Pentakels Tien

Globale betekenis Pentakels Tien: De zaken gaan voorspoedig. Zekerheid en welvaart, ook emotionele rijkdom. De steun en stabiliteit van gezin en thuis. Traditie.

Cursus Tarot Pentakels-10De Tarotkaart Tien van Pentakels wordt ook wel de beurskaart genoemd, omdat hij meestal als zeer gunstig gezien wordt, vooral op financieel gebied. Daarnaast heeft deze kaart betrekking op familieaangelegenheden, meerdere generaties en tradities. In de zin van tradities kan deze kaart op lastige situaties duiden, waarin men zich gekweld voelt door de tradities van huis uit meegekregen, die nu belemmerend kunnen werken.

Op deze kaart zien we een poort met daarachter een groot landhuis, wat duidt op voorspoed en welvaart.

Op de linkerkant van de poort zijn twee wapenschilden afgebeeld. Het bovenste toont een burcht en het onderste een weegschaal. De burcht is een symbool voor veiligheid en goddelijke bescherming. De weegschaal staat voor balans en harmonie.

De grijze man op de voorgrond is gehuld in een mantel waarop de druivensymboliek (overvloed) overduidelijk aanwezig is. Zijn witte haar duidt op zijn ouderdom, maar daarmee ook op zijn wijsheid.

Honden zijn een symbool van trouw en waakzaamheid. De poort van het hiernamaals wordt in mythen vaak bewaakt door honden. In de twintigdaagse Azteekse kalender is de hond het teken van de tiende dag. Mensen die onder dit teken geboren zijn, zouden voorbestemd zijn tot leiderschap en rijkdom. Deze tarotkaart wordt dan ook geduid als een kaart van voorspoed, rijkdom en een veilige thuishaven.

Als een persoon zijn talent of gave volledig heeft ontwikkeld, dan heeft hij nu de mogelijkheid om die kennis door te geven (oude wijze man). Wat hij automatisch ook doorgeeft, is zijn idee over hoe de zaken in elkaar steken, ofwel een bepaalde traditie.

In het voorbeeld van onze automobilist is het mogelijk dat hij nu gaat leren om een bus te besturen of er voor kiest zijn kennis door te geven als rij-instructeur.

Video Pentakels 10

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00