Dugan Witches Tarot – De Keizer

Dugan witches tarot Keizer

Sleutelwoorden uit het boek

Leider van het gezin of coven. Vaderfiguur, familieman, liefhebbende echtgenoot en / of vader. Soevereiniteit, reden. Mannelijke energie, bescherming. Een verantwoordelijke en evenwichtige persoon.

Keerzijde: gebrek aan zelfdiscipline, autoriteitsproblemen, minderwaardigheid, problemen met ouders.

Verwijzingen naar Wicca/hekserij

Ik vind de Dugan Tarot geweldig, maar met hekserij of Wicca heb ik niet zo veel. Ik ben niet tegen, maar ik ben fan van Serge Kahili Kings variant van Huna; een vorm van sjamanisme en dat is voor mij genoeg.

Alle referenties naar een coven of het bedrijven van magie leg ik dus gewoon naast me neer. Volgens mij kunnen die referenties toegevoegde waarde hebben voor heksen en ze doen geen afbreuk aan de bruikbaarheid van deze Tarot voor niet-heksen.

Referenties naar een coven, zoals in de betekenissen bij de Keizer, vertaal ik naar een grotere groep dan de gezinseenheid. Dat kan van alles zijn. Leider van je plaatselijke politieke groep of iets dergelijks.

Mijn beelden bij de Dugan Keizer

De Dugan Keizer zit op een prachtige plek in de natuur, dichtbij een meer met daarachter hoge bergen. Twee kinderen spelen in het gras bij het meer, of zijn op weg naar het meer. De Keizer past op. Ondanks zijn hoge status, is hij niet te beroerd om op kinderen te passen. Het zijn misschien zijn eigen kinderen, maar dat weten we niet zeker. Hij zit daar in een harnas, maar die kinderen geven hem een vriendelijke uitstraling. Hij zit klaar om zijn rijk en alle inwoners te beschermen. Hij zorgt voor vrede in zijn rijk.

De Dugan Keizer doet veel vriendelijke aan dan de Rider Waite Keizer die in een landschap zit van kale rotsachtige bergen. Door de aanwezigheid van de kinderen op de Dugan Keizer ligt de nadruk op anderen en minder op zichzelf zoals bij de RW Keizer wel het geval is.

De Keizer als Tarot dagkaart – Op mijn kleinzoon passen

Ik trek deze Keizer verdacht vaak op dagen dat ik ook op mijn kleinzoon pas. Ik voel dan ook een verwantschap met de Keizer. We hebben ons werk, maar zijn niet beroerd om op te passen. Op zo’n dag is een beetje discipline ook van belang en sta ik soms op mijn oma-strepen en moet mijn kleinzoon doen wat ik zeg of wat we hebben afgesproken. In de zin van discipline, sta ik soms heel vroeg op, om het werk dat ik die dag moet doen, vroeg af te hebben, zodat we daarna leuke dingen kunnen doen.

Uit het boek

De wijze keizer waakt over zijn kinderen terwijl ze vrolijk op de achtergrond spelen. Om zijn kracht aan te duiden, houdt hij een scepter met een ank in zijn rechterhand. In zijn linkerhand houdt hij een wereldbol vast. Hij draagt een paarse cape die verwijst naar zijn soevereiniteit. De bergen achter hem symboliseren zijn kracht en standvastigheid. De keizer onderzoekt het toneel en overweegt zijn opties en plannen voor de toekomst. Hij is een wijze, vriendelijke heerser en een liefhebbende vaderfiguur. Deze kaart heeft de astrologische associatie met het dierenriemteken Ram, dat wordt weergegeven door de ramskoppen in de gebeeldhouwde armen van de troon en het Ram-symbool op het pantser van de keizer.

Dit is het mannelijke kenmerk van het goddelijke, van het God-aspect en de goddelijke vader. De paarse tulpen op de voorgrond symboliseren het vorstenhuis, terwijl de bloeiende zuring die aan zijn voeten groeit, ouderlijke genegenheid vertegenwoordigt. Interessant is dat de keizer geen wapens heeft en in plaats daarvan de kracht van zijn wijsheid en ervaring gebruikt om te regeren en de vrede te bewaren.

Betekenissen volgens het boek

Deze kaart kan een leider van een familie of van een groep magie-beoefenaars symboliseren – een verantwoordelijke, evenwichtige persoon. Net zoals de Keizer doet in deze kaart, moet je rustig je situatie in kaart brengen en zorgvuldig je opties overwegen. Deze kaart hoeft niet per se te duiden op een echtgenoot of vader, maar ook op je baas (ongeacht geslacht) op je werk.

De Keizer verschijnt vaak in een lezing wanneer je op het werk promotie wilt maken, op het punt staat een hogere graad te behalen in je coven, of zelfs als je een nieuwe baan aanneemt met betere vooruitzichten. Als je merkt dat je gezien wordt als het hoofd van het gezin, van je coven en de vredestichter en arbiter bent, is het mogelijk dat deze kaart jouw rol binnen de groep vertegenwoordigt. Het kan ook je leiderschap symboliseren binnen een familiedynamiek of op je werkplek.

Andere tarot keizers

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00