Dugan Witches Tarot – De Keizerin

Dugan Witches Tarot Keizerin

Sleutelwoorden uit het boek

Het moederaspect van de godin. Nieuwe ideeën krijgen. Vrouwelijke kracht, liefde, seksualiteit, moederschap. Vruchtbaarheid, geboorte, creativiteit. Haard en thuis, het beschermen van liefde in je leven, volle maan magie. De kracht van de natuur.

Keerzijde: huishoudelijke problemen, onvruchtbaarheid, problemen met ouders of met romantische relaties.

Mijn beelden bij de Dugan Keizerin

Hier zien we een in ’t groen geklede dame met 12 sterren rond haar hoofd, duidelijk zwanger, gezeten op een gouden troon en rode kussens. In haar rug een wit kussen. Een haasje zit bij haar voeten. Dat haasje kennen we uit de RW Tarot waarop een haas te zien is op de kaart van de Koningin van Pentakels en daar heeft de haas te maken met moederschap.

Een andere link tussen de Koningin van Pentakels en De Keizerin is dat ze allebei een belangrijke relatie hebben met de aarde. Het graan op de voorgrond is een beetje magertjes. De achtergrond doet mij denken aan Noorwegen en Canada, omdat ik daar gewoond heb. Dat is dus een geheel persoonlijke associatie.

De Keizerin als Tarot dagkaart – de boel de boel laten

De Keizerin is voor mij een soort laissez-faire-kaart. Nergens aan trekken, de natuur zijn gang laten gaan, problemen lossen zichzelf wel weer op en ik voel het altijd als een aanmoediging om de middag lezend in bed of op de bank door te brengen en soms ga ik een flinke wandeling in de natuur maken.

Dit is misschien een beetje een afwijkende interpretatie, maar niet noodzakelijkerwijs verkeerd. Normaal werk ik heel hard van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en de rust die de Keizerin mij brengt is zinvol, want door afstand nemen, de boel de boel laten, komt mijn hoofd tot rust en dan komen er vanzelf weer allemaal creatieve ideeën bij mij op.

Uit het Boek

De Keizerin zit op een gouden troon met kussens, omringd door de natuur. Haar troon is verfraaid met patronen van tarwe en vijfbladige rozen. De bloem met vijf bloemblaadjes creëert een natuurlijk pentagram, en de bloemen en het tarwe verbinden haar met de oude moedergodinnen Demeter en Isis.

De keizerin is zwanger op deze kaart, wat haar vruchtbaarheid aangeeft. Ze is de grote moedergodin, en de twaalf sterren die een halo rond haar hoofd vormen, vertegenwoordigen de tekens van de dierenriem.

Ze houdt een scepter in haar hand, waarmee ze haar macht over de hele natuurlijke wereld aangeeft. De prachtige keizerin draagt een weelderige groene jurk, een andere link naar de krachten van het leven, groei en natuur. De negen parels rond haar hals symboliseren de negen klassieke planeten en parels zijn een symbool voor gangbare organische creativiteit.

Betekenissen volgens het boek

Dit is de kaart voor moederschap, vruchtbaarheid en de kracht van de natuur. Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, is het een bericht van de moedergodin om de kracht van de natuur en het vermogen van het lichaam om zich te reproduceren te respecteren.

Als De Keizerin in een lezing verschijnt samen met de Aas van Staven of de Aas van Kelken, dan symboliseert dat zwangerschap of is conceptie waarschijnlijk. Deze kaart kan ook wijzen op een mogelijkheid om nieuwe, creatieve ideeën in de wereld te brengen.

Bescherm en koester de liefdevolle relaties in je leven. Focus op je gezin en huis en geniet van de energie en opwinding die je kinderen in je leven brengen. “Baar” je nieuwe ideeën. Omarm creativiteit en je eigen seksualiteit en werk vreugdevol en respectvol met de krachten van de natuur.

Meer Tarot Keizerinnen

Housewives Tarot Keizerin
Shadowscapes Tarot Keizerin
Haindl Tarot Keizerin

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00