Visualisatie: “Een tarotkaart binnengaan”

Een ander hulpmiddel om de tarot goed te leren kennen is om de kaart ‘binnen te gaan’. Eerst bekijk je de kaart die je wilt visualiseren aandachtig. Neem de omgeving en alle details goed in je op. Let bijvoorbeeld op de kleding van de afgebeelde figuur, op eventuele dieren die op de kaart voorkomen et cetera.

Sluit vervolgens je ogen en visualiseer de kaart. Hiermee bedoel ik dat je de kaart als het ware in gedachten voor je ziet. In het begin kan dit knap lastig zijn. Als je niets ‘ziet’, kun je de kaart gewoonweg voor jezelf beschrijven, terwijl je je ogen gesloten houdt. Na verloop van tijd zul je merken dat het visualiseren steeds makkelijker wordt.

Wanneer je de kaart in gedachten voor je ziet, dan stap je, eveneens in gedachten, over de rand van de kaart. Je bevindt je nu in het tarotlandschap. Hier aangekomen kun je de omgeving gaan verkennen of met de afgebeelde personen of voorwerpen een gesprek voeren. Als je daarmee klaar bent, dan stap je weer uit de kaart, je eigen werkelijkheid binnen.

In het begin lijkt dit misschien vreemd, raar en moeilijk, maar na enige oefening zul je merken dat het steeds makkelijker wordt. Vaak krijg je nog verrassende antwoorden ook!

Veel cursisten vragen of ze die antwoorden dan eigenlijk zelf bedenken. Hoewel dit in principe juist is, kan visualiseren een mogelijkheid zijn om je onbewuste of je intuïtie aan het woord te laten, waardoor je tot nieuwe of andere inzichten kunt komen, waar je misschien iets aan hebt. Je bedenkt het misschien zelf, maar zonder de visualisatie, kon je er niet opkomen. Proberen dus! Het is niet noodzakelijk deze oefening te doen, maar mocht er een kaart zijn die onduidelijk voor je is, dan kan visualiseren uitkomst bieden. Je kunt bijvoorbeeld aan de afgebeelde figuur vragen wat hij staat te doen, of wat de kaart je wil zeggen met betrekking tot je vraag.

Cursus Tarot Pentakels-6

Ingesproken versie tarotkaart visualiseren

Linksboven zit het rode rondje om de soundtrack te starten en te pauzeren.

Meer info en een uitgeschreven versie van deze visualisatie kun je vinden in het artikel: Een tarotkaart visualiseren.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00