Dugan Witches Tarot – Staven Drie

Dugan witches tarot staven 3
Staven Drie

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Staven Drie

Rechtop: Actief wachten. Alles is constant in beweging. Uitbreiding, groei. Een leidende rol op zich nemen. Je toekomstige doelen in de gaten houden. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Keerzijde: Onrealistische verwachtingen. Meningsverschil met collega’s. Tegenstrijdige spirituele opvattingen met covenleden.

Mijn indruk van Dugan Staven 3 en als tarot dagkaart

Dugan Tarot Staven 2 en 3

Tarotkaart Staven 3 lijkt in mijn opinie erg op Staven 2. Het lijkt dezelfde man die nog steeds aan het nadenken is of hij nu wel of niet een cruise zal gaan maken. Bij Staven 2 vroeg hij zich af waar hij heen zou willen, wat zijn diepste verlangen zijn en bij Staven 3 is hij een stapje dichterbij gekomen. Het lijkt of hij bang is om de grote stap te zetten en het avontuur aan te gaan. Ik kan dit wel rijmen met de betekenissen voor Staven 2 en 3 van de Waite Tarot. Je bedenkt eerst wat je wilt en dan ga je onderzoek doen naar de mogelijkheden om je wens te verwezenlijken.

Dugan Staven Zes en Staven Ridder

Wat mij aanvliegt bij de Dugan Staven kaarten is het overmatig gebruik van de kleur rood. Het is in mijn ogen ‘te’ en de kaarten lijken hierdoor soms heel erg op elkaar. Neem bijvoorbeeld Staven Zes en de Staven Ridder.  Maar goed, ik begin ze nu uit elkaar te houden. Maar bij Staven Zes dacht ik de eerste keren dat ik die in mijn hand had, dat het de Staven Ridder was.

Dugan Koningin en Koning Staven

En hier is nog een voorbeeld van de Koningin en de Koning van Staven.

De Dugan Staven 3 als Tarot dagkaart, heb ik volgens mij nog nooit getrokken, maar ik kan me voorstellen dat deze kaart vraagt om iets van dichterbij te bekijken en te onderzoeken of een angst of iets dergelijks je tegenhoudt om concrete stappen te zetten.

Beschrijving uit het boek

Een bruinharige jongeman staat hoog op een klif met uitzicht op het water en de horizon. Zijn hoge uitkijkpunt stelt hem in staat om het grote geheel te zien. In zijn linkerhand houdt hij een met lint omwikkelde, bloeiende meidoorntak omhoog. Vlak achter zien we nog twee in de grond gestoken meidoorntakken, alsof ze steun bieden. De man heeft een band om zijn hoofd om zijn haar uit zijn gezicht te houden en zijn visie op de toekomst is duidelijk. Hij draagt ​​een oranje tuniek en een rijke rode mantel; deze vurige kleuren zijn een visuele link naar het element vuur, dat overeenkomt met de serie van Staven.

De jonge man staart naar de kalme zee, waar in de verte twee schepen varen, alsof hij wacht op zijn schepen om binnen te komen. Misschien wacht hij om aan boord van een van die boten te gaan en nieuwe avonturen te beginnen en het onbekende te verkennen. Hij is oplettend, wacht en kijkt hoe gebeurtenissen zich ontvouwen. Dit is een spannende tarotkaart en een kaart vol mogelijkheden en naderend succes. De heldere lucht en het kalme water op deze kaart laten zien dat dit een optimistische kaart is en dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

Betekenissen volgens het boek

Wanneer Staven Drie in een lezing verschijnt, illustreert dit een tijd van verwachting. De vraagsteller wacht mogelijk op nieuws over een project of voorstel. Het algemene thema van deze kaart is optimisme en actief wachten. Het toont het begin van een project en de hoop die voortkomt uit het maken van plannen voor een nieuwe carrière of leven. Vergeet niet dat dingen altijd in beweging zijn – niets is in rust en verandering is constant. Tarotkaart Staven Drie vertegenwoordigt meestal de persoon voor wie de kaarten zijn gelegd. Deze kaart kan je ook een duwtje geven in de richting van meer leiderschap. Dit is een tijd van expansie en groei. Wees als de toeschouwer in Staven Drie: houd alles scherp in de gaten en laat gebeurtenissen zich ontvouwen. Er is reden om optimistisch te zijn en hoop te hebben – de toekomst ziet er rooskleurig uit.

l: Dugan tarotkaart Staven 3, r. Waite Staven 3

Conclusie

Behalve mijn lichte irritatie op de Dugan rode mantels, kan ik me goed vinden in de beschrijving en betekenis uit het boek en komt de Dugan betekenis eigenlijk helemaal overeen met de Rider Waite betekenis. Wel vind ik de gele zee op de Waite Staven Drie mooier omdat dit het denk-aspect van Staven Drie zo goed benadrukt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00