Dugan Witches Tarot – Vijf van Kelken

Dugan witches tarot kelken 5
Kelken Vijf

Sleutelwoorden Witches Tarot Kelken Vijf

Rechtop: Ontevredenheid, teleurstelling, humeurigheid, melodrama. Dingen willen die je niet kunt hebben of die op de lange termijn niet goed voor je zijn. Sta het element water toe om je melancholie weg te spoelen.

Keerzijde: Verlies, wroeging, lichte depressie, verdriet.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Een prachtig elementair wezen, een zeemeermin, zit op een rots aan de kust. Ze is humeurig, gevaarlijk, intens en verveelt zich duidelijk in haar wereld. Haar haren en schubben zijn diep, intens glanzend turkoois. De zee lijkt het temperament van de zeemeermin aan te nemen en is ook troebel en donkerblauwgroen. De branding raakt de rotsen achter haar, toont haar turbulente stemming en rond de zeemeermin is een verzameling van haar schatten uit de zee. De gouden munten blijven onopgemerkt en haar maanparelkroon brengt haar geen vreugde. Er staan ​​vijf zilveren bekers voor haar, en terwijl twee van de bekers rechtop staan, zijn er drie omgevallen en morsen ze water de zee in. De zeemeermin ziet er ongelukkig uit, alsof haar schatten haar niet langer plezier geven. Zoals het klassieke volksverhaal van de zeemeermin die ernaar verlangt aan land te zijn en haar koninklijk waterrijk achter zich te laten, heeft deze zeemeermin de zee de rug toegekeerd en verlangt ze naar iets dat ze niet kan hebben.

Betekenissen uit het boek

Deze tarotkaart symboliseert ontevredenheid, pessimisme en duidt op een verlangen naar iets dat je nooit kunt hebben. Van de vijf zilveren bekers die op deze kaart worden weergegeven, zijn er twee nog vol. Het is interessant op te merken dat de meeste mensen alleen de drie omgevallen kelken opmerken. Wanneer deze kaart in een tarotlezing aanspoelt, is het een waarschuwing dat verveling, kleine teleurstelling en humeurigheid de overhand hebben gekregen in je leven. Je wilt wat je niet kunt hebben of dingen die op de lange termijn niet goed voor je zijn. Het kan op dit moment vreselijk aanvoelen, en dingen waar je ooit van genoot, lijken je nu misschien niet interessant, maar het wordt tijd om niet langer melodramatisch te zijn en zorgvuldig om je heen te kijken. Je hebt nog steeds opties en kansen. Maak gebruik van het element water, was je somberheid weg en vind troost en vrede.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00