Dugan Witches Tarot – Vier van Pentakels

Diugan witches tarot pentakels 4
Pentakels Vier

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart Pentakels Vier

Recht op: Weerstand tegen verandering. Eenzaamheid, ongezonde grenzen. Je doelen bereiken maar ongelukkig blijven. Koppigheid. De noodzaak om te ontspannen en verandering te accepteren.

Keerzijde: Egoïsme, hebzucht, hamsteren. Overweldigende angsten over geld.

Beschrijving uit het Witches tarotboek

Een oudere man met grijs haar en een kleine ronde bril zit alleen op de trappen voor zijn huis. Hij is gekleed in elegante, rijke groene en gouden kledij. Achter hem zien wij zijn mooie huisje met een gewelfde en ingewikkeld gesneden houten voordeur. Op de dichte deur hangt een charmante kruidenkrans. De man kijkt een beetje wantrouwend terwijl hij een gouden pentagram tegen zijn borst houdt. Hij buigt zich over een andere en heeft nog twee gouden pentakels, die zorgvuldig onder elke voet zijn weggestopt, alsof hij bang is dat iemand anders die pentakels zal aanraken of proberen weg te nemen. Zijn lichaamstaal roept duidelijk: ‘Van Mij!’ Maar je vraagt ​​je af … is de man gewoon een oude, centen tellende vrek? Zou hij gewoon onzeker en bang kunnen zijn? Of offerde hij zijn persoonlijke relaties op om succesvol te zijn en staat hij nu alleen?

Intrigerend genoeg hangt aan de voordeur van de man een mooie krans van bloeiende kamperfoelie. Dit kruid wordt vaak verwerkt in welvaartsspreuken. De krans zelf is een symbool van de veranderende seizoenen en levenscycli; het staat in direct contrast met de weerstand van de man tegen verandering.

Waarom klampt hij zich zo hard vast aan die pentakels? Wat bewaakt hij echt? Hij lijkt onbenaderbaar en hij wil niet van die trappen afkomen en met iemand communiceren. Misschien moet hij beter luisteren naar de boodschap van de kamperfoelie in zijn krans, want in de taal van bloemen staan ​​kamperfoeliebloesems voor vrijgevigheid.

Betekenissen uit het boek

Wanneer tarotkaart Pentakels Vier in een lezing aanklopt, duidt dit er vaak op dat iemand op een ongezonde manier aan iets hangt. Misschien zijn ze vrekkig of hebzuchtig en houden ze vast aan hun geld. Misschien zijn ze koppig en hebben ze hun emoties onderdruk. Dit laatste is vooral mogelijk wanneer ook tarotkaart De Kluizenaar (Heremiet) in de lezing verschijnt.

Pentakels Vier waarschuwt voor weerstand tegen verandering. Nu je dat bevestigd ziet, weet je dat verandering goed is; omarm de veranderingen in jouw wereld. Ontspan en adem. Je hebt misschien je doelen bereikt, maar je geniet er niet van. Onthoud dat niets vaststaat; alles is in beweging. Accepteer dit en ga verder. Het is tijd om je grenzen wat te verleggen. Maak opnieuw verbinding met vrienden en familie en hervind de vreugde in je leven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00