Dugan Witches Tarot – Zwaarden Negen

Dugan witches tarot zwaarden 9
Zwaarden Negen

Sleutelwoorden Dugan Tarotkaart Zwaarden Negen

Rechtop: “Drama Queen”-kaart. Psychische of emotionele vampier of slachtoffer. Zwarte magie drievoudig teruggekeerd naar de afzender.

Keerzijde: Verdenking, angst. Morbide fantasie, wreed gedrag. Ongenode, niet berouwvolle emotionele vampier.

Mijn beelden bij de Dugan Zwaarden Negen

Zwaarden Negen vind ik een leuke kaart. Die dame hangt daar zo heerlijk theatraal op haar bed. Het is allemaal even te veel, maar ze is nog in staat om er een toneelstukje van te maken, dus het valt vast wel mee.

Dugan Zwaarden Negen als Tarot Dagkaart

Ik heb ooit deze kaart getrokken net na een vakantie en ik moest naar werk (meestal werk ik vanuit huis en ik vond het reizen tijdrovend. We hadden lang overleg om de komende maanden te bespreken, veel info en veel actiepunten. Thuisgekomen heb ik mijn aantekeningen uitgewerkt en alvast een start gemaakt met de makkelijke punten.

Voor mij gaf Zwaarden Negen aan dat de vakantie achter de rug is en dat het weer tijd was om er stevig tegenaan te gaan. En het is zoveel, dat ik op bed wil gaan liggen omdat ik bij voorbaat alweer aan vakantie toe ben! Dat was even een drama-queen momentje.

Beschrijving uit het boek

Een vrouw in nachtjapon, ligt ‘s nachts dramatisch in haar boudoir. Ze heeft de rug van een hand op haar voorhoofd. Ze ligt in katzwijm omdat ze emotioneel of fysiek leeg is. Ze is duidelijk overweldigd en haar andere hand hangt slapjes naar de grond. Haar lange haar ligt over haar kussens en onthult een bijtvlek in haar nek – twee prikwonden alsof ze afkomstig zijn van een vampier. De afnemende maan verlicht het gotische raam, terwijl negen zwaarden aan de muur zijn gerangschikt, als een kooi en het uitzicht uit het raam blokkeren. De gele sleutelbloemen geborduurd op het beddengoed symboliseren verdriet. De vrouw reikt misschien naar het handvat van het onderste zwaard … – misschien is ze eindelijk klaar om zichzelf te verdedigen, zich los te maken en het drama te stoppen. Of misschien moet ze nog wat langer medelijden met zichzelf hebben.

Betekenissen volgens het boek

Dit is de ‘drama queen’ kaart. Wanneer deze tarotkaart in een lezing opduikt, symboliseert die een persoon die altijd een crisis heeft of drama veroorzaakt in coven-dynamiek of sociale situaties. Ze kunnen een emotionele of psychische vampier zijn of ze kunnen zelf het gewillige slachtoffer zijn van een dergelijke aanval. Omdat dit de negende kaart is van een reeks, symboliseert deze kaart ook dat je aan het einde van het probleem bent. De dingen hebben hun hoogtepunt bereikt en moeten nu tot rust komen – maar dan moet je wel je hang naar dramatiek opgeven. Besluit om het zwaard op te pakken, proactief te zijn en jezelf en je persoonlijke energieën te verdedigen. Bovendien kan deze kaart de karmische gevolgen vertegenwoordigen van een slechte inschatting of terugslag van een manipulatieve magische handeling. Ik beschouw deze kaart als een perfecte illustratie van zwarte magie die drievoudig is teruggekeerd naar de afzender.

Conclusie

Zoals met ongeveer alle tarotkaarten uit de Witches Tarot, houd ik ook van de Zwaarden Negen. De dame ligt zo heerlijk theatraal en sensueel daar op dat bed! Geweldig. Probeer het en kijk hoe het voelt. En vergeet vooral niet dat gebaar van je hand op je voorhoofd.

Dat theatrale kun je ook terugzien op de Waite Zwaarden Negen, hoewel ik daar vaak het idee heb dat dit echt een moment is van opgelucht wakker schieten uit een nachtmerrie. De betekenis van het einde van een cyclus en dat het nu beter gaat worden, komt, naar mijn idee, sterker naar voren in de Waite versie en minder sterk in de Dugan versie.

Over Emotionele Vampiers

Hoewel ik, net als iedereen waarschijnlijk, bekend ben met mensen die je lijken leeg te zuigen, ben ik het niet eens met de heersende opvatting dat die mensen zich voeden met je energie, want dat kan helemaal niet.

Ze brengen misschien wel je humeur omlaag en daarmee ook je energetische trilling, maar je energie is er nog. Die is niet afgetapt, gestolen of ineens weg. Wanneer je in contact komt met mensen die je lijken leeg te zuigen, probeer dan eens jezelf te beschermen tegen negativiteit met:

  • la’a kea; een super eenvoudige sjamanistische Huna techniek voor dagelijks gebruik.
  • Of zet je voeten stevig op de grond en adem in met je aandacht bij je kruin en uit met je aandacht bij je voeten. Of let gewoon even op je ademhaling om jezelf weer te centreren.
  • of laat de haasjes los.

De haasjes-techniek

De haasjes-techniek is een visualisatie waarbij je een grasveldje uitrolt. Op het grasveldje zet je een paar speeltoestellen: draaimolen, wip-wap, schommels. Vervolgens visualiseer je haasjes die op het grasveldje haasje-over aan het spelen zijn, in de draaimolen ronddraaien enz. Dit is superleuk. Het is een visualisatie die ik geleerd heb van Serge Kahili King (mijn Huna leraar) en die hij misschien beschreven heeft in zijn Boek The Urban Shaman, maar misschien heb ik deze visualisatie geleerd tijdens een van zijn workshops.

De eerste keer dat ik deze visualisatie gebruikte was toen mijn zoon achter mijn computer onwijs vervelend zat te doen en ik probeerde te lezen. Mijn ergernis groeide en waarschijnlijk groeide met mijn ergernis zijn geklier. Ik heb toen het grasveldje, speeltuintje en de hazen gevisualiseerd en na een paar minuten zei mijn zoon: “Wat zitten we hier gezellig, hè mama?” Misschien dat door deze techniek, die echt heel lollig is, mijn humeur verbeterde en daarmee ook de zijne. Ik weet het niet. Maar het werkte.

Het werkt ook in het “groot.” Ooit, lang geleden, werkte ik op een afdeling als uitzendkracht voor een weekje en die afdeling stond bekend om de negatieve sfeer. Ik dacht dat het zo erg niet kon zijn. Helaas wel. Na de eerste dag van afzien, ben ik begonnen om iedere ochtend bij binnenkomst, het grasveldje uit te rollen (het was een giga grote zaal), plaatste ik de speeltoestellen en liet ik de haasjes los. De energie veranderde op slag en het viel zelfs mensen van buiten deze afdeling op dat de energie verbeterd was. Ik heb die reacties niet uitgelokt want ik heb met geen woord gerept over hoe ik dacht over de afdeling en ook niet over mijn haasjes-techniek. Maar zo eenvoudig kan het dus zijn om de sfeer ergens te verbeteren.

Veel plezier!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00