Dugan Witches Tarot – Ridder van Pentakels

ridder pentakels dugan witches tarot
Pentakels Ridder

Sleutelwoorden Witches Tarot Pentakels Ridder

Rechtop: Een nuchtere, praktische jongeman. Hard werken, actieve observatie, uithoudingsvermogen, geduld, verantwoordelijkheid. Methodisch omgaan met de uitdagingen van het leven.

Keerzijde: Er zijn obstakels op je pad – mogelijk een zaken die elkaar kruisen. Het is tijd om goed te kijken en vervolgens de situaties methodisch aan te pakken. Het zal tijd kosten.

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

De Ridder van Pentakels zit geduldig en kalm op een zwart paard. Met open vizier, kijkt hij zorgvuldig naar het omliggende platteland. Hij lijkt vriendelijk, maar hij is nog steeds een beetje mysterieus. Het gouden pentagram, dat hij als een schild dicht bij zijn borst draagt, symboliseert de standvastige trouw van deze ridder. Het harnas van de ridder is glanzend gepolijst en hij draagt ​​een grasgroene tuniek en mantel. Groen is de kleur van de natuur, feeënwereld, vruchtbaarheid en hekserij. De versiering langs de randen van het kleed, het hoofdstel en de teugels van het paard dragen allemaal een groen bladmotief; een andere visuele link naar het element aarde.

De Ridder van Pentakels is een vertegenwoordiger van de Godin, evenals de Groene Ridder van mythen en legenden. En net als de Groene Ridder zoekt de Ridder van Pentakels niet actief veldslagen op, maar hij is er toch klaar voor. Let op het heraldische hert op het smaragdgroene parade-kleed van zijn paard. In de heraldiek symboliseert dit hert harmonie, vrede en dat de ridder niet zal vechten tenzij hij wordt geprovoceerd, wat dit hert een perfect symbool maakt voor onze Ridder van Pentakels. Op de achtergrond zien we een gele lucht bij zonsopgang, gouden en groene velden en een beek. Een prachtig levend hert verschijnt afgetekend tegen het landschap. Dit hert vertegenwoordigt het element aarde en de kwaliteiten die de Ridder van Pentakels omvatten, zoals trots, evenwicht en integriteit.

Betekenissen uit het boek

Als de Ridder van Pentakels in je tarotlezing verschijnt, verwacht dan een of andere beproeving. Dit zal geen met drama gevuld scenario zijn, maar een rustige test van je eer en persoonlijke overtuigingen. Vergeet niet dat de Groene Ridder uit de legenden een ‘tester’ was van andere ridders.

Hoewel hij een vriendelijk karakter heeft, is hij ook mysterieus. In een tarotlezing kan de Ridder van Pentakels ook een nuchtere jongeman met een donkere huidskleur en ogen vertegenwoordigen. Hij is vriendelijk, meelevend, betrouwbaar, trouw, hardwerkend en praktisch. Deze kaart kan ook aangeven dat een inschrijving voor een universiteit, vakschool of technische school in de toekomst ligt. Net als alle andere ridderkaarten is de Ridder van Pentakels een bewegingskaart, maar de beweging hier is methodischer. Deze ridder neemt de tijd, observeert actief en gaat dan bedachtzaam aan de slag om eventuele uitdagingen aan te gaan.

De uitdaging van de Ridder van Pentakels is dat actieve observatie en methodische beweging noodzakelijk zijn. Ga op deze manier met eventuele uitdagingen om en je behaalt op rustige wijze een overwinning.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00