Numerologie, persoonlijke jaren en tarot

Wat is een tarot jaarkaart?

Wat is een tarot jaarkaart? Dat is de tarotkaart die getalsmatig overeenkomt met je persoonlijke, numerologische jaar. Is 2020 voor jou een 9-jaar, dan is je tarot jaarkaart De Kluizenaar. Is 2020 voor jou een persoonlijk 1-jaar dan is je tarot jaarkaart De Magiër

Numerologische jaren berekenen

In de numerologie tellen we de afzonderlijke getallen van grote getallen bij elkaar op om ze terug te brengen tot een getal onder de 10, voor een soort grondtrilling of een basis trilling die op een of andere manier van invloed is op jezelf en hoe je in het leven staat. Voor meer hierover verwijs ik graag naar mijn serie artikelen over Tarot en Numerologie.

Ieder jaar heeft ook een soort van grondtrilling dat het hele jaar door voelbaar is. We maken onderscheid in universele jaren (die gelden voor iedereen) en persoonlijke jaren. Hieronder laat ik zien hoe je deze jaargetallen kunt berekenen.

Universeel jaargetal berekenen

2019 – het jaar van De Keizerin

2019 is een universeel 3-jaar door het optellen van 2+0+1+9. Dit is 12. En door 1+2 weer bij elkaar op te tellen, komen we uit op 3. 2019 is dus een universeel 3-jaar. De daarbij behorende tarotkaart is De Keizerin. De trilling of eigenschappen van het getal 3 zijn gemakkelijk terug te vinden in de betekenissen van De Keizerin.

Persoonlijke jaargetal berekenen

Dan heb je nog een persoonlijk jaargetal. Dit verkrijg je door je geboortedag en -maand bij het betreffende jaar op te tellen.

Dus, ben je geboren op 12 april dan is 2019 een persoonlijk 1-jaar. 1+2+4+2+0+1+9=19. 19 tellen we ook op: 1+9=10. En ook 10 tellen we op: 1+0=1. Je tarotjaarkaart voor 2019 is dan De Magiër.

Universele en persoonlijke jaar kunnen gelijk zijn

Mijn persoonlijke situatie is dat ik ben geboren op 5 april. Dat is opgeteld een 9. Wanneer je bij een reeks getallen 9 optelt, verandert dit niets aan de numerologische optelsom (5+3=8; 5+3+9=17=8).  

Mijn persoonlijke jaartrilling komt daardoor altijd overeen met de universele jaartrilling, waardoor die door mij misschien sterker gevoeld wordt.

2019 is een universeel 3-jaar. Maar die 3 is verkregen via het getal 12, Het getal op tarotkaart De Gehangene. Het getal 12 dat correspondeert met De Gehangene, zou dan kunnen duiden op omkeringen en zaken veelvuldig vanuit een andere invalshoek bekijken om dan uit te komen op de groei en ontwikkeling van De Keizerin. Voor mijzelf vind ik dat die trillingen in ruime mate in het afgelopen jaar aanwezig waren.

Nu kan het zijn, dat ik mezelf voor de gek houdt en bewijs zie of voel dat geen bewijs is. Als iemand mij zou zeggen dat 2019 een universeel 1-jaar was, is het dan mogelijk om daar net zoveel ‘bewijs’ voor te vinden?  Ik heb hier lang over nagedacht, en persoonlijk ben ik tot de conclusie gekomen, dat er zeker Magiër-invloeden zijn geweest in 2019, en dat ook de invloed van de Hogepriesteres van het voorgaande jaar nog voelbaar was, maar de grondtrilling voor 2019 was voor mij toch die van De Keizerin.

Ieder getal draagt eigenschappen van voorgaande getallen in zich. Dat de invloeden van 1 en 2 dus ook nog voelbaar zijn, is daarom niet vreemd.

Numerologisch heeft het getal 3 te maken met groei en ontwikkeling, met zaken niet forceren, maar de natuurlijke groei ondersteunen. Een 3-jaar kan ook een heel creatief jaar zijn. Dat creatieve heb ik niet zo gemerkt. Ik heb wel veel inspiratie, maar dat heb ik altijd wel. Wat ik wel gemerkt heb, is dat het moeilijk was om actie te nemen op inspiratie. Ik onderzoek iets, bijvoorbeeld over de Tarot van Marseille, en dan komen er steeds nieuwe dingen bij die ik ook wil onderzoeken. Ik voel me bedolven onder ideeën en ’t zijn er zoveel dat er van uitvoering niks terecht komt. Dat is wel een aspect van de Keizerin.

Gelukkig is 2020 voor mij een 4-jaar; het jaar van tarotkaart De Keizer die de ideeën van de Keizerin gaat uitvoeren. Ik ben hier heel benieuwd naar. Het is wel iets waar ik nu heel erg mee bezig ben. Weg met alle afleidingen, geen nieuwe dingen onderzoeken. Per maand een idee uitwerken en opschrijven. En dan pas mag er meer onderzoek gedaan worden. Ik voel me inwendig nu al op mijn strepen staan, mijn grenzen bewaken en ik ben streng voor mezelf.  Dit is niet vreemd, want de invloed van het komende jaar wordt vaak al vanaf september gevoeld.

Ik heb dit jaar (2019 – mijn Keizerinnen-jaar) vaak het advies gegeven om je niet druk te maken, om gewoon ‘de juiste tijd’ af te wachten, niks te overhaasten, maar te wachten tot je de impuls voelt om iets te doen. Dat wachten viel me best zwaar, maar de aantal keren dat ik niet ‘kon’ wachten, hebben me niks opgeleverd. Hierbij wil ik wel opmerken, dat ik me nu realiseer dat dit voor mij opgaat omdat ik met een 3-trilling zit, maar als je basis trilling een andere is, dan is dat misschien helemaal geen goed advies.

Een sterk voorbeeld van mijn 3-grondtrilling heb ik onlangs nog meegemaakt. Ik was bij mijn dochter in Den Haag en vandaar neem ik de tram naar Hollands Spoor voor de trein naar Leiden om thuis te komen. Het regende en ik vond het koud en ik baalde van het idee dat ik in Leiden misschien wel een uur op de bus moet wachten (die gaan ’s avonds 1 x per uur!) of een andere bus moet pakken en 20 minuten door de regen mag gaan lopen. Ik besluit in het ergste geval om in Starbucks een veel te dure koffie te gaan drinken om het wachten te verzoeten. Ik laat het los. En ineens zijn we bij de Bierkade. Dat is ná Hollands Spoor. Een verbijsterende ervaring, want in mijn beleving is de tram geteleporteerd van ergens voor HS naar de Bierkade en heeft die HS gewoon overgeslagen. Maar niet getreurd, vanaf Den Haag Centraal gaan ook treinen naar Leiden. Gewoon rustig blijven zitten, met de stroom meegaan, niks aan de hand. Het mooie is dat op Leiden aangekomen, mijn bus net bezig was te vertrekken, maar ik mocht nog mee. Dus geen moment in de regen hoeven staan. En eigenlijk heb ik veel van dit soort momenten gehad in het afgelopen jaar. Ik denk dat ik dit te danken heb aan mijn toegenomen intuïtie van mijn 2018-11 jaar en misschien vooral het toegenomen vertrouwen in mijn intuïtie.

2019 – en tarotkaart De Wereld

2019 is voor mij een persoonlijk 21-jaar (5-4-2019) waardoor De Keizerin ook onder invloed stond van tarotkaart De Wereld. Mijn plek in De Wereld heeft mij erg bezig gehouden. Teruggaan naar Italië of kiezen voor Spanje of toch maar Frankrijk. Ik heb twee keer een verkenningsreis naar Spanje geboekt en een keer naar Frankrijk en heb die allemaal weer afgezegd. Dat kon gelukkig. Ik had er geen tijd voor, maar bovenal was de impuls, de drang om te gaan totaal afwezig. Ik had er geen zin in.

Eind november 2019, heb ik een lang verblijf geboekt in Italië, vanaf midden januari 2020. Daar kijk ik erg naar uit! De tijd was er ineens rijp voor, alles werkte mee.

Na mijn laatste mislukte poging richting Frankrijk, had ik het gevoel dat ik de Situatie Plek maar gewoon moest laten rusten en het ‘juiste moment’ zich vanzelf zou aandienen. Persoonlijk, vind ik dit behoorlijk zweverig klinken, maar het past heel goed bij de kwaliteiten van De Keizerin. Het is een werken met de natuur, met wat zich aandient, en er niet tegenin gaan. Wat niet wil zeggen, dat mijn eigen wensen zich niet manifesteren, maar ze manifesteren door af te wachten, door voorwerk te doen in de zin van onderzoek om je wens helder te krijgen en dan wanneer de tijd rijp is, te handelen.

2020 – een Keizerlijk jaar

2020 is voor mij een universeel en persoonlijk 4-jaar. En die 4 wordt voor mij persoonlijk verkregen via 13 (5+4+2+0+2+0=13); tarotkaart De Dood. De Dood speelt in mijn Astro-jaarlegging met maandleggingen een grote rol. Dat baart mij zorgen, maar ik houd vast aan de positieve betekenis dat door een deur lekker hard en definitief dicht te slaan, andere deuren als vanzelf openschieten. Deuren naar iets mooiers en beters. Met de steun van De Keizer ga ik in 2020 gedisciplineerd aan de slag. Ik heb er zin in.

Het vertalen van de getallen naar een tarotkaart en andersom

Hieronder geef ik in het kort weer wat volgens mij de belangrijkste invloeden zijn van de getallen 1 t/m 9 voor persoonlijke jaren.

Oefen eerst op het afgelopen jaar, want als het goed is kun je dat enigszins plaatsen. Kijk ook naar de bijbehorende tarotkaart dat het getal draagt van je persoonlijke jaar. Je kunt ook de kleine arcana tarotkaarten met dat getal erbij pakken. Als een voorbeeld hoe dat werkt kun je het artikel Tarotkaart De Hogepriester als Jaarkaart lezen.

Vervolgens kun je kijken wat je getal en tarotkaart zijn voor 2020, om meer te weten te komen over de trilling die het komende jaar gaat spelen. Je kunt daar rekening mee houden en op mee liften.

Een ander aspect van de jaartrilling is volgens mij dat we op die manier gemakkelijk persoonlijke levenslessen kunnen leren. De getallen bouwen voort op elkaar, er is een samenhang. In een 1-jaar voel ik als het ware mijn Magiër-kracht. In mijn 3-jaar was ik niet van mijn plek te krijgen. Het is niet zo dat ik het afgelopen jaar niets gedaan heb, maar ik had geen behoefte aan reizen en zelfs niet aan uitstapjes. Voor mij is dat vreemd. Dat lekker zitten waar ik zit, zie ik terug op tarotkaart De Keizerin, die heerlijk achterover leunt tegen een dik kussen.

Getal 1 en De Magiër

Een Magiër-jaar of 1-jaar, wordt vaak gekenmerkt door jezelf stevig willen neerzetten. Aanwezig willen zijn en jezelf niet onder de voet te laten lopen. Ego en individualiteit zijn belangrijk. Maar ook ontdekken wat je werkelijk wilt. Wat betekent succes hebben voor jou? Hoe ziet je ideale relatie eruit? Wat wil je manifesteren? Dat soort vragen.

De Magiër staat daar als middelpunt tussen hemel en aarde en duidt op het door je heen laten stromen van hemelse energie en inspiratie om je wensen te manifesteren. Maar daarvoor moet je dus wel eerst ontdekken wat je wilt.

Het is een goed jaar om aan niets nieuws te beginnen, of een plan uit te stippelen voor de komende negen jaren.

Waar je ook naar kunt kijken is de negatieve kant van de Magiër. Ben je egoïstisch in bepaalde zaken? Is dat goed of is dat slecht? Wil je van alles voor jezelf en ga je voorbij aan de wensen van partner en eventuele kinderen? Of wil je juist iets neerzetten (manifesteren) voor je gezin?

Mijn 1-jaar was in 2017. Dat is ook het jaar waarin ik besloot dat de ideeën van anderen in mijn omgeving over hoe ik mijn leven zou moeten leiden, niet aansluiten bij mijn ideeën daarover en dat ik erg veel zin had om weer eens ergens anders te wonen, en dat nu wilde doen, nu ik nog gezond bent en goed ter been. Bovendien kan het, omdat mijn werk zich online afspeelt en daardoor niet gebonden ben aan een bepaalde plek om mijn werk te kunnen doen.  Dit is niet spontaan ontstaan, daar heb ik lang naartoe gewerkt.

Getal 2 en De Hogepriesteres

Het jaar van De Hogepriesteres kan een jaar zijn van conflicten waarbij het zoeken is naar compromissen. Gelukkig is het getal 2 heel diplomatiek, dus dat scheelt. Het is een jaar om verbindingen aan te gaan, maar zonder je eigenheid kwijt te raken (die eigenheid die je hebt gevonden in je 1-jaar).

Het kan aanvoelen als een langzaam jaar, zeker vergeleken met het energieke van een 1-jaar. Het is een jaar om de in het voorafgaande jaar bedachte plannen handen en voeten te gaan geven en obstakels die je onvermijdelijk op je pad tegenkomt, te overwinnen.

Het is ook goed om te kijken naar wat straal ik uit? Wat weerspiegel ik? Welke spiegel houden anderen me voor en wat kan ik daarvan leren?

Het is ook een goed jaar om verbindingen aan te gaan, om te netwerken, om anderen te helpen. En bestaande relaties te verdiepen. Dat kan je nu ten goede komen, en ook in de komende jaren.

Ik kan me niet direct een 2-jaar herinneren, maar herinner me vagelijk dat het een jaar vol twijfels was. En dat langzame, dat herinner ik me ook wel, want daar kan ik zo slecht tegen. Intuïtie zal ook wel een rol hebben gespeeld maar daar kan ik me weinig van herinneren. Ik herinner me meer het gevoel van twijfel.

Zoals gezegd was 2018 voor mij een 11-jaar. Het getal 11 is een meestergetal en heeft wel iets weg van de twee, maar is toch een andere trilling. Ik kom hier bij het getal 11 op terug.

Getal 3 en De Keizerin

Een 3-jaar, jaar van De Keizerin, wordt vaak gekenmerkt door rust, en lekker achterover zitten en nergens aan lopen trekken, want het heeft niet alleen geen nut, het werkt averechts. Die behoefte aan rust was bij mij erg aanwezig.

De creatieve ingevingen kunnen je te veel worden omdat er gewoon geen tijd is om die uit te voeren. Als je creatief bent aangelegd, bijvoorbeeld graag schildert of een andere creatieve bezigheid beoefend, dan kun je een fantastisch productief jaar hebben, als je al gewend bent om in die flow te zitten.

Ik heb in mijn persoonlijke beleving van mijn 3-jaar genoemd dat je vanzelf wel weet wanneer het tijd is om te handelen en wanneer je nog even moet wachten. Ik denk dat ik dat nu zoveel beter kan voelen omdat ik sinds 2018 (mijn 11/2) jaar een veel betere connectie heb met mijn intuïtie dan voorheen. Ik heb vertrouwen gekregen in mijn ingevingen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ik niet naar Spanje ben gegaan, maar naar mijn moeder in Noorwegen. Haar vriend lag in het ziekenhuis en ze zat dus erg alleen te zijn. Ik wist dat van tevoren niet. Ik had gewoon sterk gevoel dat naar Noorwegen gaan de juiste actie was. Ik heb mijn bezoek ook verlengd, zodat ik daar kon blijven tot haar vriend weer thuiskwam. Door die verlenging heb ik een verjaardag van een van mijn neefjes gemist, waarvan ik van tevoren al gezegd had, dat ik niet zou komen. Dat floepte zo mijn mond uit, en later dacht ik, waarom ga ik dan niet? Want volgens planning zou ik alweer terug zijn uit Noorwegen. Maar goed, het was een goede actie, en ik heb met mijn moeder een leuke tijd gehad, en ik ben blij aan die ingeving gehoor te hebben gegeven.

De Keizerin is ook heel moederlijk, dus gezin kan sowieso een belangrijke rol spelen in een 3-jaar. Mijn kleinzoon kwam vaak logeren en we hebben een heerlijke zomer gehad hier in mijn mini-tuin (een soort balkon maar dan op de begane grond) waar net aan een kikkerbadje in past.

Getal 4 en De Keizer

Het jaar 2020 is een universeel 4-jaar en voor mij dus ook mijn persoonlijke jaar. Ik uit naar dit jaar, want ik heb bergen plannen die ik wil gaan uitvoeren.

Tarotkaart De Keizer en het getal 4 hebben te maken met het element aarde, met vastigheid en zekerheid. De Keizer is gedisciplineerd, pakt door en gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij gaat ook niet feesten of in bed een boek lezen wanneer er nog werk verzet moet worden. Standvastig, betrouwbaar en loyaal zijn ook eigenschappen van De Keizer.

Wat ik mij herinner voor voorgaande 4-jaren is vooral dat alles zo lekker opschoot. Ik kreeg zoveel gedaan. Daar hoop ik nu weer op. Een 8-jaar heeft dat vaak in nog sterkere mate.

Een ander interessant aspect van de 4-trilling is dat die aanzet tot zuinigheid. En dat merk ik ook. Ik had al weinig nodig, maar dat is nu ongeveer gereduceerd tot niets.  Mijn toch al minimalistische levenshouding op het gebied van bezitting, kan wat mij betreft nog minimalistischer.  Ik merkte in mijn 3-jaar dat ik weer dingen begon te verzamelen, en dat wil ik helemaal niet.

Ik las in eigen werk (Tarot & Numerologie), dat als een vier geen plezier heeft in zijn werk, iedereen dat merkt. Niet omdat de vier dat uitspreekt, maar zijn vierkante onverzettelijke houding spreekt boekdelen. En dat doet me denken aan de Keizer met zijn kerstmuts op. Wat mij als eerste opviel aan de keizer met kerstmuts, is dat hij onverzettelijk en stuurs kijkt. Hij hoeft niets te zeggen, zijn hele houding laat zien dat hij het dragen van een kerstmuts flauwekul vindt.

tarot keizer en rode bietjes
De Keizer met zijn bietje

Met het bietje had hij het volgens mij beter naar zijn zin.  Blijkbaar is dat een groente die hem na aan het hart ligt.

Getal 5 en De Hogepriester

Het getal 5 (tarotkaart De Hogepriester) wordt gezien als een wispelturig getal. Ik ben al wispelturig van aard, en in zo’n 5 jaar heb ik erg veel moeite met het in toom houden van die wispelturigheid. Aan de ene kant is dat wispelturige fijn na dat gedisciplineerde van De Keizer, want tegen het eind van zo’n jaar ben ik dat wel zat en verlang ik naar flierefluiten. Aan de andere kant was die Keizerlijke discipline ook heel fijn, en verfoei ik die wispelturigheid. Dat dubbele gevoel, past goed bij het getal 5. De les van de 5 is vaak om evenwicht te vinden tussen discipline en vrijheid, en dat vrijheid ligt besloten in discipline. De 5 streeft naar hogere waarden maar wil tegelijkertijd niets aards opgeven.

Het getal 5 duidt heeft te maken met communicatie en met lesgeven. Omdat het getal 5 ook duidt op bezieling, kun je denken aan bezielde communicatie en bezielend lesgeven. Dat vind ik dan weer pluspunten, want dat zie ik als mijn werk. Wat de 5 nodig heeft is om zijn doelen en wensen goed in beeld te houden, en vooral voor wie hij het doet en vervolgens met beide benen op de grond blijft om een evenwicht te vinden tussen zijn hoogdravende idealen en af en toe even helemaal niks, en lekker flierefluiten.

Getal 6 en De Geliefden

Ik herinner me de 6-jaren (tarotkaart de Geliefden) erg goed, want die staan vaak in het teken van ‘de ander’, aan dienstbaar zijn. Je komt aan jezelf niet toe omdat je constant bezig bent voor anderen te zorgen. Dit heeft te maken met de betekenis dienstbaarheid die aan het getal 6 wordt toegeschreven. Ieder heeft een rol te vervullen in zijn gezin, werkomgeving en andere groepen waar je deel van uitmaakt. In een 6-jaar kan het lijken of al die groeperingen er een sport van maken om een beroep te doen op je dienstbaarheid.

Het getal 6 duidt op perfectie, op het hervinden van je persoonlijke paradijs, niet toegeven aan verleidingen die perfectie in de weg staan. Door dat perfectionisme is het vaak een jaar van hard werken, want je gaat door tot het perfect is. Gewoon ‘goed’ is niet goed genoeg. Dit kan een handige energie zijn om zaken te perfectioneren. En ik vind daar veel voor te zeggen. Want de kantjes overal van aflopen geeft je geen goed gevoel over jezelf, maar iets neerzetten dat echt goed is, wel.

Het getal heeft ook te maken met efficiëntie en harmonie. Die efficiëntie moet je wel leren, wanneer er veelvuldig een beroep op je dienstbaarheid wordt gedaan. Ook harmonie is nodig in dit soort situaties. En uiteraard heeft het getal 6 ook te maken met verantwoordelijkheid nemen voor gemaakte keuzes. En het kan dat je in een 6-jaar wordt geconfronteerd met de gevolgen van keuzes uit het verleden.

Al met al, is een 6-jaar vaak van nature harmonieus. Er wordt wel een beroep op je gedaan, maar als je dat gewoon doet, dan is er daarnaast ook nog wel tijd voor jezelf.

Het getal 7 en De Zegewagen

In mijn beleving kun je in een persoonlijk 7-jaar, het jaar van De Zegewagen, net zo goed een sabbatical nemen. Het enige dat bij mij van de grond komt in een 7-jaar is persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Nu vind ik dat leuk, dus het is puur genieten, maar verder gebeurt er weinig. Het is ook mogelijk dat er weinig gebeurd op andere levensgebieden omdat die voor mij en mijn definitie van succes, er minder toe doen.  Dit hoeft dus niet voor iedereen zo te zijn. Toch zijn introspectie en reflectie vaak belangrijke aspecten van 7-jaren.

Mocht mediteren je nooit goed afgaan, dan lukt het misschien wel in een 7-jaar! Leuk om te proberen. Journaling kan ook een activiteit zijn die je kan helpen om enorm te groeien in een 7 jaar. Dagelijks tarotkaarten trekken en dat meenemen in je journal/dagboek, lijkt mij ook een goed idee.

In een 7-jaar kun je geluk verwachten dat te maken heeft met je eigen inzet en geluk door toeval. En dit heeft alles te maken met je gedachten en de invloed van je gedachten op de wereld om je heen. Je kunt dit jaar dus veel bereiken. Ik zie hier een link naar tarotkaart De Koning van Zwaarden, die weet dat de gedachte aan manifestatie voorafgaat. Ik denk dat een 7-jaar een supergoed jaar is om je beperkende overtuigingen te gaan zien voor wat ze zijn. Namelijk opinies en dat zijn geen feiten. En door die beperkende overtuigingen achter je te laten, kun je van je 8-jaar een topjaar maken!

Het getal 8 en Gerechtigheid

Nu komen we bij het probleem van de omkering van Waite die Kracht heeft gezet op de 8ste plaats en Gerechtigheid op de 11de plaats. Numerologisch gezien past Gerechtigheid met betekenissen als oorzaak en gevolg en karma beter op de 8ste plaats omdat dit ook de betekenissen zijn van het getal 8. Voor meer info verwijs ik je graag naar mijn artikel: De omkering van Waite.

Het getal 8 wordt geassocieerd met rechtvaardigheid, karma, oorzaak en gevolg en dat komt overeen met tarotkaart Gerechtigheid. In een 8-jaar krijg je waar je recht op hebt. Het is een jaar waarin je, afhankelijk van al het werk in voorgaande jaren, enorme sprongen kunt maken. Er zullen zich legio kansen aanbieden om vooruitgang te boeken. Denk bijvoorbeeld aan promotiekansen. Heb je een eigen zaak, dan kan het ineens heel druk worden in je winkel. Heb je dan niet de juiste voorbereidingen getroffen, dan kan de boel daarop stuk lopen. Heb je wel alles goed geregeld, dan kun je een topjaar draaien. Dat is een beetje de energie van de 8. Het kan hard werken zijn, maar energetisch heb je de wind mee. Het is ook een jaar waarin je natuurlijke autoriteit tot uitdrukking kan komen. Je vaardigheden worden gezien en gewaardeerd.

Het getal 9 en De Kluizenaar

Een 9-jaar, jaar van De Kluizenaar, is een jaar van afronding en terugblikken op het afgelegde pad van de afgelopen jaren. Wat waren je plannen in je 1-jaar en hoever ben je nu gekomen met het realiseren van die plannen? Wat ging goed en wat ging minder goed? Wat moet of kun je nog afronden? Het is dus een goed jaar om een pas op de plaats te maken en terug te blikken en een jaar van hard werken om zaken af te ronden. Opruimen is ook een goed idee in een 9-jaar. Maar ik vind opruimen altijd een goed idee.

Wanneer je de invloed van De Kluizenaar volgt in een 9-jaar krijg je een nog beter idee van wat je wilt, waar je naartoe op weg bent, wat verkeerde afslagen waren, wat je geleerd hebt en wat je nog wilt leren. Een 9-jaar is dus ook je voorbereiding op de volgende cyclus van negen jaren. Wanneer je keuken een pestzooi is met afwas en resten van gisteren, is het lastig om een vijf gangen kerstdiner te bereiden.

Heel belangrijk voor een 9-jaar is om niet alleen het negatieve van de afgelopen jaren te zien (het boek dat nog steeds niet is uitgegeven), maar kijk vooral naar de positieve vooruitgang en hoe je dat nog verder wilt ontwikkelen in je komende cyclus van negen jaren.

Meestergetallen

Het getal 11 is een zogenaamd meester getal. Alle dubbele getallen worden vaak gezien als meestergetallen, maar ik betwijfel dat. Ik vind de drie meestergetallen – 11, 22 en 33 – meer dan voldoende.  Omdat we geen 33ste Grote Arcana tarotkaart hebben, gaan we ons over 33 ook niet druk maken. 33 is het getal van de verlichte meester. Daarvan zijn er niet zo veel.

Getal 11 en Kracht

De 11 wordt gezien als boodschapper van het Licht, het getal van openbaring, spiritueel inzicht en intuïtie. Het getal 11 wordt ook wel het Christus getal genoemd en heeft te maken met het Christus bewustzijn, wat dat dan ook moge zijn.

Ik vind de 11 het makkelijkst te begrijpen door te kijken naar het leven van Jezus, wat hij uitdroeg en de manier waarop hij probeerde mensen wakker te schudden. Zijn levenswandel getuigt van liefde als hoogste kracht, van mededogen, moed en doorzettingsvermogen. En dat sluit mooi aan bij tarotkaart De Kracht.

Ik heb mijn 11-jaar (2018) ervaren als een fantastisch jaar, waarin ik heel veel inzichten heb opgedaan, enorm gegroeid ben en heb leren vertrouwen op mijn innerlijke kracht (Leeuw die staat afgebeeld op tarotkaart Kracht?) en intuïtie. Zulke belangrijke processen stoppen niet op 31 december, maar zetten zich gewoon voort.

Dus heb je een 11-jaar, weet dan dat je nu een dubbele 1 hebt, dus jezelf staat meer dan ooit in het middelpunt tussen hemel en aarde, maar met dien verstande dat je jezelf wilt inzetten voor verbeteringen waar anderen ook iets aan hebben. Dus niet egoïstisch alles voor jezelf willen houden, maar delen.

En verder zou ik zeggen, geniet van je 11-jaar. Ik vond het een heerlijk jaar waarin ik heel veel ballast ben kwijtgeraakt.

Getal 22 en De Dwaas

Het getal 22 wordt vaak gezien als de meesterbouwer, die bouwt aan een betere wereld onder de verdubbelde invloed van het getal 2. De vraag is of De Dwaas daar wel bij past. Ik denk meer aan een Keizer (heerser) die zich inzet voor zijn rijk en totaal niet uit is op eigen gewin. Mijn persoonlijke 22-jaar is in 2029.  Het is dus nog even wachten voor ik daar iets over kan zeggen. Eerlijk gezegd, kan ik me er nu niets bij voorstellen. Als iemand zich een 22-jaar kan herinneren en dat wel kan, dan hoor ik het graag.

Conclusie

Het werken met jaarkaarten kan je helpen om het hoogst mogelijke of het best mogelijke uit een jaar te halen, wat weer voordelen oplevert voor het erop volgende jaar. Omdat mijn persoonlijke jaar altijd gelijk is aan het universele jaar, weet ik niet hoe de invloeden van een universeel jaar en persoonlijk jaar samenwerken en wat het sterkst gevoeld wordt, of dat alles meer afgezwakt gevoeld wordt. Dat zul je dus voor jezelf moeten ervaren. Persoonlijk denk ik dat de invloeden van universele jaren vooral gelden op het wereldtoneel van politiek en economie. En persoonlijke jaren invloed hebben op je eigen leven. Ik hoor graag je ervaringen op dit gebied.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00