Dugan Witches Tarot – Gerechtigheid

Dugan witches tarot gerechtigheid
Gerechtigheid

Sleutelwoorden bij Witches Tarotkaart Gerechtigheid

Rechtop: Het recht, juridische zaken, rechtvaardige uitkomst van een rechtszaak. Oorzaak en gevolg. De goden toestaan om voor de uitkomst te zorgen. Eerlijkheid, evenwicht, integriteit en gelijkheid.

Omgekeerd: Vooroordeel hebben, onrechtvaardigheid, vertragingen, oneerlijke uitkomst.

Beschrijving uit het Witches Tarot boek

De Griekse godin van gerechtigheid, Themis, zit bij haar tempel. Ze kijkt je zorgvuldig aan met een directe, doordachte blik. Themis houdt een tweesnijdend zwaard in haar rechterhand. Het zwaard symboliseert dat het evenwicht bewaard moet blijven, ook al is het met geweld. In haar linkerhand houdt Themis de weegschaal, ook in evenwicht. De smaragden in haar kroon en de smaragdgroene broche op haar cape bevorderen emotionele stabiliteit en moedigen wijsheid aan. Niemand kan door het paarse gordijn achter haar kijken, omdat het de mysteries en de innerlijke werking van het universum verbergt.

Dit is de centrale kaart van de tweeëntwintig grote arcana tarotkaarten, aangezien Gerechtigheid de kern van ons leven is en zij zal haar onpartijdige resultaat krijgen. Themis behandelt alles met integriteit en eerbied. Ze is, in wezen een neutrale kracht. Gerechtigheid herinnert ons aan de wetten van karma en het idee van oorzaak en gevolg. Wat we in het verleden hebben gedaan en nu doen, zal onze toekomst beïnvloeden.

Tarotkaart Gerechtigheid illustreert evenwicht en eerlijkheid. Het is tijd om je opties af te wegen en je acties in het hier en nu te beoordelen. De in de Griekse urnen groeiende Suzanne-met-de-mooie-ogen symboliseert op elegante wijze gerechtigheid in de taal van bloemen. Tarotkaart Gerechtigheid is verbonden met de grote arcana kaarten de Hogepriesteres (II) en Karma (XX). Net als de Hogepriesteres is Gerechtigheid een neutrale kracht, en de link naar de Karma-kaart herinnert ons eraan dat karma uiteindelijk altijd zijn zin krijgt.

Betekenissen uit het boek

Wanneer tarotkaart Gerechtigheid in een tarotlezing verschijnt, vraag je dan af wat uit balans is in je leven en wat voor soort rechtvaardigheid je zoekt.  Wat is er zo oneerlijk in je leven? Welke handelingen (acties) hebben je tot dit punt gebracht? Deze kaart kan juridische zaken en een mogelijke rechtszaak vertegenwoordigen. Het kan ook het herstel van evenwicht symboliseren. Het geeft aan dat fair play, eerlijkheid, harmonie en balans eraan komen. Situaties zullen zich vanzelf oplossen. Vertrouw en laat het uitdelen van gerechtigheid over aan de goden.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00