Dugan Witches Tarot – De Gehangene

Dugan witches tarot Gehangene
De Gehangene

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart De Gehangene

Rechtop: Inwijding, overgangsfase van het leven. Ontspan en laat veranderingen komen. Nieuwe kijk op het leven, rune magie, het verkrijgen van een nieuw perspectief op de huidige situatie.

Keerzijde: Vastzitten, niet kunnen loslaten of vooruitgaan.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Een jonge man hangt kalm ondersteboven aan zijn rechtervoet aan een es. Terwijl hij daar hangt, verkeert hij in een overgangsstaat of ondergaat hij een soort van initiatie. De halo rond het gezicht van De Gehangene laat zien dat hij een openbaring ervaart. De vredige lucht op de achtergrond van deze kaart vertelt je dat deze fase geen tijd van angst is. Je moet iets ouds en kwetsends loslaten om deze nieuwe wijsheid te verwerven. Geniet van dit nieuwe perspectief en het tussenliggende hoofdstuk van je leven en kijk wat je ontdekt. In de Noordse mythologie ondersteunt de wereldboom Yggdrasil het hele universum. De raaf is een totem voor de god Odin en deze vogel symboliseert inwijding, geheimen en profetie. Net zoals Odin aan de wereldboom hing om de kennis van de runen te leren kennen, vindt ook De Gehangene zijn antwoorden hangend aan de es, tijdens deze overgangsfase in zijn leven.

De raaf heeft een sprankelend gouden pentagram en kijkt neer op De Gehangene alsof hij wil vragen wat hij daar doet. Misschien is dit zijn totemdier en houdt hij De Gehangene gezelschap tijdens zijn overgangsstaat. Raven zijn magische, slimme en speelse vogels. Ze worden aangetrokken door sprankelende en glanzende objecten en bewaren die. De klassieke kleuren rood, groen, geel en blauw spreken van evenwicht tussen de vier natuurlijke elementen, en deze kleuren vormen het kostuum van de gehangen man. De runen die rond de hals van zijn shirt zijn geborduurd en de stam van de essenboom versieren, zijn een link terug naar Odin, de wereldboom, en de wijsheid die daar te vinden is.

Betekenissen uit het boek

Wanneer tarotkaart De Gehangene in een tarotlezing verschijnt, is het een bericht om dingen vanuit een ander gezichtspunt te bekijken. Omarm het idee van inwijding als een weg naar nieuwere wijsheid en een duidelijker spiritueel pad. Laat de illusie van controle los, draai de zaken op hun kop en kijk goed naar de lessen die voor je liggen. Ontspan je en wees geduldig; dit is misschien niet gemakkelijk, maar vechten tegen de veranderingen in je leven zorgt alleen maar voor meer drama. Lees de tekens zorgvuldig, of het nu tarotkaarten of runen zijn. Mediteer over hun lessen terwijl je jezelf toestaat om rustig en met vreugde door deze overgangs- of inwijdingsfase te gaan. Door dit te doen, ontrafel je de mysteries.

Runen leren lezen?

Heb je belangstelling voor Runen en zou je graag Runen willen leren lezen, neem dan eens een kijkje op mijn website Runen-cursus.nl. De volledige cursus staat online en je kunt hem helemaal gratis doen als zelfstudie of er begeleiding bijkopen. Net wat je wilt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00