dan stiekem met rechts de boel manipuleert.

Ik vind dat de Rider Waite betekenis de Magiër als geleider van energie wat minder sterk naar voren komt en dat de nadruk meer ligt op het zelf creëren van de gewenste energie. En dat is denk ik de winst van de Dugan Magiër, want we zijn zelf de bepalende kracht in ons leven. Ons denken, wat we denken, hoe we denken, bepaalt ons handelen en dat bepaalt onze uitkomsten. Het lijkt soms alsof gebeurtenissen van buitenaf komen, maar de Magiër vraagt je om te onderzoeken of dit wel waar is.

Magiër als Tarot Dagkaart – Iedereen kan toveren

Wanneer ik deze Magiër trek als tarot dagkaart lijkt het soms alsof zijn innerlijke kracht van de kaart afspat en op andere dagen zie ik meer dat sullige. In dat geval, helpt het mij enorm om juist de krachtige kant van de Magiër even te voelen voordat ik ergens aan begin.  Ik heb bijvoorbeeld ervaren dat ik op zo’n negatieve Magiër-dag ik het gevoel had alles alleen te moeten doen. Door de kracht van de Magiër aan te boren, kreeg ik ineens van alle kanten medewerking. Het leek wel tovenarij!

De kracht van de Magiër voelen

Om de kracht van de Magiër te voelen, haal ik me de Magiër voor de geest en stel ik me voor hoe hij daar staat, met één hand naar boven en één naar beneden en stel ik me voor hoe de energie van het universum door mij heen stroomt om mij te helpen mijn doelen (wensen) te manifesteren. Probeer dat ook echt te voelen. Een gevoel van vertrouwen daarbij, scheelt enorm. Je kunt je ook voorstellen dat die kleine elementalen om je heen fladderen om je de juiste energie te geven. Doe wat voor jou werkt.

Uit het boek

De Magiër staat achter een altaar bij zonsopgang. Aan zijn ketting hangt een pentagram. Magische symbolen zijn geborduurd op zijn kleed. Met de staf in zijn hand tekent hij het oneindigheidssymbool in de lucht boven hem. Dit herinnert ons aan ‘zo binnen, zo buiten’. Zijn andere hand wijst naar beneden en illustreert een ander klassiek magische gedachte: “Zo boven, zo beneden.”

Op zijn altaar liggen de klassieke gereedschappen van heksen, die ook de vier symbolen zijn van de Kleine Arcana: de kelk representeert het element water, het zwaard duidt op lucht, de hagendoorn staf duidt op vuur en de gouden pentakel duidt op het element aarde.

De Magiër is een bevelhebber van de vier natuurlijke elementen. Door zijn persoonlijke kracht te combineren met de natuurlijke elementen, maakt hij magie door de pure kracht van deze wil. Hij staat onder een prieel van rozen, die harmonie vertegenwoordigt. De vier lelies op de voorgrond symboliseren de zuiverheid van zijn relatie met het goddelijke en zijn creativiteit. De vier feeën op de kaart vertegenwoordigen elk van de vier natuurlijke elementen: de groene fee voor aarde, rood voor vuur, blauw voor water en geel voor lucht. De feeën die rond het altaar van de Magiër fladderen, tonen ons hoe hij nauw verbonden is met en een sterke werkrelatie heeft met de elementalen en de ontzagwekkende kracht van de natuurlijke wereld.

Betekenissen volgens het boekje

Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, is het een aansporing om je eigen magie aan te boren om de antwoorden te vinden die je zoekt. Werk samen met de elementen en de krachten van de natuur om je magie te creëren en positieve verandering teweeg te brengen. Magie is overal om je heen en is overal in de natuurlijke wereld aanwezig. De Magiër daagt je uit om die magie te zien. Maak verbinding met deze elementaire energie en maak gebruik van haar krachten. Wees zelfverzekerd en kijk zowel naar binnen als naar buiten.

Deze bijzondere Grote Arcanakaart is een les in het Hermetische Correspondentieprincipe, dat ons leert dat “Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten.” We bestaan op alle bestaansniveaus – op het astrale / spirituele, het energetische en het fysieke vlak. De Magiër spoort je aan om de meest harmonieuze hulpmiddelen en natuurlijke gereedschappen voor je magie te kiezen Gebruik de correspondentiewetten en alle middelen die je tot je beschikking hebt verstandig.

Andere Magiërs

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00