Haindl Tarot Zwaarden Dochter – Isis

Egyptische Isis rolmodel voor Haindl Tarotkaart Zwaarden Dochter

Globale betekenissen: Een krachtige figuur, zelfverzekerd en dynamisch.

Keerzijde: Verlies van zelfvertrouwen. Depressie.

Haindl Tarotkaart Zwaarden Dochter in het Zuiden (Zwaarden Prinses)

Isis werd in Egypte vereerd als moedergodin. Zij was zowel de zus als de vrouw van Osiris. Osiris en Isis waren allebei kinderen van Geb en Nut.

Nadat Osiris Ra had opgevolgd als koning van Egypte, leerde Isis haar onderdanen hoe zij meel konden malen, spinnen, weven en zieken genezen. Aan haar wordt ook de instelling van het huwelijk toegeschreven. Toen Osiris op reis was om de wereld beschaving bij te brengen, nam Isis het bestuur voor hem waar. Seth, de jongere broer van Osiris en Isis, vond dit belachelijk en meende dat hij (Seth) op de troon hoorde te zitten. Tijdens het feest dat werd gegeven om de thuiskomst van Osiris te vieren, lokte Seth Osiris in een kast en gooide hem met kast en al in de Nijl.

De diepbedroefde Isis wist het lichaam van Osiris te vinden en tot leven te wekken, waardoor zij zwanger raakte. Uit deze zwangerschap werd Horus geboren. Seth besloot tot drastischer maatregelen en sneed het lichaam van Osiris in 14 stukken die hij vervolgens op verschillende plekken de Nijl inwierp. Isis wist met behulp van haar magische krachten alle stukken weer terug te vinden met uitzondering van zijn penis die was opgegeten door een vis. Samen met de god Thot zette Isis het lichaam van Osiris weer in elkaar en om het bijeen te houden wikkelden ze het lichaam in doeken. Zo werd Osiris de eerste mummie en tevens god van het dodenrijk.

Isis is door Haindl geschilderd met een cobra op haar voorhoofd, een standaard Egyptisch symbool van macht en heerschappij over vruchtbaarheid en welvaart.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00