Huiswerk 1.2 – Geheugensteuntje

Je kunt de basisbetekenissen van de tarotkaarten Pentakels Aas tot en met Tien gemakkelijk onthouden door te denken aan het voorbeeld van het autorijden.

Pentakels Aas: Nieuw plan/talent/financieel begin. In dit geval dus “leren autorijden”.

Pentakels Twee: Oefenen – les krijgen, evenwicht zien te bewaren, de ene les verloopt vlotter dan de andere.

Pentakels Drie: Examen – je laat zien dat je het rijden onder de knie hebt gekregen. Je hebt een periode van groei, ontwikkeling en wellicht creativiteit doorgemaakt en deze periode wordt afgesloten met een rijexamen. Je laat zien wat je kunt.

Pentakels Vier: Je bent trots op het behaalde resultaat, maar moet nu laten zien dat je het in de praktijk ook werkelijk kunt. (vormgeven in de praktijk)

Pentakels Vijf: Angst voor ellende en gebrek aan inzicht. Je stapt voor het eerst alleen in de auto. Twijfel slaat toe.

Pentakels Zes: Je zet door en leert geven en nemen op de weg waardoor je je soepel door het verkeer begeeft.

Pentakels Zeven: Dit leidt tot succes, hoewel het af en toe nog best moeilijk kan zijn, waardoor je nog niet helemaal tevreden bent over je eigen kunnen. Achteruit inparkeren gaat bijvoorbeeld nog niet zo vlot.

Pentakels Acht: Je rijdt nu geruime tijd zelfstandig en alles gaat goed. Je denkt er niet meer over na. Dit is een logische oorzaak-gevolgsituatie, die ook laat zien hoe je je ‘lot’ in eigen hand hebt.

Pentakels Negen: Je bent nu volleerd. Ook als je geruime tijd niet zou rijden, dan zou je de kunst zo weer machtig zijn.

Pentakels Tien: Je bent nu zover dat autorijden geen geheimen meer voor je heeft en bovendien heb je je waarschijnlijk een bepaalde rijstijl eigen gemaakt (traditie/patronen). Ook kun je eventueel verder leren op ‘hoger niveau’, bijvoorbeeld het leren besturen van een bus of vrachtwagen of rij-instructeur worden.

Huiswerkopgave 1.2 Geheugensteuntje

Bedenk voor jezelf een ‘geheugensteuntje’ gebaseerd op het ontwikkelen van een ander talent dan autorijden, of iets anders dat aansluit bij de symbolische betekenis van Pentakels.

Huiswerk opsturen

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Item toegevoegd aan winkelwagen.
  0 items - 0,00