Dugan Witches Tarot – Kelken Drie

Dugan witches tarot kelken 3
Kelken Drie

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Kelken Drie

Rechtop: Een gelukkige gelegenheid. Een bijeenkomst van vrienden, familie of covenleden om iets vieren. De kracht van drie en de magie van manifestatie. De sabbats observeren, ervaringen delen. Vooruitgang in het beoefenen van magie, paranormale groei, gezonde vriendschappen. Groei, succes, creativiteit.

Keerzijde: Egoïstisch. Strijd binnen de coven. Je magie stuit op blokkades.

Mijn beelden bij de Dugan Kelken 3 en als dagkaart

Het is een mooie kaart. Drie vrouwen staan bij elkaar, ze zien er feestelijk uit, ze hebben kelken vast, maar ze lijken me ook een beetje serieus in gesprek te zijn. Ik heb naar de kaart gekeken en gekeken, en ik mis iets. Ik denk omdat iedere dame een soort eilandje is binnen de groep. Het gevoel van eenheid ontbreekt voor mij. Ik heb me een jaar lang gericht op de vreugde van de Waite Kelken 3 en dat was fantastisch. Om de Dugan tarotkaart te kunnen waarderen, moet ik die waarschijnlijk leren zien voor wat die is. Een prettige samenwerking bijvoorbeeld. Toch blijf ik het gevoel houden dat we hier te maken hebben met ego’s, en zodra ego’s gaan samenwerken, krijg je ook te maken met strijd van wie beter is, op de borst klopperij of het moet op mijn manier

De tarotkaart Kelken 3 uit de Dugan Tarot heb ik nog nooit gehad als dagkaart, maar ben nu wel benieuwd hoe een Dugan Kelken 3 dag zou verlopen.

Beschrijving uit het Boek

Een coven van drie vrouwen staat als een groepje tegenover elkaar. Elke vrouw houdt een zilveren beker omhoog alsof ze het succes van hun groep viert en proost. Om het element water en zijn magie verder te versterken, zien we een stromende waterval en riviertje op de achtergrond. De vrouwen dragen vloeiende, kleurrijke jurken met mystieke symbolen erop en hun magische zilveren sieraden schitteren in het zonlicht terwijl ze in de tuin een sabbat, misschien Midzomer, lijken te vieren.

Deze drie-eenheid van vrouwen, wordt omringd door veel verschillende soorten magische bloemen. Elk van de bloemen in deze tarotkaart wordt geassocieerd met het element water. Het lange roze-paarse vingerhoedskruid vertegenwoordigt magie en bescherming van natuurwezens. De irissen fluisteren van magische berichten en de communicatie die tussen de covenleden stroomt. De florensis viooltjes, met hun geruststellende eigenschappen, laten zien dat ze allemaal vriendelijk over elkaar denken, terwijl de viooltjes zegeningen zijn van de godin en de feeën. Ten slotte kondigen de roze rozen een echte en duurzame vriendschap aan. Deze kaart illustreert de Kracht van Drie, en er zijn 3 drie-eenheden in de kaart: de drie vrouwen, de drie kelken en de drie lange pluimen van de magische vingerhoedskruidplant.

Betekenissen uit het boek

Wanneer deze kaart in een lezing stroomt, is het een herinnering aan de banden van magie en vriendschap, en het is een illustratie van de Kracht van Drie. Je magie manifesteert zich op dit moment, of je je spreuken hebt uitgesproken als solitaire heks of met je geliefde vrienden en covenleden. Magie is overal – en het werkt. Verwacht groei, succes en creativiteit. Je doelen worden gerealiseerd.

Deze kaart vertegenwoordigt een magische vriendschap die vreugde en betovering in je leven brengt. Het kan ook wijzen op spirituele of psychische groei, het behalen van een nieuwe graad in je coven, of dat je goed vooruitgaat in je magische studies.

Opmerkingen over de betekenissen uit het boek

Ik vind dat wanneer er gesproken wordt van covenleden, dat je dit kunt lezen als clubleden, groepsleden of wat dan ook voor je van toepassing is. Als een groep niets met de vraag te maken heeft, laat je het hele groepsgebeuren uit je interpretatie weg. Die nieuwe graad in je coven, kan wat mij betreft het behalen van de volgende judo graad zijn, en de vooruitgang in je magische studies, kun je ook lezen als de vooruitgang in het lezen van Tarot of de vooruitgang in je studie economie.

l: Dugan Kelken 3, r: Waite Kelken 3

Conclusie

Zoals hierboven opgemerkt vind ik de drie dames op de Dugan Kelken 3 serieuzer overkomen dan de drie dames op de Waite Kelken 3, waar het plezier en het genieten van af spat. Een sabbat vieren is misschien ook wel genieten, maar je bent iets aan het doen, het is een soort van tijdsgebonden verplichting, het heeft iets serieus. 

Wanneer ik naar de Dugan sleutelwoorden bij de Dugan Kelken 3 kijk, zoals groei, succes en creativiteit, dan vind ik dat heel mooi, maar het haalt het niet bij het gewoon genieten en de vreugde in het hier en nu van de Waite Kelken 3, waarbij je je niet druk maakt om groei, succes of creativiteit. Het zijn de momenten dat je in de zon ligt en je hoofd helemaal tot rust komt, in Bologna door de sneeuw aan het kerstmarkten bent, of in Rimini kijkt naar het schijnsel van de volle maan op de Adriatische zee met Pink Floyd op de achtergrond.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00