Huiswerkoverzicht les 1

Huiswerk 1.1 – steekwoorden

Bedenk je eigen steekwoorden voor Pentakels Aas t/m 10.

Leg de tarotkaarten Pentakels Aas t/m Tien voor je neer op tafel en kijk of je voor iedere kaart de betekenis in een of twee steekwoorden kunt samenvatten. Voor Pentakels Aas zou je kunnen kiezen voor ‘iets nieuws op het gebied van pentakels’ of voor ‘iets nieuws wagen’. Voor Pentakels Twee zijn mogelijke steekwoorden ‘leren’ en ‘balans bewaren’.
Het nut van deze oefening is dat je betekenissen de revue laat passeren en daaruit kiest wat je de hoofdbetekenis vindt en eventueel een ondersteunende betekenis. Als je dan die betekenissen kunt onthouden, dan kun je door associatie en door naar de afbeelding te kijken ook snel op andere betekenissen komen. Dit is handig voor het geval je dichtklapt tijdens een legging en denkt ‘ik weet het niet meer’. En dat komt voor! En het is ook normaal.

 
Huiswerkopgave 1.2 Geheugensteuntje

Bedenk voor jezelf een ‘geheugensteuntje’ gebaseerd op het ontwikkelen van een ander talent dan autorijden, of iets anders dat aansluit bij de symbolische betekenis van Pentakels.

1.3 Driekaartenlegging

Bedenk een vraag voor een driekaartenlegging, trek drie kaarten en interpreteer je tarotlegging.

Aanwijzingen: Houd bij het bedenken van je vraag rekening met het feit dat je nu nog maar tien kaarten gebruikt en dat deze kaarten te maken hebben met talenten, geld, tijd en materiële zaken in het algemeen. Vragen over relaties kun je beter pas stellen wanneer je ook de derde tarotles over de Kelken hebt bestudeerd. Heb je moeite met het bedenken van een vraag, kijk dan nog eens naar de voorbeelden.

Het drie-kaarten-legpatroon is te gebruiken op alle vragen. Nadat je een vraag hebt bedacht, schud je de kaarten en trek je drie kaarten uit het stapeltje. De eerst getrokken kaart leg je op positie 1, dit is het verleden. De tweede kaart leg je op positie 2, dit zegt iets over het heden. De derde kaart is je ‘toekomstkaart’ en die komt op positie 3 te liggen. Probeer nu eerst uit het hoofd te bedenken wat deze kaarten ook al weer betekenen. Wat zijn je steekwoorden? Wanneer je je steekwoorden achter elkaar zet, kun je er dan een verhaal van maken? Stel je trekt Pentakels Acht, Pentakels Vijf en Pentakels Twee op de vraag hoe het gesteld is met je financiën. Je steekwoorden zijn, ‘alles gaat makkelijk, armoede, balans bewaren’. Hieruit zou je kunnen opmaken, dat je in het verleden te veel geld hebt uitgegeven. Het ging makkelijk. Daarom heb je nu niet zo veel te besteden als je zou willen en je kunt je afvragen of je het wel redt tot het einde van de maand. In de toekomst ligt nog een periode van voorzichtig aan doen.

Nadat je uit je hoofd geprobeerd hebt om een interpretatie te geven, kun je deze cursus weer openslaan en de beschrijvingen van de getrokken kaarten opzoeken voor bevestiging of meer diepgang. Wanneer je iedere keer eerst naar het cursusboek grijpt, wordt opzoeken een gewoonte waardoor je het proces van ‘onthouden’ tegenwerkt.

In plaats van zelf de kaarten te schudden en te trekken, kun je dit ook ‘online’ doen. Denk aan je vraag en druk op de knop voor je Drie-kaarten tarotlegging waarbij alleen de kaarten Pentakels Aas t/m 10 worden gebruikt.

 
Huiswerk 1.4 – Medicijnwiel tarotlegging

Oefen het vier-kaarten-legpatroon gebaseerd op het medicijnwiel. Doe ook de b- variant (zie voorbeelden 1.6b en 1.7b) met de vraag ‘hoe kan ik het beter doen?’ wanneer dat van toepassing is.

Wanneer je het moeilijk vindt om vragen te bedenken, gebruik dan gewoon één van de vragen uit de voorbeelden, die je aanspreekt, om te kijken hoe jouw situatie is vergeleken met de situatie van de vragensteller uit dat voorbeeld.

 

Stuur je huiswerk in per mail:

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  OF
  [bpscheduler_booking_form]

  Item toegevoegd aan winkelwagen.
  0 items - 0,00