Dugan Witches Tarot – Wiel van het Jaar

Dugan witches tarot Rad van Fortuin
Het Rad van Fortuin

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart Wiel van het Jaar

Rechtop: Het Wiel van het Jaar, Rad van Fortuin. Vieren van de sabbats en esbats. Geluk hebben. Werken met de energieën en magie van elk seizoen.

Keerzijde: een periode van pech. Je niet verbonden voelen van de seizoenen en ritmes van de natuur. Seizoensgebonden affectieve stoornis (winterblues).

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Een zilveren maan-pentagram is omgeven door het gouden zonnewiel van het jaar. Op de achtergrond zien we een helderblauwe lucht en zachte wolken. Deze kaart roept de magie en het mysterie van het Wiel van het Jaar op – alle acht sabbats en de vier seizoenen en cycli van de natuur.

De vier seizoenen en hun bijbehorende tarotseries worden samen geïllustreerd. Het aarde-element wordt vertegenwoordigd door het pentagram en de winterzonnewende met hulst; een klassieke kerstplant. In de magische kruidenleer wordt hulst gebruikt voor geluk en bescherming. Rechtsonder zien we roze kersenbloesems voor de lente-equinox samen met de zwaarden, die beide geassocieerd worden met het element lucht. De kersenbloesem, een klassieke voorjaarsbloem, staan ​​voor adel en ridderlijkheid. In de linkerbenedenhoek zijn er levendige groene eikenbladeren voor de zomerzonnewende te zien en de bloeiende meidoornstaf. Zowel de staf als het zomerseizoen komen prachtig overeen met het element vuur. Hier vertegenwoordigt het gebladerte van de midzomer-eik gezondheid, wijsheid, deugd en een lang leven. Tot slot, in de linkerbovenhoek van de kaart, zien we een betoverende mix van prachtige oranje esdoornbladeren voor de herfst gecombineerd met eikels voor de oogst. De serie van Kelken is afgestemd op het herfstseizoen, omdat de herfst is gekoppeld aan het element water. De esdoornbladeren symboliseren elegantie, schoonheid en energie, terwijl de eikels welvaart en wijsheid brengen.

Betekenissen uit het boek

Deze kaart symboliseert de magie van de vier seizoenen en de energieën van het Wiel van het Jaar. Wanneer deze kaart tijdens het lezen opduikt, is het een boodschap om te werken met de energieën en de cycli van de natuur die momenteel om je heen zijn, en er niet tegenin. Dit betekent rust en introspectie in de winter; nieuw begin, groei en kansen in de lente; energie, opwinding, overvloed en levendigheid in de zomer; en overvloed en herinneringen om je voor te bereiden, te verzamelen en te gedenken (denk Halloween en oogstfeesten) in de herfst. Verwacht dat er verandering zal komen, aangezien al het leven altijd transformeert en groeit. Deze tarotkaart duidt ervan oudsher op dat het geluk je toelacht, kansen en een onverwachte maar meestal gelukkige gebeurtenis.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00