Pentakels Vijf

Globale betekenis Pentakels Vijf: Armoede en gebrek (materieel en/of geestelijk) of angst hiervoor. Het in de kou staan of de angst daarvoor. Niet geloven in eigen talenten. Onderzoek je denken op beperkende overtuigingen, met name op materieel gebied.

Cursus Tarot Pentakels-5Pentakels Vijf duidt overduidelijk op kommer en kwel. Twee in lompen geklede figuren lopen gebogen door de sneeuw Eén heeft een bel om, wat er waarschijnlijk op wijst dat hij melaats is. In de middeleeuwen moesten mensen die leden aan melaatsheid zo’n bel dragen om te waarschuwen dat zij eraan kwamen.

In een tarotlegging hoeft deze tarotkaart niet te duiden op werkelijke armoede of gebrek. Meestal betekent deze kaart dat de vrager bang is voor financiële armoede of bang is om te kort te schieten, om iets niet te kunnen. Iemands wiens leven geregeerd wordt door angsten is niet in staat zich verder te ontwikkelen en komt hierdoor in een vicieuze cirkel. Deze tarotkaart kan dan gezien worden als een steuntje in de rug. Pentakels Vijf zegt als het ware: “Laat je niet tegenhouden door je angsten. Die angst is niet de realiteit.”

Het kerkraam op de achtergrond straalt warmte en vrolijkheid uit. De vijf pentagrammen in het raam lijken op een anker. Dit anker symboliseert je geloof, je vertrouwen in je plan, waar je je aan kunt vasthouden.

Je kunt je wellicht voorstellen dat onze beginnende automobilist benauwd is voor zijn eerste autoritje, helemaal alleen, zonder instructeur naast hem. Hij vraagt zich af: “kan ik het wel?”. Maar evengoed is het mogelijk dat wanneer je een kerk wilt bouwen en mensen in jouw omgeving je voor gek verklaren omdat het onmogelijk is wat je wilt, je toch vol zult moeten houden, wil die kerk er daadwerkelijk komen. Je komt dan misschien in figuurlijke zin in de kou te staan omdat er geen steun uit je omgeving te verwachten is. In dit geval symboliseert het kerkraam jouw innerlijke visie, je anker, waar je houvast aan hebt.

In tarotkaartleggingen is het ook mogelijk dat Pentakels Vijf uit de tarot duidt op het ‘elkaar steunen in voor- en vooral in tegenspoed’.

Video Pentakels Vijf

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00