Dugan Witches Tarot – Koning Zwaarden

Dugan witches tarot Zwaarden Koning
Zwaarden Koning

Sleutelwoorden tarotkaart Koning van Zwaarden

Rechtop: Een man geboren onder een lucht-teken. Autoriteit, een eerlijke leider, oordeel. Gerechtigheid, reden, logica, waarheid. Ethiek, eer, kennis snel in daden kunnen omzetten.

Keerzijde: Een veroordelend, arrogant persoon. Een dominante, onaardige man. Een gevaarlijke persoon.

Betekenissen uit het boek

De Koning van Zwaarden is een knappe man van middelbare leeftijd met bruin haar, snor en baard. Zijn ogen zijn donker en aandachtig, en hij heeft een serieuze en bedachtzame uitdrukking alsof hij de kwestie voor hem zorgvuldig overweegt. De koning zit op een troon die is uitgehouwen met haviken in een verweven ontwerp. Achter de troon zien we groene bomen, een blauwe lucht en door wind geteisterde bergen. De Koning van Zwaarden draagt ​​een puntige gouden kroon van kennis met magische blauwe topaasstenen erin. Topaas brengt waarheid en vergeving en helpt je pad te verlichten. Zijn harnas is elegant en veel gebruikt, zoals het past bij een koning. Deze koning kondigt zijn associaties met het element lucht aan met een gele tuniek en gouden cape versierd met veren. In zijn rechterhand houdt hij het zwaard van de waarheid omhoog en het zwaard weerspiegelt het zonlicht. Hij zit aandachtig op zijn troon en ziet eruit alsof hij snel en daadkrachtig zal optreden als actie nodig is. In zijn andere gehandschoende hand houdt hij een slechtvalk met een kap. De valk die licht op zijn hand zit, wacht rustig op het moment om te gaan jagen. De valk symboliseert snelheid, nauwkeurigheid en sluwheid en moedigt ons aan om klaar te staan ​​om op het meest geschikte moment te handelen voor het grootste succes.

Betekenissen uit het boek

De Koning van Zwaarden is een autoriteitsfiguur. Wanneer deze kaart in een lezing opduikt, wees je er dan van bewust dat je acties in twijfel kunnen worden getrokken. Dit is de tarotkaart voor heersers, leiders en de rechtshandhavers. De Koning van Zwaarden heeft banden met tarotkaarten De keizer en Gerechtigheid, aangezien de Koning van Zwaarden zich bezighoudt met zaken van goed en kwaad en ook persoonlijke integriteit en eer. Deze kaart stelt stilletjes de wijsheid van je persoonlijke keuzes ter discussie en hij kondigt ook aan dat het tijd is om je kennis om te zetten in actie. Deze man ziet de wereld in zwart of wit; er zijn geen grijstinten voor hem. Hij is succesvol, slim, gereserveerd en een tikkeltje intellectueel. Hij heeft een goed hoofd voor zaken en kan lid zijn van de strijdkrachten, een bewaker, een detective of een politieagent. De Koning van Zwaarden vertegenwoordigt ook een volwassen man met bruin haar en donkere ogen die zijn integriteit boven alles stelt. Hij vertrouwt sterk op zijn gezond verstand en gelooft alleen in wat bewezen kan worden. Net als de beste koningen van weleer is hij een wijze en rechtvaardige leider die oordeelt omdat hij moet en die bereid is zijn koninkrijk te verdedigen mocht de situatie dit nodig achten.