De Kerst Tarot van Corrine Kenner

Grote Arcana Kerst Tarot

Corrine Kenner heeft ooit een kerstversie gemaakt van de 22 Grote Arcana tarotkaarten aan de hand van oude kerstkaarten. Voor de komende kersttijd is het mogelijk om zo’n kaart te trekken op mijn site als dagkaart, voor inzicht, om in de kerststemming te komen of voor zomaar. 

Interpretatie Kenner’s Tarot voor Kerst

De interpretatie wijkt niet veel af, of helemaal niet af, van de interpretatie van De Rider Waite Tarot. Zelf let ik wel altijd goed op afbeelding, want voor mij weegt dat zwaar bij de interpretatie.

Dood-Nativity tarotkaarten

Er zijn enkele interessante afwijkingen vergeleken met de Rider Waite Tarot. Zo heeft Corrine kaart De Dood gewijzigd in de Geboorte van Jezus in de stal van Bethlehem. De Dood duidt meestal op een einde en daarop volgend nieuw begin. Bij de Geboorte-kaart ligt de nadruk op dat nieuwe begin.

Duivel-The-Angel tarotkaarten

In plaats van de Duivel toont de Kenner tarotkaart een soort van beschermengel. Mogelijk is dit ook je ‘geweten’. 

Ik vind deze wijzigingen logisch en goed gevonden, want de opzet van deze kersttarot is dat die bijdraagt aan een sfeervolle, vrolijke kerst. 

Ik heb bij iedere kaart een zin of een aantal steekwoorden geplaatst die spontaan bij mij opkwamen na het bekijken van de afbeelding. Je bent er geheel vrij in om zelf betekenissen te bedenken die jou aanspreken. Als je op een afbeelding klikt, kom je op de overeenkomstige Rider Waite pagina. De Rider Waite betekenissen kunnen ook van toepassing zijn, maar ik raad aan om de afbeelding leidend te laten zijn bij het bedenken van een interpretatie.

Extra impressies bij deze tarotkaarten

kenner kerst tarot

Bij Sinterklaas (tarotkaart 5) moest ik eraan denken dat het misschien van belang is om je afkomst te herinneren.  Sinterklaas is immers de oorsprong voor de kerstman. Tradities als steekwoord lijkt mij dan ook bij Sinterklaas van toepassing. Vooral ook omdat de werkelijke oorsprong ligt in voorchristelijke natuurreligies.

Met Kracht (kaart 8) heb ik moeite. Een Engel draagt een besneeuwde kerstboom en een hertje draagt andere zaken voor het kerstfeest. Ik denk dat het soms inspanning vraagt om het kerstgevoel van vrede met jezelf en vrede met anderen te voelen, vast te houden en uit te dragen. Menige kerstmaaltijd loopt uit op een drama. Hetzij al van te voren over wie uit te nodigen, gaan we naar jouw of mijn ouders, dan wel tijdens als de wijn iets te rijkelijk vloeit. Andere problemen zijn tieners die de nieuwste iPhone niet hebben gekregen en dan op Social Media roepen: “My life is over!” Om dit alles te doorstaan is soms wel kracht nodig.  Ook om gewoon niet mee te doen omdat het allemaal onzin is, daar kan ook kracht voor nodig zijn.

Met Gerechtigheid (kaart 11) heb ik ook moeite. Hier zien we een kind met twee zwavelstokjes tussen twee kerstbomen staan. Gerechtigheid is het goede doen voor iedereen en anderen niet van honger laten omkomen zoals het meisje met de zwavelstokjes. En dat is misschien waarom allebei de kerstbomen lichtjes hebben, om de gedachte te onderstrepen dat anderen buitensluiten niet past in de kerstgedachte.

De Gehangene (kaart 12) stelt mij echt voor een raadsel. Lief jochie. Netjes aangekleed en opgepoetst. Zo is hij anders nooit? We doen ons anders voor dan we zijn?

Overzicht van de Kenner Kerst Tarot

Klik Hier voor je Kerst Tarotkaart

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00