Dugan Witches Tarot – Zwaarden 2

dugan witches tarot zwaarden 2
Dugan Witches Tarot Zwaarden Twee

Sleutelwoorden voor de Dugan Zwaarden 2

Rechtop: Het hart en de geest zijn het niet eens. Ongezonde grenzen aangeven, je ware gevoelens onderdrukken, werken aan een evenwicht tussen hart en geest, rekening houden met je opties.

Omgekeerd: Gedwongen worden om je onderdrukte emoties onder ogen te zien. Conflict, onrecht, koppigheid.

Mijn beelden bij Dugan tarotkaart Zwaarden Twee

Deze dame zit waakzaam op een stenen zetel, en haar jurk lijkt gebeiteld. Ze heeft die twee zwaarden vast en zit klaar om uit te halen. Het is alsof ze een test aan het afleggen is.

Wat ik hier zie is een soort van oefenperiode. Zoiets als wanneer je een vechtsport beoefend. In eerste instantie moet je je hoofd erbij gebruiken, maar het idee is dat de bewegingen door langdurig oefenen instinctief worden. En dit gaat voor veel dingen op. Je oefent en oefent en dan kun je blindelings (!) op je gevoel vertrouwen, op je instinct of het aangeleerde automatisme, of hoe je dat wilt noemen. Die twee kleine magische wezen, versterken dit beeld.

Wat betreft een test, kun je denken aan de verschillende graden die je bij vechtsporten kunt halen.

Dugan Zwaarden Twee als Tarot Dagkaart

Ik heb deze kaart volgens mij nog nooit als dagkaart gehad. Maar het idee van oefenen en blijven oefenen zodat iets een automatisme wordt, daar kan ik wel wat mee.

Onlangs had ik Zwaarden Twee als dagkaart en wat blijkt? ik kreeg een ingeving voor een verstandige weg om in te slaan. En het was zo logisch, dat ik er eigenlijk niet omheen kon, en daarom heb ik gelijk gehoor gegeven aan die goede raad. Niet omdat het leuker is dan de oude weg, maar omdat het efficiënter is. En voor mijn gevoel moeten er meters gemaakt worden, en deze ingeving paste daar goed bij.

Uit het boek

Een vrouw met stijl bruin haar en een pony zit op een stenen bank voor een kalm meer in de schemering. Mooie bergen worden in de verte gezien. Een halve maan hangt laag in de hemel. De vrouw is geblinddoekt en haar armen zijn over haar borst gekruist; haar handen liggen op haar schouders alsof ze haar hart beschermt of zichzelf afsluit. Ze draagt ​​een vloeiende jurk van ivoor met hemelsblauwe versiering. Hoewel ze is gespannen en op haar hoede, maar ze is geen slachtoffer; ze is zich scherp bewust van haar omgeving.

Door een blinddoek te dragen, vertrouwt ze kalm op haar andere verhoogde zintuigen om haar te waarschuwen voor gevaar. Haar mouwen zitten strak om de pols, waardoor haar handen vrij blijven voor het hanteren van de zwaarden. Ze is klaar om uit te halen, indien nodig. De vrouw wordt afgebeeld in de schemering omdat ze zich in een tussen status bevindt. Het is de rug naar de maan en naar het water om te illustreren dat ze zich heeft afgekeerd van haar emoties, of ze op zijn minst een tijdje heeft stilgelegd.

Aan weerszijden van de stenen bank groeien kleine bosjes lavendel. In de taal van bloemen symboliseert lavendel wantrouwen, wat geschikt is voor deze vrouw. Ook wordt lavendel geassocieerd met het element lucht en is zeer beschermend wanneer gekweekt in de tuin van een heks. Twee feeën hangen boven de lavendel, één aan weerszijden van de vrouw. Interessant genoeg kijken de feeën naar het water … misschien helpen ze haar rug te beschermen.

Betekenissen uit het boek

Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, is dit een waarschuwing dat je je hart hebt geblokkeerd en emoties en gevoelens vasthoudt. Je weigert letterlijk te zien wat recht voor je staat. Je hart zegt het ene, terwijl logica het andere zegt. Het water op deze kaart vertegenwoordigt je emoties en de onderdrukking ervan.

Net zoals de vrouw zich van haar gevoelens heeft afgewend, moet jij je ervan bewust zijn dat je geblokkeerd bent en jezelf hebt afgesloten. Je denkt misschien dat je balans hebt, maar er is geen resolutie. Kijk goed naar beide kanten van de situatie. Overweeg je opties: grenzen zijn positief, maar sluit jezelf niet af voor anderen. Wees als het water en de zwaarden in deze kaart – blijf kalm en reflecteer als het water terwijl je jezelf hier doorheen werkt en wees in balans als de zwaarden terwijl je werkt aan evenwicht en begrip.

Conclusie

De betekenissen van De Dugan Zwaarden Twee liggen niet zo zeer op heftige twijfel zoals bij de Rider-Waite-Smith Zwaarden Twee, maar eerder op kiezen voor en met verstand; misschien tijdelijk, om zaken gedaan te krijgen. Zoals dat oefenen, tot iets een automatisme wordt.

Over Lavendel

Dat lavendel te maken heeft met wantrouwen, verbaasde mij hogelijk, want dat had ik nog nooit gehoord en mijn innerlijke heks kon zich er totaal niet in vinden.

Op de site van De Groene Kruidhof lees ik over lavendel:

“Lavendel werd al in de Griekse tijd gebruikt als geurstof in massageolie om lekker te ruiken en als rustgevend middel. Het struikje staat symbool voor vriendschappelijke liefde. Als tegenhanger ook wel symbool voor eenzaamheid. Verder vertegenwoordigt lavendel begrippen als bewondering en schoonheid.”

Op andere sites wordt hier en daar wel genoemd dat lavendel te maken heeft met wantrouwen, en daarom wordt lavendel afgeraden in een bruidsboeket. Maar ik heb nog nergens kunnen vinden hoe lavendel aan die betekenis is gekomen.

Met symbolische betekenissen, zoals hier van lavendel, sluipt er door de eeuwen heen ergens een foutje in, en iedereen blijft dat foutje herhalen, en dan lijkt het alsof het waar is. Met betekenissen van tarotkaarten of de geschiedenis van tarot gebeurt dat ook. Voor mij voelt ‘wantrouwen’ als een onware betekenis en door gebrek aan onderbouwing ervan, denk ik dat het inderdaad een onware betekenis is. Ik leg het daarom naast me neer. Maar mocht je een goede onderbouwing hebben, stuur mij gerust een mailtje.

Andere Tarotkaarten Zwaarden Twee

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00