Dugan Witches Tarot – Vier van Kelken

dugan witches tarot kelken 4
Kelken Vier

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart Kelken Vier

Rechtop: Stop met griepen en doe iets positiefs! Verandering, avontuur en kansen wachten op je. Hulp komt uit een onverwachte hoek.

Keerzijde: zelfmedelijden, zelfgenoegzaamheid, depressie.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Een jongen zit aan de oever van een lagune, mokkend onder een treurwilg. Een waterval is zichtbaar op de achtergrond. Hoewel het een mooie dag is, met blauwe lucht en mooi-weer wolken, heeft de jongen zijn armen over zijn borst gekruist en hangt zijn hoofd naar beneden. Voor hem staan drie zilveren kelken en hij lijkt erover te piekeren. Aan de zijkant van de jongen houdt een in de branding liggende zeemeermin, met blauwe ogen en platinablond haar, een vierde Kelk vast. De parels in haar haren en om haar pols worden geassocieerd met de maan en vrouwelijke energieën, en ze vertegenwoordigen dromen over wat zou kunnen zijn. De elementaire zeemeermin is blond, terwijl de jongen donker is en ze contrasteren, maar ze hebben vergelijkbare uitdrukkingen. Misschien bootst ze de uitdrukking van de jongen na in de hoop een glimlach aan hem te ontlokken. De zeemeermin zwaait met haar prachtige blauw en groen gestreepte staart, geduldig wachtend tot de jongen opkijkt en de kansen binnen zijn bereik ziet – om de hulp te accepteren die ze hem probeert te bieden. De wilg op deze kaart wordt geassocieerd met de maan en het element water. In de taal van bloemen staat de wilg voor geduld.

Betekenissen uit het boek

Deze kaart illustreert verveling en het gevoel vast te zitten in een sleur of ontevredenheid over je leven. Er worden je echter avontuur, verandering en hulp aangeboden – je hoeft alleen maar je ogen te openen om die nieuwe, betoverende mogelijkheden te ontdekken en te ervaren. Hulp komt uit een onverwachte plek. Laat die bui los! Wees dankbaar voor de zegeningen in je leven en her-evalueer waar je momenteel staat.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00