Dugan Witches Tarot – Staven Tien

Dugan witches tarot staven 10
Staven Tien

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Staven Tien

Rechtop: Veel verplichtingen, niet genoeg tijd. Je overweldigd voelen en te veel lasten dragen. Je moet kiezen: wat kan wachten en wat is van vitaal belang?

Keerzijde: Psychische overbelasting, fysieke uitputting. Onderdrukking. Een last die je teveel kan worden.

Mijn beelden bij de Dugan Staven Tien

Ik zie in de verte een kasteel op een stuk rots staan. Waar de weg erheen loopt is onzichtbaar.

De man op de voorgrond draagt een bos van tien stokken en kijkt naar het kasteel. Het geeft mij het idee van de laatste loodjes wegen het zwaarst. Eerst heeft hij kilometers gelopen (dat zie ik niet, maar bedenk ik erbij) met die stokken en nu moet hij nog omhoog om bij dat kasteel te komen.

Een andere gedachte die bij me opkomt is, zijn die stokken het waard om helemaal naar boven te slepen? De jas van deze man ziet eruit als een jas van een welvarend man. Waarom zelf met die stokken slepen? Kan iemand anders dat niet doen?

Uit het boek

Een oude man reist bij ons vandaan en gaat over een zandpad naar een kasteel. Hij draagt ​​een bundel van tien bloeiende meidoornstokken over zijn linkerschouder. De oude man is licht gebogen, alsof zijn last net iets te zwaar is om te dragen. De man draagt ​​een stijlvolle reismantel van rood met draken die met elkaar verweven zijn. De oranje-gouden draken op de achterkant van zijn mantel symboliseren het elementaire wezen van vuur.

Zijn hoofd is voor ons verborgen, maar het is aannemelijk dat zijn blik op het kasteel – zijn uiteindelijke doel – is gericht. Het kasteel vertegenwoordigt van oudsher de beloning die op je wacht nadat je zoektocht naar kennis en vooruitgang is voltooid. Maar we moeten ons afvragen … zal hij de rest van de weg redden met zo’n zware last om te dragen? De blauwe lucht en mooie wolken laten zien dat zijn omgeving niets te maken heeft met zijn hachelijke situatie; hij heeft ervoor gekozen om deze last in één keer en alleen te dragen.

Betekenissen (uit het boek)

Als Staven Tien in een lezing verschijnt, is het een waarschuwing dat je te veel dingen tegelijkertijd hebt aangenomen. Je routine en activiteiten zijn je te veel geworden. Hoewel je misschien veel verschillende petten draagt ​​en een actief sociaal leven hebt, voel je je op dit moment overweldigd door de eisen van werk, familie en van je covenleden. De bundel van tien meidoornstokken in deze specifieke kaart vertegenwoordigt eigenlijk te veel van het goede.

Hoewel je bedoelingen misschien nobel waren, is dit een overvloed aan creatieve energie en word je in te veel verschillende richtingen getrokken. Je moet iets loslaten. Leg enkele van die toverstokken neer om taken en doelen met gratie te voltooien. Leer delegeren in de zakenwereld, je persoonlijke leven en binnen je coven, anders zul je moeite hebben om je doelen te bereiken.

Conclusie

In de beschrijving staat dat de man iets gebogen loopt. Persoonlijk zie ik dat niet. Ik heb eerder het idee dat hij nog fris en monter is en zijn last gemakkelijk kan dragen. Een belangrijke zin in de beschrijving is voor mijn gevoel:

Het kasteel vertegenwoordigt van oudsher de beloning die op je wacht nadat je zoektocht naar kennis en vooruitgang is voltooid.

Eerlijk gezegd, kan ik daar niet veel mee. Een zoektocht naar kennis en vooruitgang, begrijp ik wel. Daar ben ik constant mee bezig. Wanneer je vindt wat je zoekt, is dat de beloning, het resultaat van je zoeken. En dan dient zich wel een volgende zoektocht aan. Een kasteel is voor mij te tastbaar en te veel een eindpunt om bij dat beeld te passen. Toch voelt het als een belangrijke zin om te onthouden.

Dan hebben we nog de opmerking dat de blauwe lucht en mooie wolken laten zien dat de omgeving niets met zijn hachelijke onderneming te maken heeft. Ik geloof dat Dugan daarbij het terrein uit het oog is verloren.

Dat de man ervoor gekozen heeft de last in één keer en alleen te dragen kan waar zijn en soms kan het anders en soms ook niet. Het idee uit de betekenissen, van delegeren wanneer dat kan, spreekt mij wat dat betreft erg aan.

Ik ga vasthouden aan: laatste loodjes wegen het zwaarst, probeer niet alles tegelijkertijd te doen, stel prioriteiten (zijn de stokken echt zo belangrijk?), delegeer waar mogelijk.

Vergelijking Dugan en Waite Staven Tien

Staven Tien gaat over het bereiken van een doel, dat je er bijna bent en niet moet opgeven. De Dugan man heeft zijn blik gericht op het kasteel. De man op de Waite Staven Tien gaat ook richting een kasteel maar door het bord (de staven) voor zijn kop, ziet hij niet hoe dichtbij hij al is.

De Waite-man heeft een afstandje van niks af te leggen, de Dugan-man heeft nog een zware klim voor de boeg. Eerlijk gezegd, heb ik er meer vertrouwen in dat de Dugan-man het gaat redden, dan de Waite-man. De Dugan-man heeft volgens mij een beter idee waar hij mee bezig is.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00