Matigheid Harmonie legging en volle maan

Afgelopen nacht (5 op 6 april 2020) heb ik erg slecht geslapen en het viel me op dat de maan bijna weer vol is. De volle supermaan van 8 april staat in weegschaal en gaat over harmonie. Harmonie in relaties, maar ook harmonie in je leven in het algemeen. Weegschaal is diplomatiek en wil graag compromissen sluiten en de lieve vrede bewaren, maar dat werkt niet altijd en kan ook conflicten geven. Deze supermaan kan je helpen om te ontdekken wat onderwerpen zijn om aan te werken om in harmonie te komen met jezelf en anderen.

Het Tarot legpatroon Harmonie, ontworpen door Felice (een cursist van de tarotcursus Tarot, de Verdieping) is gebaseerd op tarotkaart Matigheid en beantwoord vragen die te maken hebben met balans/harmonie. Dit leek mij een uitstekend legpatroon om te onderzoeken wat ik kan leren van deze volle maan over balans/harmonie.

Tarot legpatroon Harmonie

tarotlegpatroon balans gebaseerd op Tarotkaart matigheid
Tarotlegpatroon Harmonie

De posities hebben de volgende betekenissen:

  1. Kern: hier gaat het om bij je vraag/thema.
  2. Blokkade: dit hindert je, zit je in de weg.
  3. Meer: deze kaart toont wat mag groeien, sterker mag worden ingezet, meer aanwezig mag zijn.
  4. Minder: deze kaart toont wat verminderd mag worden, minder sterk mag worden ingezet, minder aanwezig mag zijn.
  5. Onbewust: een kracht of houding waarvan je je niet bewust bent of niet bewust inzet of niet kent.
  6. Bewust: een kracht of houding die je wel bewust inzet en eventueel van jezelf kent.
  7. De juiste weg: een advies om meer in harmonie te komen.
  8. Uitkomst: waar leidt het advies toe.

Voorbeeld tarotlegging Harmonie

Mijn vraag was: “Wat kan ik leren van de volle maan van 8 april 2020 over balans/harmonie? Hieronder zie je de kaarten die ik trok:

1. Kern: hier gaat het om bij je vraag/thema. De Hogepriester op deze positie heeft met balans te maken, maar ook met onbalans. Namelijk het verschil tussen wat hij weet en uitdraagt en hoe hij soms haaks op zijn eigen adviezen handelt. Deze ‘negatieve’ interpretatie lijkt mij juist omdat die met mij resoneert, maar ook omdat De Hogepriester wordt dwarsgezeten door de Koningin van Zwaarden.

2. Blokkade: dit hindert je, zit je in de weg. Hier ligt de Koningin van Zwaarden. Zij is doortastend en direct, en dat ben ik een stuk minder, vooral in mijn thuissituatie zou ik doortastender kunnen optreden.

3. Meer: deze kaart toont wat mag groeien, sterker mag worden ingezet, meer aanwezig mag zijn. Gerechtigheid mag groeien. Gerechtigheid duidt op krijgen wat je toekomt. Interessant is dat deze kaart ook verwijst naar balans. Ik mag daadkrachtiger optreden voor een verbetering voor mezelf tussen werk en thuis. Thuis slokt op dit moment een groot deel van mijn tijd op en ik kan hier enorm over zeuren. Dat zeuren werkt averechts. Dat weet ik wel, maar ik doe daar niks mee. Dat is weer een link naar De Hogepriester.

4. Minder: deze kaart toont wat verminderd mag worden, minder sterk mag worden ingezet, minder aanwezig mag zijn. De Gehangene mag wat minder. De zaken wat minder vanuit de ander bekijken.

5. Onbewust: een kracht of houding waarvan je je niet bewust bent of niet bewust inzet of niet kent. Ik ben me niet bewust van Zwaarden Zeven. Zwaarden Zeven duidt op vijf zwaarden wegpakken en er twee laten staan. Met die twee zwaarden kan de tegenstander ook nog genoeg schade aanbrengen. Wanneer je de wantoestanden niet helemaal uitroeit, heb je kans dat ze weer toenemen. Dit was wel een aha-momentje en het sluit mooi aan bij het advies van de Koningin van Zwaarden.

6. Bewust: een kracht of houding die je wel bewust inzet en eventueel van jezelf kent. Staven Zes is een kracht waar ik me bewust van ben. Staven Zes duidt voor mij o.a. op Kaizen. Doe dingen met kleine stapjes om dat wat nu ongewoon is, gewoon te maken. Op die manier kun je heel gemakkelijk ongezonde gewoonten veranderen zonder stress en wilskracht veranderen in gezonde gewoonten. Dit sluit mooi aan bij de Hogepriester en ook bij Gerechtigheid.

7. De juiste weg: een advies om meer in harmonie te komen. Koningin van Staven duidt erop dat het goed is me te richten op mijn werk en zelfgekozen doelen, om confrontaties aan te gaan, maar wel positief te blijven. Door ‘thuis’ kom ik nauwelijks toe aan het schrijven voor Tarot Stap voor Stap en dat geeft stress en irritaties.

8. Uitkomst: waar leidt het advies toe. De Dwaas is een van mijn favoriete kaarten, en duidt erop dat ik op de goede weg ben. Als ik de adviezen ter harte neem, dan kan ik daarmee de harmonie tussen werk en thuis herstellen.

Conclusie: Interessant is dat deze legging vier grote arcana kaarten bevat en dat is meer dan de statistische norm en wijst erop dat dit een legging is die belangrijke informatie voor mij bevat. Ik ga deze legging nog eens goed op me laten inwerken en vervolgens een stappenplan maken voor een betere verdeling en aanpak van het huishoudelijke.

Ik heb zeker iets aan deze legging, en ik raad aan hem te proberen. Veel succes!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00