Dugan Witches Tarot – Staven Vier

Dugan witches tarot Staven 4
Dugan Tarotkaart Staven Vier

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Staven Vier

Rechtop: Viering, blijheid over een blije gebeurtenis. Vrijheid, feesten, baby- en vrijgezellenfeesten, sabbatvieringen. Vruchtbaarheid, creativiteit, vrijheid van meningsuiting.

Keerzijde: Zelfs omgekeerd behoudt deze tarotkaart nog steeds zijn positieve boodschap, alleen nu is de viering een grote verrassing. Nu je het weet, probeer je toch verrast te gedragen!

Mijn beelden bij de Dugan Staven Vier en als dagkaart

De Dugan Staven 4 laat vier dansende dames zien, die duidelijk een ballet achtergrond hebben. De kleuren rood, geel, blauw en groen duiden op vuur, lucht, water en aarde. Dit komen we steeds weer tegen op de Dugan kaarten. De Staven 4 heeft vanwege het getal 4 duidelijk een link naar de aarde, en vanwege de staf een link naar vuur. Met de vier dames met ieder hun eigen element, wordt hier aangegeven dat geen element op zich staat, maar dat alle elementen samen nodig zijn voor manifestatie en leven.

Als tarot dagkaart kan Staven 4 erop duiden dat het tijd is om een opvoering te geven, om je talent tot uiting te brengen en het niet langer te verbergen. Het gebrek aan publiek zou kunnen duiden op een generale repetitie.

Beschrijving uit het boek

Vier grote en hoge bloeiende meidoornstokken staan in het gras opgesteld in een groot vierkant. De lange rode linten van de staven fladderen in de wind. Een weelderige en prachtige bloemenkrans is tussen de vier strengen gedrapeerd, waardoor een soort prieel ontstaat. Vier vrouwen, één die elk van de natuurlijke elementen vertegenwoordigt, dansen onder het prieel.

Elke vrouw heeft een boeket bloemen. De vrouw die vuur vertegenwoordigt, heeft rood haar en een vlamkleurige jurk. Ze heeft een boeket rode rozen, symbool voor passie en energie. De tweede danser, die het element water aangeeft, heeft blond haar en draagt ​​een koningsblauwe jurk. Ze houdt een boeket witte rozen vast, symbool voor liefdevolle emoties. De derde dame, die het element lucht vertegenwoordigt, heeft donkerbruin haar, draagt ​​een saffraankleurige jurk en heeft een ruikertje gele rozen vast. Haar zonnige rozen staan ​​voor vriendschap en geluk. De vierde vrouw heeft goudbruin haar en draagt ​​een groene jurk, die het element aarde vertegenwoordigt. Ze heeft een eenvoudig boeket van groen en madeliefjes, die duiden op groei en genegenheid.

Alle bloemen in de krans boven de elementaire dansers komen overeen met het element vuur. De zonnebloem staat voor roem en succes, de goudsbloem symboliseert genegenheid en de zon, en rode anjers brengen fascinatie, genezing en liefde. Op de achtergrond is de hemel bij zonsopgang zonnig en geel.

Het kasteel staat voor veiligheid en doelen die worden bereikt. Een serieuze witte en oranje kat zit op de voorgrond, als een schildwacht, aan de voet van de staven. Katten zijn verbonden met het element vuur en deze kleine kat lijkt over de procedure te waken.

Betekenissen volgens het boek

Maak je klaar om te gaan feesten, wanneer Staven Vier in een lezing danst! Deze kaart symboliseert vieringen zoals verjaardagsfeestjes en, natuurlijk, baby- en vrijgezellenfeesten. Dit kan een viering zijn van een gelukkig evenement, een diploma-uitreiking, een jubileum of een uitbundige en leuke sabbatviering.

Tarotkaart Staven Vier wordt klassiek geïnterpreteerd als een vruchtbaarheidskaart, die hem verbindt met de sabbat van Beltane. Deze kaart kondigt een gelegenheid en een tijd aan om vreugde met een ander te delen. Het kan ook een tijd van creativiteit en vrijheid van meningsuiting vertegenwoordigen.

l: Waite Kelken 3, r. Dugan Staven 4

Conclusie

Bij de Dugan Staven 4 denk ik altijd aan tarotkaart Kelken 3 van Waite met drie dansende dames. Op de Waite Kelken 3 hebben de dames iets uitbundigs en ongedwongens, op de Staven 4 van Dugan, lijken de dames een optreden te geven. Dat spontane groepje van drie dames, kan besluiten om een dansgroep te starten, zoals we zien op de Dugan Staven 4. Je hebt ergens enorm plezier in en je wilt van je passie je beroep maken.

l: Dugan Staven 4, r: Waite Staven 4

Dit sluit in principe ook aan bij de Staven 4 van Waite waarop het idee van een oogstfeest en in het verlengde daarvan allerlei andere terugkerende feesten, sterker naar voren vind komen.

Het nut van het bestuderen van een ander tarot deck

Het Rider-Waite-Smith-deck is het eerste deck waarmee ik tarot ging lezen. Ik ken dat deck het beste. Het bestuderen van andere decks, helpt mij keer op keer om ook het Waite deck beter te leren kennen. Door het bestuderen van de Dugan Staven 4, kijk ik nu met andere ogen naar de Waite Kelken 3. Dat idee van samen feesten en plezier hebben, heeft zich nu uitgebreid naar onderzoeken en ontdekken waar je werkelijk plezier in hebt. Het komt van binnenuit, het hoort bij je authentieke zelf.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00