Schudden van de Tarotkaarten

Methoden voor het schudden van de Tarotkaarten

Nu je deze tien tarotkaarten hebt bestudeerd is het tijd voor ‘het echte werk’: het schudden, trekken en uitleggen van de kaarten. Eerst gaan we de tarotkaarten schudden.

Het is niet noodzakelijk allerlei rituele handelingen te verrichten voordat je de tarotkaarten in een bepaald tarotpatroon gaat uitleggen. Wel is het nuttig om altijd dezelfde werkwijze aan te houden. De reden hiervoor is, dat dit je voor jezelf het gevoel geeft dat je het ‘goed’ hebt gedaan. Waaier ik de kaarten van de tarot normaal gesproken voor mij op tafel uit en trek ik er dan willekeurig het benodigde aantal tarotkaarten uit, dan weet ik dat de kaarten ‘goed’ liggen, ook al ben ik misschien niet blij met wat de kaarten mij vertellen. Doe ik de ene keer zus en de andere keer zo, dan ben ik sneller geneigd om te zeggen dat de kaarten ‘verkeerd’ liggen als de boodschap van de tarot mij niet aanstaat of ik die niet begrijp.

Schudden en uitwaaieren

Een veel gebruikte methode is de kaarten te schudden en ze daarna in een halve cirkel uit te waaieren op tafel.

waaier van tarotkaarten

Vervolgens trek je uit die waaier de hoeveelheid tarotkaarten die je nodig hebt om het gekozen tarotlegpatroon te kunnen maken. Wil je een legpatroon van vier kaarten gebruiken, dan trek je vier kaarten uit de waaier. Je doet dit gewoon intuïtief. De ervaring zal leren dat het inderdaad de ‘juiste’ tarotkaarten zijn.

Het uitwaaieren van de tarotkaarten is een kwestie van oefening. Ik leg de stapel kaarten bij mijn linkerhand en met mijn rechterhand veeg ik ze als het ware in een halve cirkel voor mij uit.

Schudden en van bovenaf de kaarten pakken

Een andere methode is om de kaarten goed te schudden en vervolgens te couperen in drie stapeltjes. Je kunt dit doen met je linkerhand, maar dat hoeft niet. Die stapeltjes kun je naar links uitleggen, maar ook dat hoeft niet. Vervolgens leg je de stapeltjes in tegenovergestelde richting weer op elkaar en pak je eenvoudig het benodigde aantal tarotkaarten van bovenaf.

Online kaarten trekken

En de nieuwste methode is om gewoon de tarotkaarten online ‘te trekken’. In deze cursus krijg je bij iedere huiswerkopgave waarbij kaarten getrokken moeten worden, deze methode aangeboden. Daar mag je gebruik van maken, maar het hoeft niet. Het nadeel van deze methode is dat de kaarten naast elkaar getoond worden en niet mooi in een patroon. Ik hoop op termijn wel een programma te krijgen, waarbij dat wel kan.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00