Dugan Witches Tarot – Karma (Het Oordeel)

Dugan Witches Tarot Het Oordeel Karma
Het Oordeel / Karma

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Karma (XX)

Rechtop: Het Oordeel. Een positieve verandering aanbrengen voor je toekomstige realiteit. Vernieuwing, dieper spiritueel en magisch bewustzijn, karma en bestemming. Reflectie op gebeurtenissen in het verleden. Resultaten van je eerdere acties.

Keerzijde: Slecht oordeel, spijt. De ongelukkige gevolgen voelen van de magische regel van drie. Wie kaatst kan de bal terugverwachten.

Mijn beelden bij de Dugan Karma tarotkaart en als dagkaart

Ik vind dit een vreemde en beetje onheilspellende tarotkaart. Drie personen, waarvan er één een stuk kleiner is dan de andere twee, vieren een zonsverduistering. Roepen de kracht aan van de zonsverduistering? Eren de zonsverduistering?

Het is allemaal een beetje spookachtig en dat is een zonsverduistering ook wel, omdat het dan ineens heel donker is. Dieren raken van slag tijdens een zonsverduistering. Wanneer je deze kaart trekt, is het mogelijk dat je zo’n momentje hebt dat je van slag bent. Dat je even niet je normale ‘zonnige zelf’ bent, dat je je labiel voelt door de invloed van de metaforische maan. Blijf bij dat gevoel, onderzoek dat gevoel.

Een zonsverduistering is zo’n moment waarop je helder je angsten en andere beperkende overtuigingen kunt zien, om er vervolgens aan te gaan werken om die los te laten of te transformeren in meewerkende overtuigingen. De kans bestaat ook dat we die gevoelens weer snel wegduwen en er niks mee doen. Vandaar mijn advies omdat gevoel te onderzoeken. Waar komt het vandaan? Welke gedachten liggen eraan ten grondslag?

Ik kan me niet herinneren deze kaart ooit als dagkaart te hebben getrokken, maar wel in leggingen. En voor mij is het bovenstaande dan beslist van toepassing. Ik krijg ineens zo’n onheilspellend gevoel en als ik dan dieper kijk dan heeft dat eigenlijk altijd te maken met negatieve, maar onbenoemde aannames over de toekomst. Het is een groeimoment.

Uit het boek

Drie mensen vieren gezamenlijk de totaliteit van een zonsverduistering. Ze vormen een familie-eenheid: een vrouw, een man in het midden en hun kind. De familie is bijeengekomen om de eclips te vieren. Ze staan voor een magische cirkel waar fakkels hun ceremoniële gebied helpen verlichten. Het trio draagt ​​rituele gewaden met paarse sjerpen. Paars heeft macht en het is zowel een spirituele als een intuïtieve kleur – een goede keuze voor deze kaart. In de verte zijn een groen veld en bergen zichtbaar. Die bergen zijn een klassiek symbool voor deze kaart en worden verondersteld abstracte gedachten te vertegenwoordigen. Het licht is vreemd, want met de verduistering is het zowel overdag als nacht.

De verduistering herinnert ons eraan dat hier krachten werken die groter zijn dan jijzelf. De volledige zonsverduistering duidt traditioneel op wonderen en magie, en het is een betoverende herinnering dat godheid aan het werk is in je dagelijks leven. Alles gebeurt met een reden. Nu moet je in het reine komen met je ervaringen uit het verleden. Vraag jezelf af welke lessen je hebt geleerd. Op deze manier kunt je gracieus doorgaan met een beter begrip van dingen.

Betekenissen (uit het boek)

De karmakaart laat ons zien dat cycli en verandering gerespecteerd moeten worden en dat alles met een reden gebeurt. Eer de veranderingen in je leven en groei mee. Er zijn geestelijke krachten aan het werk. Het wordt tijd dat je een belangrijke beslissing neemt. Je bestemming wordt bepaald door de keuzes die je vandaag maakt; onthoud dat het te volgen karma door jou gemaakt zal worden. Wees je dus bewust van zowel je acties als je magie op spiritueel niveau. Karma krijgt altijd zijn zin. Werk bewust om een ​​positieve transformatie te creëren.

Mijn gedachten bij de beschrijving uit het boek

Dat die drie personen op de kaart een gezin zijn, had ik niet uit de kaart kunnen opmaken. Ook niet dat de middelste persoon een man is. Maar ik geloof het allemaal graag. Je kunt het gezin zien als de totaliteit van jezelf.

Het gezin op de Karma tarotkaart viert een zonsverduistering als een belangrijk moment. Zonsverduistering zijn momenten die je bewust maken van belangrijke zaken voor persoonlijke en ook gemeenschappelijke groei. De Maan geschoven tussen de Zon en de Aarde, werpt een schaduw op de Aarde. Het licht van de zon laat je zien wat er werkelijk is, en de Maan duidt op angsten die niet op waarheid berusten. Ik denk hierbij altijd aan de nachtelijke slang die in daglicht een stuk touw blijkt te zijn. Angst kan ons gevangen houden in onze comfortzone waardoor we onszelf niet verder ontwikkelen. Maar die comfortzone is een schijnveiligheid. Comfortzone is wellicht ook een verkeerde benaming, want is die altijd comfortabel? Of alleen comfortabel omdat veranderen doodeng is?

Wat Karma is en niet is

Karma is het concept van oorzaak en gevolg. Gedachten en handelingen hebben consequenties. Niet handelen heeft ook consequenties. Meestal wordt Karma gezien als een straf die je meedraagt uit vorige levens waar niks aan te doen is. Die gedachte is niet juist. Je draagt wel van alles met je mee vanuit je familie dynamiek zoals we weten uit familieopstellingen, maar daar kun je vanaf komen door bewustwording, al dan niet geholpen door een familieopstelling of regressietherapie.

Denken in tegenstellingen

Een ander aspect is het denken in tegenstellingen, in zwart-wit denken.  Bijvoorbeeld: Ik ben fantastisch versus ik ben niks waard. Er zit niks tussen. Daarom vind ik Marisa Peers ‘Ik ben genoeg’ zo briljant. Niet goed genoeg, maar genoeg. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt groeien, niet wilt groeien, maar die opmerking ‘ik ben genoeg’, zonder goed of slecht erbij, brengt je in het grijze gebied tussen extremen waar je mogelijkheden kunt zien. In feite speelt het leven zich af in het grijze gebied. Het gebied tussen de extremen geboorte en dood. Dus voorbij het idee dat je geen schrijver kunt zijn, want er moet brood op de plank komen. Of het probleem van ik wil kinderen, maar ik wil ook reizen. Veel gedachten waarvan we denken dat het een het andere uitsluit, zijn niet waar. Je reist uiteraard wel anders met kinderen dan alleen, maar het is niet zo dat je helemaal niet meer kunt reizen.

Je droom wil geleefd worden

Een zonsverduistering is een moment van inzichten die je voorwaarts stuwen. Ik denk hierbij aan mensen die als schrijver hun brood willen verdienen. Ze blijven werken van 9 tot 5, en staan vroeger op om te kunnen schrijven. En het duurt een aantal jaren voordat ze genoeg boeken hebben, of die ene bestseller, om hun 9-5 baan te kunnen opzeggen. Het is niet zo dat je geen schrijver kunt zijn omdat je een gewone baan hebt. 

Een karma-moment is vaak zo’n moment waarin je droom (je diepste wens) zich aan je opdringt omdat die vervult wil worden en daar is vaak extra inzet voor nodig. 

Vergelijking Karma en Het Oordeel

Dugans Karma en Waite’s Oordeel

Wanneer we de Karma tarotkaart van Dugan vergelijken met Het Oordeel van Waite, dan zien we op allebei de kaarten drie personen: man, vrouw en kind. We zien ook de opgeheven handen. In de Waite kaart is het een Engel die je roept om ‘op te staan’ en in de Karma kaart is het moment van de zonsverduistering de grote wakkerschudder. Ik vind de Karma tarotkaart in deze zin beter. Een zonsverduistering is een natuurlijk en regelmatig voorkomende gebeurtenis. De betekenissen van Karma en het Oordeel komen met elkaar overeen en vullen elkaar aan. Voor mij geeft het bestuderen van de Witches Karma tarotkaart een extra verdieping aan Waite’s Oordeel.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00