Huiswerk 1.3 – drie-kaarten tarotlegging

1.3 Driekaartenlegging

Bedenk een vraag voor een driekaartenlegging, trek drie kaarten en interpreteer je tarotlegging.

Aanwijzingen: Houd bij het bedenken van je vraag rekening met het feit dat je nu nog maar tien kaarten gebruikt en dat deze kaarten te maken hebben met talenten, geld, tijd en materiële zaken in het algemeen. Vragen over relaties kun je beter pas stellen wanneer je ook de derde tarotles over de Kelken hebt bestudeerd. Heb je moeite met het bedenken van een vraag, kijk dan nog eens naar de voorbeelden.

Het drie-kaarten-legpatroon is te gebruiken op alle vragen. Nadat je een vraag hebt bedacht, schud je de kaarten en trek je drie kaarten uit het stapeltje. De eerst getrokken kaart leg je op positie 1, dit is het verleden. De tweede kaart leg je op positie 2, dit zegt iets over het heden. De derde kaart is je ‘toekomstkaart’ en die komt op positie 3 te liggen. Probeer nu eerst uit het hoofd te bedenken wat deze kaarten ook al weer betekenen. Wat zijn je steekwoorden? Wanneer je je steekwoorden achter elkaar zet, kun je er dan een verhaal van maken? Stel je trekt Pentakels Acht, Pentakels Vijf en Pentakels Twee op de vraag hoe het gesteld is met je financiën. Je steekwoorden zijn, ‘alles gaat makkelijk, armoede, balans bewaren’. Hieruit zou je kunnen opmaken, dat je in het verleden te veel geld hebt uitgegeven. Het ging makkelijk. Daarom heb je nu niet zo veel te besteden als je zou willen en je kunt je afvragen of je het wel redt tot het einde van de maand. In de toekomst ligt nog een periode van voorzichtig aan doen.

Nadat je uit je hoofd geprobeerd hebt om een interpretatie te geven, kun je deze cursus weer openslaan en de beschrijvingen van de getrokken kaarten opzoeken voor bevestiging of meer diepgang. Wanneer je iedere keer eerst naar het cursusboek grijpt, wordt opzoeken een gewoonte waardoor je het proces van ‘onthouden’ tegenwerkt.

In plaats van zelf de kaarten te schudden en te trekken, kun je dit ook ‘online’ doen. Denk aan je vraag en druk op de knop voor je Drie-kaarten tarotlegging waarbij alleen de kaarten Pentakels Aas t/m 10 worden gebruikt.

 

Huiswerk opsturen:

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Item toegevoegd aan winkelwagen.
  0 items - 0,00