Haindl Tarot De Keizerin

Haindl Tarotkaart De Keizerin geniet met volle teugen

Betekenissen: Passie. Liefde voor de natuur. Moederschap. Vreugdevolle activiteiten.

Keerzijde: Geblokkeerde passie. Moeite om zichzelf te uiten. Problemen met je eigen moeder.

Haindl Tarotkaart Keizerin

De Hebreeuwse letter op De Tarot Keizerin van Haindl is Dalet. Dalet betekent deur of deuropening waardoor het goddelijke licht zichtbaar is. Haindl heeft dit beeld ook daadwerkelijk op de tarotkaart De Keizerin geschilderd om er extra nadruk op te leggen. Dalet regeert zaad en woestenij ofwel vruchtbaarheid en onvruchtbaarheid.

De op de Tarot Keizerin afgebeelde rune is Thurisaz. De rune Thurisaz draagt net als de Hebreeuwse letter Dalet de tegenstelling vruchtbaar en onvruchtbaar in zich. Thurisaz verwijst naar het feit dat we leven in een duale wereld van goed en kwaad en die twee krachten moeten we in evenwicht zien te houden want wanneer één de overhand krijgt komen we of om in het vuur of worden we tot ijs. Numerologisch gezien is het niet vreemd dat Thurisaz de derde rune in de runenrij is. Het getal drie wijst immers naar de synthese tussen 1 (vuur) en 2 (water) en in die zin lijkt Thurisaz op het yin-yang symbool.

Het astrologische teken rechtsonder op deze tarotkaart is het symbool voor de planeet Venus, de planeet van de liefde. Voor Haindl is de Tarot Keizerin gelijk aan de godin Venus. De dame op deze tarotkaart lijkt sterk op de Venus zoals Botticelli haar geschilderd heeft op het schilderij De geboorte van Venus.

Venus Botticelli

 

Volgens de Romeinse mythologie is Venus is uit de zee geboren. Oorspronkelijk was zij de Godin van tuinen en het omgeploegde land met als haar voornaamste functie de zorg voor conceptie en ontkieming. Zij was getrouwd met Vulcanus, maar samen met Mars kreeg ze Cupido. Venus wordt vaak gelijkgesteld aan de Griekse Aphrodite, de godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid.
Haindl heeft Venus afgebeeld met een slang in haar ene hand en een staf in de andere. De staf is het symbool van haar macht en de slang is het symbool van transformatie, vernieuwing en geboorte. De zespuntige steen boven het hoofd van Venus kan gezien worden als een verwijzing naar perfectie en het uitstralende oog in de driehoek is het oog van God.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00