Dugan Witches Tarot – De Hogepriesteres

De Hogepriesteres – Ontdek je Potentieel

Dugan witches tarot hogepriesteres

Sleutelwoorden uit het boek

Het maagdelijke aspect van de godin. Neutraliteit, inwijding, wijsheid. Innerlijke kennis, intuïtie. Maanenergie en -magie, wassende maanmagie, de vrouwelijke mysteries van het ambacht.

Keerzijde: Uit balans zijn. Onderdrukte gevoelens, een weigering om te leren en te groeien, niet herkennen van potentieel.

Mijn indruk van de Dugan Hogepriesteres

Ik ga er vanuit dat de blik van deze Hogepriesteres mysterieus is, maar ze kijkt ook een tikkeltje verleidend. De zwarte kat is een cliché, maar wel heel schattig. De onderkant van de kaart doet mij denken aan het heelal. In het blauw zie ik sterren en het rood doet mij denken aan de oerknal.

Achter de Rider Waite Hogepriesteres zien we water, op de Dugan versie zie ik land. Maar in plaats van water, krijgen we op de Dugan Hogepriesteres tarotkaart het krachtige beeld van het heelal waar ze met haar voeten op rust. Dat is waar we vandaan komen en het aardse is een tijdelijke situatie. We zijn eeuwige wezens, met tijdelijk een aardse ervaring. In die zin komt de betekenis van de Dugan Hogepriesteres toch overeen met die van Waite.

De Hogepriesteres als Tarot dagkaart – Ontdek je potentieel

Wanneer ik de tarotkaart De Hogepriesteres trek, vraag ik me altijd af wat ik met die mysteriën van de Hogepriesteres aan moet. Ik denk ook aan intuïtie en ga er vanuit dat het met mijn intuïtie wel goed zit op zo’n dag.

Wat bij mij opkwam toen ik de keerzijde betekenissen typte, was dat ik aan de keerzijde misschien wel wat meer aandacht mag schenken. Wellicht, dat wanneer ik dat doe, ik gemakkelijk onderdrukte gevoelens naar boven kan halen om die vervolgens de ruimte te geven en te helen. Ook het niet herkennen van potentieel intrigeerde mij, want misschien kan ik op zo’n dag gemakkelijker kansen en mogelijkheden in situaties zien. Kortom, ik kijk er nu al naar uit om de Hogepriesteres als tarot dagkaart te trekken om te zien wat ik van een Hogepriesteres-tarot-dag allemaal kan leren.

Uit het boek

Deze Hogepriesteres is krachtig, mystiek, wijs en dwingend. Ze is serieus, vriendelijk, rechtvaardig en medelevend. Dit is het Maiden-aspect van de Godin, en haar wijsheid is allesomvattend. De hogepriesteres draagt een etherische zilveren jurk met daar overheen een koningsblauwe cape met capuchon. Ze zit na te denken op haar troon met haar katachtige helper rustig aan haar zijde.

De blauwe lucht en de natuur vormen haar achtergrond en de maan en de sterren van de kosmos liggen aan haar voeten. Granaatappels groeien weelderig om haar heen en ze zit precies in het midden van de twee maankolommen. De Hogepriesteres is kalm en heeft de controle over de occulte krachten die ze bezit. Ze neigt niet naar de wassende energieën of naar de afnemende energieën van de maan, omdat ze niet geneigd is naar het licht of het donker. De hogepriesteres is gecentreerd en neutraal.

De Hogepriesteres draagt een kroon van een drievoudige godin en een ketting van jet en barnsteen om haar rang aan te duiden. Amber verhoogt mentale kracht en jet verbetert paranormale vermogens, allebei belangrijke eigenschappen voor de Hogepriesteres. In haar handen houdt ze een boekrol voor kennis en de bloeiende salie vertegenwoordigt wijsheid. De granaatappels zijn heilig voor de godin Persephone, en betekenen royalty en elegantie. De jonge zwarte kat vertegenwoordigt de vrouwelijke mysteries van de Craft.

Betekenissen volgens het boek

Wanneer deze tarotkaart in een lezing verschijnt, markeert het vaak een tijd van initiatie en leren. De Maiden Godin daagt je uit. Wees wijs en luister naar haar woorden van wijsheid. Deze kaart is een herinnering om stil en kalm occulte kennis te zoeken en naar binnen te kijken. Gebruik je intuïtie en vertrouw op je instinct. Dit is niet het moment om je emoties te beheersen; in plaats daarvan is het een kans voor groei en een kans om echt inzicht en begrip te krijgen. De Hogepriesteres leert je sterk, wijs en stabiel te zijn. Ze laat je rustig zien dat je, om echte wijsheid te bereiken, moet onthouden dat je je magie altijd zorgvuldig en vanuit een plaats van neutraliteit gebruikt.

Meer Tarot Hogepriesteressen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00