Dugan Witches Tarot – Zwaarden Zes

Dugan witches tarot zwaarden 6
Dugan Witches Tarot Zwaarden Zes

Sleutelwoorden Dugan tarotkaart Zwaarden Zes

Reis over water. Beweging, een nieuwe baan. Verhuizen naar een nieuw huis. Reizen voor je plezier. Vooruitgang, verbetering. Je bent in rustig vaarwater.

Keerzijde: Verbetering op korte termijn. Uitdagingen op je pad. Vertragingen of complicaties bij reizen.

Mijn beelden bij de Dugan Zwaarden Zes en als tarot dagkaart

Ik zie tarotkaart Zwaarden Zes als een vervolg op de Dugan Zwaarden Vijf. Bij de vijf kwam alles bij elkaar in mijn hoofd. En bij Zwaarden Zes helpt die orde en rust om de plannen te geen uitvoeren.

Mogelijk duidt deze kaart op vakantiereizen, zakenreizen, verhuizingen en allerlei andere soorten van bewegingen, maar in mijn rustige leven van schrijven, zijn dat geen dagelijkste gebeurtenissen. Maar het bij elkaar brengen van ideeën en daar dan iets over schrijven, is voor mij wel een dagelijks gebeuren.

Zwaarden Zes duidt voor mij eigenlijk altijd (tot nu toe) op een dagje makkelijk schrijven. Dit kan voor iedereen anders zijn. Wanneer je gewend bent regelmatig met je paard over het strand te draven, dan is het mogelijk dat Zwaarden Zes voor jou wijst op een heerlijk ritje met je paard. De basis van deze kaart is volgens mij een rustige, gemakkelijke en vredige beweging.

Beschrijving uit het boek

Een jonge man zit achter in een kleine houten boot. Zijn gespierde armen zijn bloot. Hij draagt ​​een zacht paars vest en een grijze broek terwijl hij zich een weg baant over het water naar een verre kust. In de verte, rondom het meer, zie je bergen. Een briesje blaast zijn bruine haar uit zijn gezicht en we kunnen een beetje van zijn rechter profiel zien – de man is tevreden en concentreert zich op zijn reis. Om deze kaart verder te koppelen aan het element lucht, is er een libellenmotief langs de zijkanten van de gele boot aangebracht. Binnen de houten boot staan ​​zes zwaarden rechtop, naar beneden gericht en netjes voor hem opgesteld. De zwaarden beschadigen de boot niet; misschien stoppen ze gaten. Deze zwaarden vertegenwoordigen dat hoewel je je problemen en zorgen met je meedraagt, je er niet door hoeft te worden belast. De blauwe lucht en de heldere horizon geven aan dat dit een goede tijd is om te reizen.

Betekenissen volgens het boek

Traditioneel, wanneer tarotkaart de Zes van Zwaarden in een lezing vaart, betekent dit reizen over water. Tegenwoordig duidt Zwaarden Zes op elke vorm van beweging en vooruitgang. De vraagsteller kan een reis plannen voor plezier of zaken. Deze kaart geeft aan dat het een goed moment is voor beweging, verandering en de ervaringen die reizen met zich meebrengt. Verwacht voorwaartse beweging, verbetering van de huidige situatie, een nieuwe baan, verhuizen naar een nieuw huis, en natuurlijk reizen voor plezier. Geniet van de reis; je bent in rustig vaarwater.

Conclusie

De Zwaarden Zes van Dugan en van Waite komen ongeveer overeen in betekenis. Voor mij is het verschil dat erbij de Waite Zwaarden Zes vaak een element van gedwongenheid speelt. Je moet weg, omdat blijven geen optie is. Je huis is bijvoorbeeld verwoest door brand en onbewoonbaar verklaard. Dan moet je wel iets anders.

Bij de Dugan Zwaarden Zes, ga je bewust op reis omdat het in je plannen past, het is wat je wilt en het is een gemakkelijk en bovenal plezierig reisje.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00