Dugan Witches Tarot – Zwaarden 4

Dugan witches tarot zwaarden 4
Dugan Witches Tarotkaart Zwaarden Vier

Sleutelwoorden Dugan tarot – Zwaarden 4

Rechtop: Neem rust voor jezelf. Rusten en jezelf toestaan ​​volledig te herstellen van een ziekte. Verloren energie terugwinnen. Werk een tijdje als solitair heks om je focus vinden.

Keerzijde: Gevoel dat je uit een groep bent verbannen. Afwijzing, uitputting.

Mijn beelden bij de Dugan Zwaarden 4

Ik heb het idee dat ze misschien zwanger is. Haar houding duidt voor mij op ‘tot hier en niet verder’.  Ze beschermt zichzelf, haar ongeboren kind en andere zaken die voor haar belangrijk zijn.

Die drie zwaarden tegen de muur, staan voor het grijpen. Ze loopt er niet langs, maar ze staat er een beetje achter. Ze heeft ook een zwaard in de hand. Weliswaar met de punt naar beneden, maar dat kan in een oogwenk veranderen.

Waarom drie zwaarden tegen de muur? Zijn dit zwaarden van tegenstanders die ze al uit de weg heeft geruimd? Of staat ze daar te wachten op 3 handlangers om de zwaarden aan uit te delen om een gevecht aan te gaan? Aanvallend om iets te veroveren of om iets terug te winnen dat van haar was?

In haar rechterhand heeft ze een bosje bloeiende wilgentakjes met van die schattige, zachte katjes eraan. Omdat die vast iets te betekenen hebben, zocht ik het op.

Meer over pussy willows – wilgenkatjes

Wilgenkatjes

Op de website van flowerinfo.org vond ik interessante informatie over de symbolische betekenissen van wilgenkatjes. Ik vind deze betekenissen mooi aansluiten bij de Dugan Zwaarden 4 tarotkaart.

“Wilgenkatjes zijn doordrenkt van culturele tradities. Deze bloesems worden vaak gebruikt in Oost-Europa als decoraties voor religieuze gelegenheden, zoals Palmzondag. Een andere Oost-Europese traditie die is overgebracht naar het westen is Dyngus Day of Paasmaandag. Op Dyngus Day flirten de feestvierders met elkaar door zachtjes op de benen te tikken met wilgentakken met katjes.

De culturele waarde van de wilgenbloem strekt zich ook uit tot entertainment en literatuur. Verwijzingen naar deze plant worden gemaakt in Barbara Robinson ‘The Best Christmas Pageant Ever’, Spider Man, en het lied van Jethro Tull getiteld ‘Pussy Willow’.

De wilgenbloem heeft ook zijn plaats in de folklore. Een Poolse legende beschrijft hoe de het wilgenkatje zijn naam kreeg. In dit verhaal hoorde een wilg een arme moederkat huilen toen haar kittens in een rivier waren gevallen. De boom kreeg medelijden met haar en bewoog zijn takken door het water en redde de kittens, die zich stevig vasthielden aan de takken. Sindsdien, ontspruiten ieder voorjaar weer, kleine pluizige bloemen uit de plekken waar de kittens zich vasthielden.

Hoewel veel wilgen worden geassocieerd met verdriet, hebben wilgenkatjes veel positieve betekenissen. Van deze bloemen wordt bijvoorbeeld gedacht dat ze symbool staan ​​voor goede wil en moederschap.

Ze worden ook beschouwd als een bescherming voor het huis en worden vaak gegeven als cadeau aan nieuwe huiseigenaren. Hoewel deze bloemen vers kunnen worden gegeven – en soms worden toegevoegd aan bloemstukken met een lentethema – kunnen ze het beste droog worden gegeven, zodat hun unieke schoonheid voor onbepaalde tijd in huis kan worden bewaard.”

Voor mijn gevoel past het lied Pussy Willow van Jethro Tull verrassend goed bij deze versie van tarotkaart Zwaarden vier.

Dat lied gaat over een jonge vrouw, Pussy Willow, die grootse dromen heeft, maar een saaie baan. Die zwaarden zijn misschien haar dromen. Als ze besluit er één op te pakken, dan kan ze die droom waar maken. Met alleen dagdromen komt ze nergens.

Uit het boek

Een vrouw met bruine ogen, in een gele jurk met paarse bies staat aan een kant van het tafereel. Een briesje doet het lange bruine haar van de vrouw opwaaien. Op de achtergrond zien we bergen. Het verenmotief op de kleding van haar gele jurk geeft het element lucht aan.

Rechts van haar worden drie zwaarden getoond, netjes rustend tegen een kasteelmuur. De vrouw ziet er een beetje moe uit en houdt het vierde zwaard naar beneden gericht alsof ze een plek zoekt om het neer te leggen.

In haar rechterhand houdt ze een paar korte wilgentakken met katjes. In de taal van bloemen symboliseren wilgenkatjes herstel van ziekte, en dit is een herinnering om te rusten en te herstellen. De klimop die op de kasteelmuren groeit, heeft de magische associatie van genezing.

Amethisten sieren de hoofdband, ketting en riem van de vrouw. Deze betoverende paarse steen bevordert rustgevende slaap, genezing en aangename dromen. Deze kaart illustreert dat, terwijl ze nog steeds voor zichzelf zorgt en haar beste gezicht aan de wereld presenteert, door haar mooie jurk en prachtige juwelen te dragen, de stress zichtbaar begint te worden. Ze hunkert naar rust en eenzaamheid.

Betekenissen volgens het boek

Wanneer tarotkaart Zwaarden Vier wordt getrokken, is dit een teken dat je wat persoonlijke downtime moet nemen – een retraite of een vrije dag zodat je verloren energie kunt terugwinnen en je kracht terug kunt vinden.

De vraagsteller kan zich overweldigd voelen door eisen die aan haar gesteld worden en stress. Ze kan de behoefte voelen om zich terug te trekken uit de hectische en dagelijkse sleur van het leven.

Deze kaart symboliseert dat je jezelf tijd moet gunnen om te herstellen van een ziekte. Het kan ook een noodzaak zijn om even afstand te nemen van groepsmagie. Mogelijk moet je enige tijd solitair oefenen. Je zult de oplossingen voor je problemen met magie alleen en in stilte vinden.

Conclusie

l: Dugan tarotkaart Zwaarden Vier. r: Rider Waite Zwaarden Vier

De beschreven betekenissen van de Dugan Tarotkaart Zwaarden vier en van de Waite Zwaarden Vier komen overeen, maar ik zie het niet.

De Waite versie is al vreemd, want die ridder ligt daar op een sarcofaag in een kerk. Belangrijke mensen (koningen en bischoppen e.d.) werden wel bijgezet in een kerk in zo’n kist met hun beeltenis erop. Maar de Waite ridder ligt er te mediteren. Dat is toch een beetje vreemd. Het idee van rust, retraite en meditatie om te herstellen kan ik er wel gemakkelijk in zien. En terugkeren naar je ‘geloof’, naar je authentieke zelf.

De dame op de Dugan Zwaarden 4, staat er redelijk actief bij. Zwaard in één hand, bosje wilgentakken in de andere. Het is best mogelijk dat ze vermoeid is en snakt naar een moment van rust, en zich misschien die rust zou moeten gunnen, maar het lijkt daarvoor nog niet de juiste tijd.

Dugan hangt eigenlijk de betekenis van rusten en herstellen op aan één mogelijke, niet echt gangbare betekenis van wilgenkatjes, namelijk ‘herstel van ziekte.’ Daarbij meent zij dat de klimop deze betekenis ondersteunt.

Het zijn dit soort verschillen tussen betekenis en afbeelding die mij doen afvragen hoe Dugan en Evans (de illustrator) hebben samengewerkt.

Neem nu het detail van de wilgenkatjes. Wilgenkatjes hebben te maken met het voorjaar, met nieuwe leven, met hoop. Hoop op een relatie, een betere baan, een beter leven. Dit is veel meer dan ‘herstel van ziekte.’ Het is fantastisch hoeveel betekenis één klein symbool aan een tarotkaart kan geven en ik kan het allemaal ‘zien’ en dat is veel breder dan ‘rusten en herstellen’. Sterker nog, ik zie in de Dugan versie juist de noodzaak om nog even door te buffelen.

Heel vroeger, als kind wanneer ik dacht niet meer verder te kunnen, is mij geleerd dat wanneer je denkt aan het einde van je kracht gekomen te zijn, en echt geen stap meer kon verzetten, dat we dan nog kracht hadden voor minstens 2x de afstand die je al had afgelegd. En eerlijk gezegd, heb ik ontdekt dat dit waar is. Die afgebeelde dame is wel moe, maar ik denk dat nog even volhouden loont.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00