Dugan Witches Tarot – Zes van Pentakels

Dugan witches tarot pentakels 6
Pentakels Zes

Sleutelwoorden Witches Tarotkaart Pentakels Zes

Rechtop: Geven en ontvangen. Vrijgevigheid. Vrijgevig met je tijd en talenten. Vrijwilligerswerk of iets teruggeven aan de gemeenschap. Liefdadigheid, studiebeurs ontvangen, betaling van een karmische schuld. Overvloed stroomt nu gemakkelijk je leven binnen.

Keerzijde: Diefstal, zich bedrogen voelen, opgelicht worden, het gevoel dat er misbruik van je wordt gemaakt. Iemands motieven wantrouwen.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

Een vriendelijke heer gekleed in elegante aardekleurige kleding van groen en brons blijkt arme kinderen te overladen met zes gouden pentakels. Hij heeft donker haar, een lachend gezicht en een smaragdgroene fluwelen muts met een grote veer in de rand. Om zijn nek hangt een gouden ketting. Zijn cape is met bont afgezet en vorstelijk. De zes pentakels vallen uit de gulle hand van de man en in de uitgestrekte handen van de kinderen. Hij is duidelijk verheugd dat hij anderen kan helpen die minder bedeeld zijn dan hijzelf. De achtergrond bestaat uit helder, weelderig, groen gras en een mooie blauwe lucht, wat een gelukkig en voorspoedig moment symboliseert. De kinderen op de voorgrond zijn een jongen en een meisje. Hun kleren zien er een beetje sjofel uit vergeleken met die van de heer; de uitdrukkingen op hun gezichten laten echter zien hoe blij ze zijn met de genereuze gaven van hun weldoener. De echte les van deze kaart is geven en ontvangen. Er is een evenwicht tussen deze twee handelingen. Deze kaart is meer een illustratie van de positieve energie die wordt uitgewisseld tussen de heer en de kinderen en gaat minder over liefdadigheid.

Betekenissen uit het boek

Pentakels Zes is een tarotkaart van vrijgevigheid en van ontvangen geschenken. Het geschenk is iets waardevols – en dat hoeft geen geld te zijn. Het geschenk kan iemand een helpende hand bieden, je tijd of je aandacht, of zelfs je talenten delen. Van oudsher is dit een kaart van hulp en donaties aan een goed doel. Dit ‘geschenk’ kan geld zijn, of het kan emotionele steun zijn, een kans op vrijwilligerswerk, of een manier om iets terug te geven aan de gemeenschap. Een andere betekenis is om blijmoedig een karmische schuld af te lossen. Deze kaart verschijnt ook als er een studiebeurs aan de horizon is. Overvloedige, positieve en welvarende energie stroomt op dit moment vrijelijk. Het is een geschikt moment voor welvaartsmagie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00