Dugan Witches Tarot – Koning Zwaarden

Dugan witches tarot Zwaarden Koning
Zwaarden Koning

Sleutelwoorden tarotkaart Koning van Zwaarden

Rechtop: Een man geboren onder een lucht-teken. Autoriteit, een eerlijke leider, oordeel. Gerechtigheid, reden, logica, waarheid. Ethiek, eer, kennis snel in daden kunnen omzetten.

Keerzijde: Een veroordelend, arrogant persoon. Een dominante, onaardige man. Een gevaarlijke persoon.

Koning Zwaarden als Tarot Dagkaart

De Koning Zwaarden als tarot dagkaart geeft helderheid van geest en bedenkt een test. Tarotkaart Staven Tien uit de Dugan Tarot heeft een prettige energie die mij het gevoel van zekerheid gaf van ‘je bent er bijna’. Bekijk de video hierboven of klik op het plusje hieronder om de tekst te lezen.

Zwaarden Koning en Staven Tien als tarot dagkaarten

Mijn dagkaart voor zondag 25 oktober 2020 was De Koning van Zwaarden. De energie van de Koning van Zwaarden is een beetje die van een slavendrijver. Ik had moeite met de video over Zwaarden 8, mijn eerste video sinds lange tijd en met de nieuwste versie van Camtasia en alles is anders, en ik hoorde dat stemmetje in mijn hoofd dat zei: Je blijft zitten tot het gekend is!

Ik kan me niet herinneren dat mijn ouders dat ooit tegen mij gezegd hebben, maar ik bleef dus met die video bezig tot ik het wel redelijk goed genoeg vond. Dat heeft uren geduurd. Het idee achter deze video’s is om een inzicht te geven hoe tarotdagkaarten werken en wat je ermee kan, maar daarnaast is het ook een mooie oefening voor mij om gemakkelijker en sneller een video te leren maken maken.

Naast dat ‘blijven zitten tot het gekend is,’ vond ik mijn geest heel helder. De afgelopen tijd ben ik erg bezig geweest met wat is belangrijk, hoe kan ik mijn doel definiëren en wat zijn dan de subdoelen om het hoofddoel te bereiken. Ik heb dit niet helder voor ogen. Alles ging alle kanten op. Maar sinds gisteren, door de Koning van Zwaarden energie begint zich een duidelijke lijn af te tekenen.

Nu kun je zeggen dat ik dat zo interpreteer omdat ik die Koning van Zwaarden had getrokken. Ongeacht welke kaart ik zou hebben getrokken, zou ik misschien het gevoel hebben gehad dat de mist begon op te trekken. En dat is mogelijk. Mijn innerlijke Koning van Zwaarden bedacht hier gelijk een test voor. En die test is om voor dinsdag 27 oktober een kaart te trekken en die niet te bekijken tot het einde van de dag.  En nog leuker is om dan eerst zelf te bedenken welke kaart ik bij die dag vind passen en dan te vergelijken met de kaart die ik getrokken had. Ik kom hier morgenavond op terug! Zo spannend!

Vandaag, 26 oktober 2020, had ik Staven 10. Vandaag is bijna voorbij, dus die kaart neem ik gelijk even mee. Dat gevoel van ‘ik ben er bijna’, waar de Staven 10 op kan duiden had ik heel sterk. De hele dag. Het was een prettige energie. Druk, maar er is duidelijk vooruitgang, dat kasteel waar ik naartoe op weg bent, wordt steeds zichtbaarder en komt steeds dichterbij. Heb ik alles af wat op mijn to-do lijstje stond voor vandaag? Bij lange na niet. Maar ik wist al van tevoren dat het meer een To Do lijst voor de week was dan een To-Do lijst voor de dag. Maar de belangrijke dingen zijn wel gedaan.  Dat was het voor vandaag. Tot morgenavond!

Beschrijving uit het Witches Tarotboek

De Koning van Zwaarden is een knappe man van middelbare leeftijd met bruin haar, snor en baard. Zijn ogen zijn donker en aandachtig, en hij heeft een serieuze en bedachtzame uitdrukking alsof hij de kwestie voor hem zorgvuldig overweegt. De koning zit op een troon die is uitgehouwen met haviken in een verweven ontwerp. Achter de troon zien we groene bomen, een blauwe lucht en door wind geteisterde bergen. De Koning van Zwaarden draagt ​​een puntige gouden kroon van kennis met magische blauwe topaasstenen erin. Topaas brengt waarheid en vergeving en helpt je pad te verlichten. Zijn harnas is elegant en veel gebruikt, zoals het past bij een koning. Deze koning kondigt zijn associaties met het element lucht aan met een gele tuniek en gouden cape versierd met veren. In zijn rechterhand houdt hij het zwaard van de waarheid omhoog en het zwaard weerspiegelt het zonlicht. Hij zit aandachtig op zijn troon en ziet eruit alsof hij snel en daadkrachtig zal optreden als actie nodig is. In zijn andere gehandschoende hand houdt hij een slechtvalk met een kap. De valk die licht op zijn hand zit, wacht rustig op het moment om te gaan jagen. De valk symboliseert snelheid, nauwkeurigheid en sluwheid en moedigt ons aan om klaar te staan ​​om op het meest geschikte moment te handelen voor het grootste succes.

Betekenissen uit het boek

De Koning van Zwaarden is een autoriteitsfiguur. Wanneer deze kaart in een lezing opduikt, wees je er dan van bewust dat je acties in twijfel kunnen worden getrokken. Dit is de tarotkaart voor heersers, leiders en de rechtshandhavers. De Koning van Zwaarden heeft banden met tarotkaarten De keizer en Gerechtigheid, aangezien de Koning van Zwaarden zich bezighoudt met zaken van goed en kwaad en ook persoonlijke integriteit en eer. Deze kaart stelt stilletjes de wijsheid van je persoonlijke keuzes ter discussie en hij kondigt ook aan dat het tijd is om je kennis om te zetten in actie. Deze man ziet de wereld in zwart of wit; er zijn geen grijstinten voor hem. Hij is succesvol, slim, gereserveerd en een tikkeltje intellectueel. Hij heeft een goed hoofd voor zaken en kan lid zijn van de strijdkrachten, een bewaker, een detective of een politieagent. De Koning van Zwaarden vertegenwoordigt ook een volwassen man met bruin haar en donkere ogen die zijn integriteit boven alles stelt. Hij vertrouwt sterk op zijn gezond verstand en gelooft alleen in wat bewezen kan worden. Net als de beste koningen van weleer is hij een wijze en rechtvaardige leider die oordeelt omdat hij moet en die bereid is zijn koninkrijk te verdedigen mocht de situatie dit nodig achten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00