Dugan Witches Tarot – De Dood

Dugan witches tarot De Dood
De Dood

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart De Dood

Transformatie, verandering. Einde en begin. Cycli van de natuur en van het leven.

Keerzijde: Traumatische aanpassing, vertraging, moeilijke verandering.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Tarotkaart De Dood is een van de meest verkeerd begrepen kaarten in het tarotspel. Deze kaart symboliseert zelden de fysieke dood; in plaats daarvan duidt deze kaart op een radicale verandering in het leven van de vrager. Op deze kaart wordt de schedel van de Dood verlicht met een gloeiend vuur. De schedel is een symbool van menselijke sterfelijkheid en het is de zetel van de geest. De groenachtige gele vlammen vertegenwoordigen de energie en kracht van de geest. De Dood draagt een donker en veel gebruikt harnas; zijn witte paard heeft gloeiende ogen en een hoofdstel gedecoreerd met schedels en gekruiste beenderen. De Dood draagt ​​een vlag die transformatie aankondigt. De vlag is versierd met het nummer dertien – het aantal volle manen in een jaar – en de bloem op de vlag is een witte roos met vijf bloemblaadjes, die natuurlijke levenscycli symboliseert. De schitterende rode lucht van de zonsondergang op de achtergrond komt overeen met het einde van de dag en het einde van een hoofdstuk in je leven.

Een kind staat voor de Dood en biedt hem een boeket madeliefjes aan. Dit boeket is samengebonden met linten in de kleuren wit, rood en zwart; de kleuren van de drievoudige godin. In de taal van bloemen symboliseren witte madeliefjes onschuld. Het is belangrijk op te merken dat het kind omhoog en naar de Dood kijkt, terwijl hij de bloemen naar hem uitstrekt. Hij is blij, vertrouwend en niet bang voor deze ridder; hij verwelkomt de verandering. Het kind staat voor hoop.

Betekenissen uit het boek

Tarotkaart De Dood staat voor verandering. Om iets nieuws te laten groeien, moet iets ouds wijken. Deze kaart zien we vaak in tarotleggingen voor zwangere vrouwen, wat logisch is. Denk er eens over na: hun manier van leven staat op het punt voor altijd te veranderen. Hun leven staat op het punt te veranderen in iets anders, nieuws en spannends. Deze kaart symboliseert ook andere belangrijke einden en beginpunten in je leven: geboorte, huwelijk, nieuwe baan, vertrek naar de universiteit, verhuizen enz. Kortom, één manier van leven is verdwenen, waardoor er ruimte is voor een nieuw begin en nieuwe kansen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00